Jabar83 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Panowie mam maly problem. Nie wiem co o tym myslec. Zdarzylo mi sie to 1 raz. Dzis jak wlaczylem kompa to wyskoczyl komunikat na czerwonym pasku ze R9800 PRO nie ma podlaczonego dodatkowego zasilania. Zdejmuje blache z budy zagladam i ? Wtyczka jest podpieta do karty. Odpalam wiec ponownie i znow to samo ze karta nie ma dodatkowego zasilania. Odlaczam ta wtyczke i co sie okazalo.. ze jest sfajczona ,a konkretnie 1 z tych 4 wejsc na bolce . Podlaczam wiec inna wtyczke ktora byla jeszcze wolna. Karta ruszyla bez problemu. Zadnych artow i zwieszek. Wszystko sie wydaje ok. Na wejsciu dodatkowego zasilania (na karcie) widac jedynie male osmalenie w okolicach jednego z 4 bolcow i samego bolca. Moje pytanie jest takie: -czy zdarzylo wam sie cos takiego? Moze to jakis skok napiecia? Malo sie orientuje ,bo 1 raz mi sie cos takiego przydarzylo jak juz napislaem. Poprostu boje sie ze znow dojdzie do spiecia i karta pojdzie z dymem. Zasilacz jade jutro oddac do serwisu czy karte tez oddac? Bo niby jest sprawna tylko te osmalenie na wejsciu na wtyczke od dodatkowego zasilania :? Z gory dzieki za rady i sugestie Edytowane 28 Września 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Opisywałem ten problem- np TUTAJ. Co Ci poradzić... chyba wartało by wymienić gniazdo na karcie. Ewentualnie przeczyścić w nim ten osmolony bolec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 karta bedzie dzialac, niestety takie felerne molexy dolaczaja do kart. poprostu nie bylo styku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...