zuli007 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Witam. Nagrywarkę (NEC 3520A) mam podłączoną do laptopa poprzez USB 2.0 kablem IDE>USB (cuda takie na allegro sprzedają). Normalnie przy odczycie płyt , współpracy z dyskami itd. przelotka spisuje się znakomicie. Problem pojawia sie gdy chce nagrać płyte. Podczas nagrywania wyskakuje "could not perform end of track badź end of disk (w zależności od trybu zapisu). Niemam zielonego pojęcia dlaczego tak jest... Nagrywarka podłączona pod zwykłe IDE spisuje się rewelacyjnie. Narazie testowałem tylko płyty CDR\CDRW bo na takowych mam możliwośc symulacji, a płyt DVD mi szkoda... Próbowałem nagrywać różnymi programami , nero 6.6.0.16 , CD burner XP (w tym wogóle nic nie wyskakuje tylko dochodzi do parudziesięciu procent i staje). Jakieś sugestie co do ustawień, może jakiś programik czy coś ? Update #1 Kopiowanie z DVD na HDD przez tą przelotkę przebiega bezproblemowo ( ok 10 MB\s) więc nie jest to problem z szybkością transmisji danych. Na drugim kompie dzieje się tak samo podczas nagrywania. Niemam już pomysłów. Próbowałem nawet pod zasilacz z kompa podpiąc nagrywarke... (i nic) Edytowane 29 Września 2005 przez zuli007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...