sadaman Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Witam forumowiczów Jestem posiadaczem Notebooka HP nc6120 od około 4 miesięcy. Notebook wyposażony został w Chipset Intel Mobile 915GM EXPRESS, Procesor CELERON M 360 Cache 1Mb, oraz moduły pamięci pracujące na szynie 400Mhz Moje pytanie brzmi czy opłaca się wymieniać procesor w tym laptopie na PANTIUM M 740 pracujący z szyna 533Mhz Cache 2Mb. Co mogę zyskać po wymianie procesora, w jakich programach będzie zauważalny wzrost wydajności. Dodam że nie używam laptopa do rozrywki typu gry etc. Na laptopie zazwyczaj obrabiam muzyke (nagrywanie, konwersja etc), tworzenie filmów DVD lub kodowanie do DIVX, praca na Corelu, Photoshopie, Office oraz poprostu smiganie po necie. Czy wymiana na teoretycznie mocniejszy procesor coś zmieni? Dziękuje za wyrozumiałość i odpowiedzi - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 w tym przypadku co opisales z pewnoscia zmieni i to sporo zwlaszcza w kwestii konwersji i kodowania.O ile jest różnicy w czasie na korzysc Pentium nalezaloby sprawdzic w tescie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Wg mnie też trzeba ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę to jakie chłodzenie zostało zainstalowane w laptopie. Ma to duży wpływ na to jak to będzie wszystko działało i czy ciepło zostanie odprowadzone. Nie wszystkie modele dają radę upuścić większą temperaturę z wnętrza obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...