Kosher Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ja Ci radze tak. Jak bedziesz mial pewnosc ze XP 1700+ wykrecisz na 1800Mhz a PIV 1.6A nie wiecej niz 2.4Ghz to bierz AMD. Mozesz zaoszczedzic z tym zestawem (AMD) na pamieciach po zamalowamiu go. Intelowi musisz zapodac dobre memory czyt. drozsze. Mialem oba procki i staram sie byc obiektywny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Athlona raczej nie podkrece na 1800MHz. Musial bym WC dodac a z tym jest za wiele mieszania a ja jestem leniwy albo bardzo wydajny wentylator a te sa glosne, dlatego wybralem PIV 1.6A. Wiesz moze czy silne przetaktowanie procka (1.6@2.4+) negatywnie odbije sie na kontrolerze RAID wbudowany w plyte? Wacham sie pomiedzy plyta z i bez RAIDa. Jesli przy przetaktowaniu byly by krzaczki z tym kontrolerem to biore plyte bez, a jesli calosc dziala poprawnie to biore z RAIDem. Jakos nikt nie moze mi na to pytanie odpowiedziec, a ten dodatek w plycie sporo kosztuje. Widze ze masz ladna zabawke "Pentium IV 1.6A@2.6AGhz MSI 845 Ultra" Czym chlodzisz procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 1. Na razie nie widzialem problemow w dzialaniu RAID-u poza nieco wolniejsza praca proca i pamieci w Sandrze 2002 ale tylko do biosu 3.2. W wersji 3.4 to naprawili. 2. Chlodzilem go powietrzem teraz woda i na razie poza roznica w temp. nie widze roznicy. Zdecydowalem sie na WC kiedy robilem moda napiecia na 1.8V. Zreszta raz zapomnialem wlaczyc pompki i bez bolu zaladowal mi XP-ka (16x163) 2.6Ghz 1.8V temp. 65*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 1. Na razie nie widzialem problemow w dzialaniu RAID-u poza nieco wolniejsza praca proca i pamieci w Sandrze 2002 ale tylko do biosu 3.2. W wersji 3.4 to naprawili. 2. Chlodzilem go powietrzem teraz woda i na razie poza roznica w temp. nie widze roznicy. Zdecydowalem sie na WC kiedy robilem moda napiecia na 1.8V. Zreszta raz zapomnialem wlaczyc pompki i bez bolu zaladowal mi XP-ka (16x163) 2.6Ghz 1.8V temp. 65*C. Normalnie mam 35*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Dzieki za odpowiedz. Nie mialem pewnosci czy po podkreceniu plyta bedzie dziac poprawnie a tak wybieram RAIDowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...