Linux_novice Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Elo Mam problem z menu w MPlayerze i XMMSie mianowicie jest bardzo male i nie wiem jak ten problem rozwiazac... wyglada to tak: >MPlayer< >XMMS< Ma ktos jakies pomysly?? THX 4 HELP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 zmien rozmiar czcionki w srodowisku graficznym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux_novice Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Juz tak robilem i nie przynislo to zadnych efektow... chyba ze mam to zrobic w Xach ale chyba nie o to chodzi... wiec pytanie jest dalej aktualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexicon Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jeżeli masz takie czcionki tylko w tych dwóch programach to odinstaluj te aplikacje pousuwaj pliki konfiguracyjne tych programów i zainstaluj na nowo. Natomiast jeśli ta jest w całym systemie to należy czasami zmienić czcionkę i ustawić na nowo wszystkie czcionki metodą detekcji, czasami to może być wina sterowników np. ATI / NVIDIA pokombinuj i będzie OK ....Lex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Interfejci XMMS i Mplayera oparte sa na bibliotece GTK, a kde na QT. DLatego ustawienia czcionek w kde nie maja wplywu na te programy. Mam nadzieje ze to da jakis trop, bo sam nie wiem jak zmienic rozmiar czcionek w GTK. -----EDIT----- Pogoglowalem i znalazlem. Zainteresuj sie plikami ~/.gtkrc i ~/.gtkrc-2.0. W nich ustawiasz czcionki dla stylow GTK. Edytowane 29 Września 2005 przez Abdel_k9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Mozesz tez odpalic albo doinstalowac gtk-chtheme, to powinno ulatwic ci "edycje" .gtkrc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux_novice Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Zainstalowalem z pakietow Debiana gtk-theme-switch Ustawilem czcionki w gtk-theme-switch oraz w gtk-theme-switch2 i nie osiagnolem zadnego efektu... moze cos zrobilem nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux_novice Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Hehe to nie ten trop wystarczylo tylko 'apt-get install xfonts-base-transcoded xfonts-75dpi-transcoded xfonts-100dpi-transcoded'... xfonts-100dpi-transcoded - 100 dpi fonts for X (transcoded from ISO 10646-1) xfonts-75dpi-transcoded - 75 dpi fonts for X (transcoded from ISO 10646-1) xfonts-base-transcoded - standard fonts for X (transcoded from ISO 10646-1) dziala THX za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...