_bartx Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Sprzęcior jak w podpisie. Chcę zakupić jakiegoś 9500PRO na allegro. Teraz mam pytanie - czy fotron 250W wystarczy? Liczyłęm sobie na stronce - 236W. Słyszałem, że fortrony mogą podać więcej W niż mają na tabliczce. Oprócz tego nic nie będę wymieniać. Wiem, że lepiej dopłacić do 300 albo 350W, ale mi to nie potrzebne. Czy 250W wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ja bym jednak zmienił na fortona 350W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Wystarczy spokojnie, nie wiesz co Fortrony potrafia :D Ale nie lepiej juz te kilka slotych dorzucic do 350W ? Roznica w cenie chyba nie bedzie duza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Nie no Twoj komp nie jest taki prądożerny, więc może pójdzie, ale ja bym jednak wymienił na przynajmniej 350... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Chyba wezmę 300W, bo ma przede wszystkim wtyczkę 20-pin (350W ma 24-pin), jedno złącze SATA i jakies pare molexów. Jeden gościu na allegro wystawia je podobno z 24-miesięczną gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 No najlepiej bedzie jak wezmiesz 300W. Ale wracajac do tej 250W to jedek kolo na forum ciagnie na tym spokojnie Radka 9800PRo i reszta kompa odpowiednia do tej grafy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Sprzęcior jak w podpisie. Chcę zakupić jakiegoś 9500PRO na allegro. Teraz mam pytanie - czy fotron 250W wystarczy? Liczyłęm sobie na stronce - 236W. Słyszałem, że fortrony mogą podać więcej W niż mają na tabliczce. Oprócz tego nic nie będę wymieniać. Wiem, że lepiej dopłacić do 300 albo 350W, ale mi to nie potrzebne. Czy 250W wystarczy? 1675082[/snapback] Z palcem w pupie - ta konfiguracja zjada przy maksymalnym obciazeniu pewnie kolo 120W :D 350-kte wzialbym jedynie w przypadku gdy zalezy ci na ciszy (przy takim "obciazeniu" powinno byc ciszej) oraz jesli zamierzasz w przyszlosci rozbudowywac ta konfiguracje to zapas sie rowniez przyda - oczywiscie aby zasilacz wciaz byl w miare cichy :D btw. to co mam w podpisie ciagnal kilkuletni Four Star 250w... Edytowane 29 Września 2005 przez QuicksilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Przy starcie komp potrzebuje duużo więcej prądu, czasami tak jest, że niby mamy spory zapas mocy, a jedank zasilacz odchodzi w zaświaty przy bootowaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASCII Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 pamietaj, ze przy awarii zasilacza mozesz stracic MoBo oraz inne komponenty jak np HDD - lepiej zainwestuj w lepszy zasilasz - zwlaszcza jesli chcesz krecic kompa co do zasilaczy - polecam chiefteca 360W (tani i stabilny oraz cichy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...