setkos Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Witam, Mam pytanie wlasciwie to tak jak w temacie: czy ten bialy kabel znajdujacy sie we wtyczce ATX12V (20 pinowej) jest do czegos wykorzystywany? Niby zgodnie ze specyfikacja pin 20 (ten bialy) jest zarezerwowany-nie uzywany, ale czy producenci zasilaczy (w moim przypadku Topower) nie wykorzystuja w jakis sposob tej linii? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 biały kabel to linia -5v, niektóre płyty i karty dźwiękowe wymagają tej linii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
setkos Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 A czy w takim razie SBLive i Abit IS7-E wymagaja tejze linii. Musialem zaopatrzyc sie w przedluzacz do wtyczki ATX12V(20 pin), ktory niestety w ogole nie ma bolca na 20 pinie. Moze domontowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Z tego co pamiętam to sb moze potrzebować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
setkos Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Dzieki za odpowiedz, ale mam jeszcze pytanie. SpeedFan pokazuje mi napiecie na tejze linii w okolicach -3,5V czy instnieje jakis nieprogramowy sposob pomiaru tej linii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Miernik i do roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
setkos Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Sorki,ale zle sie wyrazilem. Miernikiem rzecz jasna, ale czy minusowe napiecie mierzy sie w taki sam sposob jak dodatnie, no i czy za mase uznac dowolny czarny kabel we wtyczce (caly czas mam na mysli rzeczona 20 pinowa ATX12V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...