CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Pisze tego posta w ostatecznosci.... Otuz mam mp3 na hdd i chce z nich zrobic obraz plyty Audio - ISO lub BIN... probowalem wszystkiego i jakos zaden program nie robi obrazu AUDIO CD na HDD - bynajmniej z tych co ja urzylem. Ktos wie jaki programik potrafi zrobic taki obraz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 zrobienie wav'a z mp3 - to nie problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zauwaz, ze te niby pliki audio zajmuja pare kilo tylko. Najpierw przekonwertuj je na wav`y programem easy CD-DA extractor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zauwaz, ze te niby pliki audio zajmuja pare kilo tylko. Najpierw przekonwertuj je na wav`y programem easy CD-DA extractor. nie nie o to chodzi !! mam mp3 luv wav;y na HDD i chce z nich zrobic obrac Audio CD iso lub bin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Nie probowalem jeszcze ale alcohol jeszcze mnie nigdy nie zawiodl. Sprobuj nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Sprawa jest prosta!! Bierzesz NERO (choc chyba on nieobsluguje ISO i BIN w zapisie) albo no inny program do nagrywania, znajdujesz cos takiego jak robienie obrazu, tworzysz kompilacje Audio i zapisujesz do pliku a nie na CD. Przedstawie Ci to na przykładzie NERO. Z Menu Nagrywarka wybierasz Image Recorder pozniej tworzysz kompilacje Audio i podajesz które MP3 maja sie na niej znaleźć. Bierzesz zapis i powstaje Ci plik *.nrg na HDD Tyle, ze tego se nie da niczym przekonwertować :( Ale spróbuj z innym programem który może zapisywać do ISO lub BIN No niewiem Blindwrite czy coś a może Fuerio !! Skocz na www.cdrinfo.pl to sie dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 wiec sprawa nie jest tak prosta :) probowalem wszystkich niemalze progamow... i da sie zrobic obraz CD Audio ale w Ich wlasnych formatach cir nrg itp. napomiast zadnego z nich nie da sie przekonwertowac na iso ani bin'a... i w tym tkwi problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zobacz Fire Burner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 wiec sprawa nie jest tak prosta :) probowalem wszystkich niemalze progamow... i da sie zrobic obraz CD Audio ale w Ich wlasnych formatach cir nrg itp. napomiast zadnego z nich nie da sie przekonwertowac na iso ani bin'a... i w tym tkwi problem :( Jezeli dobrze rozumiem to chcesz miec obraz plikow wav, tak. Wiec mp3 konwertujesz na wav za pomoca programu easy CD-DA extractor. Potem programem nero nagrywasz sobie to na cdrw i z plyty robisz cien na hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Obraz Plikow wav, ale AUDIO (z mozliwoscia odtwarznia w wiezy)-> nie mam teraz CD-Rom'u, ale i tak sam obraz wav'ow mi nic nie da bo one nie sa odtwarzane w wiezy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zobacz Fire Burner nie widzialem w nim zadnej mozliwosci zrobienia obrazu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Stary nie kumam za nic co chcesz osiagnac w takim razie (???) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 juz tlumacze 3 raz.... Nie mam CD-Romu (jeszcze nie przyszedl z Allegro :() ale mam hdd i neta - nagryware mam na servie na linuxie (linux obsluguje tylko iso i bin'a) wiec see sciagnolem mp3 i chce je wypalic aby muc odtwarzac w wiezy (AUDIO CD).... Wiec musze zrobic obraz Audio cd i przeslac na serva gdzie go wypale. Ale sek w tym ze obraz musi byc iso lub bin a wszystkie programy tworza swoj wlasny format ktorego linux nie czyta :( P.s. nagrywary wyciagnac nie moge - uparty brachol. :evil: teraz jasno ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 No to rzeczywiscie zaden program nagrywajacy nie zrobi Ci obrazu bez cdromu lub innego czytnika. A brat starszy z tego wynika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 A nie prosciej, podlaczyc kompa pod wieze i sluchac mp3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 na http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php3...?page=Utils-ISO UltraISO v5.1 UltraISO to program - konkurencja dla WinISO - służący do tworzenia i manipulacji obrazami płyt. Cechy programu: inteligentna analiza obrazów płyt przez co program (wg autorów) obsługuje wszystkie znany obrazy płyt zaimplementowana technologia pod nazwą SUPER RESTORE chroniąca plik z obrazem płyty przed uszkodzeniem możliwość bezpośredniej edycji obrazu płyty w formacie ISO (możliwość zakładania nowycj katalogów, zmian nazw plików) możliwość utworzenia obrazu płyty w formacie ISO bezpośrednio z plików na dysku twardym możliwość utworzenia obrazu płyty w formacie ISO z dowolnego napędu CD-ROM (włącznie z bootsektorem) umożliwia ekstrakcję, dodanie lub usunięcie bootesektora z obrazu płyty w formacie ISO obsługa i konwersja wszystkich znanych formatów obrazów płyt .ISO, BIN, IMG, CIF, NRG, BWI i innych) do formatu ISO WinImage 6.0 PL Program pozwalający na: utworzenie ISO z plików znajdujących się na dysku lokalnym przeglądanie i kopiowanie zawartości pliku ISO zmianę atrybutów i nazw plików zawartych w ISO zrobienie obrazu dyskietki przeglądanie i kopiowanie plików z obrazu dyskietki na dołożenie plików do obrazu dyskietki WinISO v5.3 WinISO jest programem służącym do konwersji obrazów płyt CD. Program umożliwia wyciągnięcie dowolnych plików z obrazów płyt. Najciekawszą funkcją programu jest możliwość edycji oraz dodania plików do istniejących obrazów. Program potrafi też utworzyć obraz płyty (.iso) z dowolnych plików znajdujących się na dyskach lokalnych oraz napędach CD. Program posiada wbudowany wewnętrzny moduł antywirusowyskanujący pliki zawarte w obrazach płyt. Możliwa jest też zmiana wyglądu poprzez zastosowanie skór. Program obsługuje następujące formaty obrazów płyt: DiscJuggler Easy CD Creator: pliki z rozszerzeniem .cif CDRWin: .CUE, .BIN, .ISO BlindRead: .ISO Easy CD Creator: .ISO CloneCD: .IMG Nero Burning ROM: .NRG Farstone Virtual Drive: .VCD (tylko nieskompresowane) WinOnCD: (*.c2d) VirtualCD: FCD (tylko nieskompresowane) Program w wersji niezarejestrowanej: umożliwia ekstrakcję z obrazu płyty pliku nie większego niż 3 MB umożliwia konwersję obrazów płyt nie większych niż 100 MB nie potrafi zapisać obrazów płyt większych niż 100 MB miłej zabawy hej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 polecam przeczytać ABC nagrywania płyt CD - jest tam pare ciekawych informacji np jak dodac do utworzonego pliku obrazu jakis plik (czyli np serial ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigpraca Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak masz Linuxa to pierwszy lepszy przyklad: http://www.jump.net/~brooke/cdrtoast/. I po problemie. A tak naprawde to Ci potrzebne cdrecord i mkisofs i lame na przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Bez problemu zrobi to CdrWin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 dARIO i Andrzej - juz probowalem te programy i ZADEN nie potrafil ZROBIC plyty AUDIO z dfanych na HDD - moze cos zle robilem zle zadne poprostu nie byl wstanie tego zrobic.... Brzoza - to nie dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 [...]Ale sek w tym ze obraz musi byc iso lub bin a wszystkie programy tworza swoj wlasny format ktorego linux nie czyta[...]to zrob sobie taki zrzut do nrg albo czegostam....i potem przekonwertuj na iso cdmage'em albo isobusterem...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Musisz wiedzieć, że na wieży mptrójki źle brzmią na wieży - chyba, że masz mp3 najlepszej jakości, to wtedy jakoś da się słuchać. Dziwne, że ten UltraISO tego nie potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 pit - w specyfikacji te programy obsluguja nrg -> ale w praktyce to nie dziala ;) Varrlo - Wiem ze jest 3-5% strata jakosci (wkoncu z wav'a do mp3 a potem znow do wav'a :)) UltraISO potrafi zrboic obraz - Ale na tym sie konczy :( tzn. nie zrobie AUDIO CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 w praktyce to dziala bo pare razy robilem z nrg --> bina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ale nie z Audio CD <- czyz nie mam racji?? (z obrazami z DANYMI mi dzialalo ale nie z AUDIO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ale nie z Audio CD <- czyz nie mam racji?? (z obrazami z DANYMI mi dzialalo ale nie z AUDIO)mozliwe.....to bylo jakies 2miechy temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...