Skocz do zawartości
Adamus

Chieftec 1136h + Problem Z Wentylatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sprawa jest nastepujaca mam zasilacz jak w temacie .W psu sa 2 wentylki i jeden z nich ten cienszy zaczal mi konkretnie halasowac i rzezic ,coz nie pozostalo nic jak rozkrecic zasilke mimo iz jest na gwarancji ale plomb zadnych nie mam na laczeniach i przeczyszczenie wiatraka i calej zawartosci (dmuchanko + wd40) no ale nic z tego nie wyszlo .Rodzi sie teraz pytanie coz z takim fantem zrobic poniewaz zasilke kupilem rok temu ale przeprowadzilem sie i do tego sklepu mam 500km nie wiem czy chieftec ma gwarancje door to door itd wsumie gwarancje jeszcze mam bo dostalem 2 lata ,moze ktos mial podobny problem ?? jakies doractwa na temat usuniecia tycg zgrzytow itd .Bardzo prosilbym o pomoc poniewaz halas ten dobija mnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec 1136h to w sumie wielki niewypał też go miałem i też wiatrak mi stukał oddałem go na gware a że nie mieli już go na stanie to oddali mi kase 220zł dopłaciłem 3 zł i kupiłem sobie szefa 420W i jest wszystko ok. Ale jeżeli u ciebie nie wchodzi w gre oddanie na gwarancje to pozostaje tylko wymiana wiatraczka albo najlepiej odrazu wymień dwa. Najlepiej coś na łożysku ślizgowym nie jest to może wytrzymałe ale bedzie tanio, cicho i na 2 lata bedziesz miał spokuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta wymiana wentylatora to nie jest zly pomysl tylko problem w tym ze jedyny wiatrak jaki znalazlem ktory by pasowal to zalman a on kosztuje 27zl + przesylka i troche szkoda tyle kaski dawac zwlaszcza iz nowy zasilcz kosztuje 115zl na allegro ,moze jakies namiary na taki wiatraczek ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi