Skocz do zawartości
Torwald

Aludragon

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu duzo mowic - chieftec dragon w nowej "skorce" ;]

Ponizej zamieszczam zdjecia z kolejnych etapow pracy i (jak narazie...) ostateczna wersje budy.

Niestety musialem ja zabrac do akadema, a tu nie mam warunkow na takie zabawy jak modding ;]

Buda doczeka sie wersji final gdzies w okolicach sesji zimowej...

Enjoy ;]

Kolejne etapy wycinania lewego panelu i okna...

Dołączona grafika Dołączona grafika

Przyciety panel z aluminium...

Dołączona grafika

Sprzecik cierpliwie czekal tydzien czasu na biurku...

Dołączona grafika

Proba grawerki...

Dołączona grafika

...i wersja finalna

Wyciety prawy panel z aluminium...

...ktore, tak jak gore budy, trzeba bylo potraktowac papierem wodnym...

Dołączona grafika

Rheobus domowej roboty...tylko pokretla wygladaja jak z kuchenki gazowej :P Aluminiowych nigdzie nie dostalem... :/

Grawerka w kilku odslonach...

UPDATE

Daje tymczasowe foty z telefonu dla zainteresowanych...

Dołączona grafikaDołączona grafika

Nie wiem jakim cudem wcielo mi zdjecia lewego panelu... Wrzuce je jak tylko znajde w akademie cyfraka...

Rzeczy do zrobienia:

- poprawienie "polerki". Mialem za malo czasu zeby sie z tym bawic dokladniej :/

- polozenie bezbarwnego lakieru na aluminium

- zrobienie "skorki" na caly przedni panel

- normalne pokretla do rheobusa ;]

- montaz katod, jak tylko wroca z serwisu...

- podswietlenie logo

Edytowane przez Torwald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO fajnei to wygląda. Powiedz czym wyciąłeś ten napis Dragon?

A prawa strona jak narazie wygląda kiepsko, może pomaluj tył scianki od mobo na czarno, to grawerka ciekawiej bedzie wyglądać.

No i jak sam mówisz, pokrętła musisz inne znależć. I front przerobi, bo teraz to nei bardzo pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nice.. jednak mi czegoś brakuje na boku budy.. tam gdzie jest wolne miejsce w prawym górnym rogu od okna... Cosbym tam przykręcił aluminiowego :D i/lub dowyciął jakieś otwory.

zauwazyłem że każdy robi płaskie okna... imho z dodanym jakiimś badziewiem typu rurka metalowa, aluminiowa, jakieś kształtowniki uchwyty czy nawet okno 3D jakieś wystające z poprzeczkami prezentowało by się o niebo lepiej... dlaczego nikt o tym nie pomysli? Ciągle takie kopiowanie wzorca w innym kształcie...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pelzak - tez o tym myslalem, ale wtedy projekt budy byl inny. Tak samo z miejscem po prawej stronie, mialo byc wyciete logo, ale wyszlo jak wyszlo... Moze machne tam cos farba albo grawerke, ale jak juz pisalem, czas bede mial dopiero pod koniec semestru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co tu opowiadać tranzystor + potencjometr :)...

w przyklejonym o fanbusach jest ten i wiele innych http://overclockers.com/tips910/ bo taki chyba ma Torwald bo z tego co pamiętam to nawet pytał o niego kiedyś..

Ewentualnie możesz się podzielić informacjami co do działania tak okrojonego układu. Aktualnie mój automatyczny 3 kanałowy się testuje na żywym komputerze :D (mojego brata :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi