Torwald Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Co tu duzo mowic - chieftec dragon w nowej "skorce" ;] Ponizej zamieszczam zdjecia z kolejnych etapow pracy i (jak narazie...) ostateczna wersje budy. Niestety musialem ja zabrac do akadema, a tu nie mam warunkow na takie zabawy jak modding ;] Buda doczeka sie wersji final gdzies w okolicach sesji zimowej... Enjoy ;] Kolejne etapy wycinania lewego panelu i okna... Przyciety panel z aluminium... Sprzecik cierpliwie czekal tydzien czasu na biurku... Proba grawerki... ...i wersja finalna Wyciety prawy panel z aluminium... ...ktore, tak jak gore budy, trzeba bylo potraktowac papierem wodnym... Rheobus domowej roboty...tylko pokretla wygladaja jak z kuchenki gazowej :P Aluminiowych nigdzie nie dostalem... :/ Grawerka w kilku odslonach... UPDATE Daje tymczasowe foty z telefonu dla zainteresowanych... Nie wiem jakim cudem wcielo mi zdjecia lewego panelu... Wrzuce je jak tylko znajde w akademie cyfraka... Rzeczy do zrobienia: - poprawienie "polerki". Mialem za malo czasu zeby sie z tym bawic dokladniej :/ - polozenie bezbarwnego lakieru na aluminium - zrobienie "skorki" na caly przedni panel - normalne pokretla do rheobusa ;] - montaz katod, jak tylko wroca z serwisu... - podswietlenie logo Edytowane 15 Lipca 2006 przez Torwald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 jak dla mnie super. czekam na 100 % z niecierpliwością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 NO fajnei to wygląda. Powiedz czym wyciąłeś ten napis Dragon? A prawa strona jak narazie wygląda kiepsko, może pomaluj tył scianki od mobo na czarno, to grawerka ciekawiej bedzie wyglądać. No i jak sam mówisz, pokrętła musisz inne znależć. I front przerobi, bo teraz to nei bardzo pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Napis wycinany pilnikami, pod literami jest plexa, dlatego to sie trzyma kupy. Za grawerka bedzie jakies tlo, bo faktycznie srednio wyglada ta gola blacha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 No mógłbyś pomalować to tak, żeby za oknem było np. czarne tło a za napisem czerwone, no i stosownie podświetlone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) nice.. jednak mi czegoś brakuje na boku budy.. tam gdzie jest wolne miejsce w prawym górnym rogu od okna... Cosbym tam przykręcił aluminiowego :D i/lub dowyciął jakieś otwory. zauwazyłem że każdy robi płaskie okna... imho z dodanym jakiimś badziewiem typu rurka metalowa, aluminiowa, jakieś kształtowniki uchwyty czy nawet okno 3D jakieś wystające z poprzeczkami prezentowało by się o niebo lepiej... dlaczego nikt o tym nie pomysli? Ciągle takie kopiowanie wzorca w innym kształcie... Edytowane 30 Września 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Pelzak - tez o tym myslalem, ale wtedy projekt budy byl inny. Tak samo z miejscem po prawej stronie, mialo byc wyciete logo, ale wyszlo jak wyszlo... Moze machne tam cos farba albo grawerke, ale jak juz pisalem, czas bede mial dopiero pod koniec semestru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Opowiesz cos wiecej o kontrolerze obrotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a co tu opowiadać tranzystor + potencjometr :)... w przyklejonym o fanbusach jest ten i wiele innych http://overclockers.com/tips910/ bo taki chyba ma Torwald bo z tego co pamiętam to nawet pytał o niego kiedyś.. Ewentualnie możesz się podzielić informacjami co do działania tak okrojonego układu. Aktualnie mój automatyczny 3 kanałowy się testuje na żywym komputerze :D (mojego brata :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Fakt, fanbus do skomplikowanych nie nalezy ;] A schemat jest taki jak w podanym linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Gdyby tak chociaż zdjęcia działały :/ 'Szukanie nazwy hosta www.apteka.ostroleka.pl' i dalej nie idzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Fotki na 99% dzialaja, ten 1% to mozliwy (choc malo prawdopodobny) pad serwera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron7 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Fakt/....nie działa.szkoda.Chciałem sobie zobaczyć bude jaka jest a tu nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 I ten 1% wygrał :) Zdjęcia nie działają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) foty nie dzialaja :/ wrzuc na imageshacka lepiej Edytowane 5 Października 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 dwa razy mi sie zaladowaly a tak to nie dzialajet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Fakt, miniatury jakos nie dzialaja...bede musial opier..ic admina tego serwera, w koncu za cos place. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 odswiezam temat.. a teraz sprzedajesz obudowe ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Niestety potrzebuje kasy i pod mlotek pojdzie nie tylko buda :/ Jesli ktos ma zylke modera, niech ja "przejmie" ode mnie, bede wiedzial ze idzie w dobre rece ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 mi sie podoba, ładne wykonanie i pomysł jak narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Szkoda. Zapowiadało się pięknie i ci kibicowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...