R_I_P_ Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 jako ze wpadlo ostatnio troche kaski zastanawiam sie co zrobic :D Otoz w chwili obecnej mam : Sempron 64 3000+ (9x250) Gigabyte K8NE 1 gb ddr gf6600 pci-e I... zastanawiam sie czy wymienic to (kosztem 250zl) na Venice A64 3000+ i jakas plytke na nf4 - np gigabyte or Msi (na DFI nie wiem czy starczy) Zastanawia mnie tylko oplacalnosc takiej wymiany :) czy da to znaczna poprawe komfortu pracy i grania? na kompie glownie gram ,pisze, czasami cos obejrze :) Dzieki za pomoc i wskazanie: jedynej slusznej drogi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 na kompie glownie gram ,pisze, czasami cos obejrze :) 1675869[/snapback] Witam. Pisanie i oglądanie (rozumiem ze filmy) tu raczej z oczywistych względów poprawy nie będzie :) (to załatwił juz Duron ten najsłabszy ;) ) Co go gier oczywiście ze A64 jest wydajnieszy ale co do konretów czy warto sam musisz sobie odpowiedzieć. Ja bym to rozważył z powodu mozliwości później łatwiejszej modernizacji np X2 w przyszłości.Jesli to 250 PLN to mozna poświęcić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 nie ma to jakiegokolwiek sensu -a juz na pewno nie za 250zl zeby zyskac 2-5% na wydajnosci z powodu wiekszego cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 nie ma to jakiegokolwiek sensu -a juz na pewno nie za 250zl zeby zyskac 2-5% na wydajnosci z powodu wiekszego cache 1675914[/snapback] Hm.. nowe gniazdo - nie wiem tylko jak sie dual spisuje - czy to cos daje, czy jak w przypadku socket a prawie nic :D Inna rzecz ze Venice podobno calkiem milo sie kreca wiec.... dalej nie wiem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Masz stosunkowo wolną gtrafe-zmiana proca da cie pare procent wydajnosci a grafy kilkadziesiąt ...wybór chyba oczywisty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Jakiśtam cache? Widziałeś testy procków o różnej pamięci L2? Cache jest podstawą wydajnego procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 I ten Venice, się bardzo dobrze podkręci to nie będzie kilka %, nie wiem czy w kilkunastu się zamknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...