chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Co do Fandera sie zgadzam jest duzo cichszy, a OCZ nie używałem ale jak kupisz to napisz jak tam z temp bo tez musze coś kupic. Dodam jeszcze że Arctic Silver sam sprawdziłem i u mnie się świetnie sprawuje nawet na 1.7V widziałem góra 50". :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Co do Fandera sie zgadzam jest duzo cichszy, a OCZ nie używałem ale jak kupisz to napisz jak tam z temp bo tez musze coś kupic. Dodam jeszcze że Arctic Silver sam sprawdziłem i u mnie się świetnie sprawuje nawet na 1.7V widziałem góra 50". :-P Przeczytaj http://hardtech.pl/index.php/mode/articles/id/14 Mam, uzywam i jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Dzieki przekonales mnie :) nastepny moj wybor to OCZ a tak z ciekawosci jakie masz u siebie temp na procku, na jakich ustawieniach itp. i jakie masz wentyle?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Dzieki przekonales mnie :) nastepny moj wybor to OCZ a tak z ciekawosci jakie masz u siebie temp na procku, na jakich ustawieniach itp. i jakie masz wentyle?? :) Wszystko w sygnaturce :D Kliknij na test, to temperatura chwila po Super Pi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 czyli w sumie 1C - wiec bede brał co bedzie z nastawiniem na OCZa :) (róznica w cenie 2zl wiec raczej różnicy nie robi) i fandera brac ? lepszy?? ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 1. Niezle beriam dodam ze ja na mojej ninjy nie mam zadnego wentyla dlatego pewnie w stresie podchodzi mi do 50" :) 2. Ma1y bierz fandera lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 zmieniłem paste na stara - OCZ ULTRA II - stara ok 4lata - temp spadla do 58 w maxie. tez mam pasywna ninje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Jednak co dobra pasta to dobra pasta nawet taka z przed 4 lat :) grunt aby nie byla silikonowa bo te wedlug mnie trodno nazwac pastami termoprzewodzącymi :D a taki cooler jak ninja potrzebuje dobrą paste aby heatpipy nagrzały się jak naszybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 wiem że potzrebuje dobrej pasty, ale wiem też że potzrebuje dobrej obudowy a ja mam lipe ... :) zobaczymy co da się zrobic ... może jakiś mały głeboki chieftec BX ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Faktycznie ta płyta do OC to się nie nadaje za bardzo :) ja mam Anteca i mogę go szczerze polecic, jedynym jej minusem który odnalazłem jest zto że obudowa jest za krótka jak na mój gust, a tak mogę ja z czystym sumieniem polecić. Poprawka obudowa a nie płyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 fakt nie nadaje sie :) mam pasywna ninje, pasywna grafe (6600) i pasywny chipset (heatpipe) - 1x wiatrak wdmuciach!ący, 1x wydmuciach!ący i 1 wiszący przy ninja (ale tylko 1200obr, wiec NIC nie daje - jkaiś staroć cooler-master) i jak otwieram bude to parówa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 chojrakrock => czy ja wiem czy jest ona taka krotka?? nie wydaje mi sie, jest to kawal blach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 No cóż, ja mam na razie nie kręconego A3000+ i na razie ninja pracuje w trybie passive (płyta DFI). Dla bezpieczeństwa ustawiłem załączanie Akasy 120mm gdy temp. przekroczy 45C ale nawet po godzinnym graniu w Thiefa 3 wentyl sie nie uruchomił bo temp nie przekroczyła 42C. W budzie chodzi tylko 1 PAPST w bocznej ściance puszczony na 9v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 jojoro ale obudowe masz chiefteca a ja modecoma :) i może tu tkwi rożnica w temperaturze :) mam też pasywną płyte gł. i k.graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Chiefteca mam stalowego a nie alu, więc taki super w odprowadzaniu ciepła to on nie jest. Ważne za to, że jest to BigTower :) Grafikę też mam pasywną niestety na chipsecie wiatrak strasznie hałasuje. Domyślnie ma jakieś 5000 rrpm, skręsiłem go na 3000rpm i chipset wyrabia a jest znacznie ciszej Muszę to przerobiś na jakieś pasywne chłodzenie, ale DFI to koszmarek konstrukcyjny. Nigdy wiecej tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 a ile masz w sp2004 prime po kilku h ? jesli robisz coś takiego ... :) mowie o temp bez wlączonej akasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) a ile masz w sp2004 prime po kilku h ? jesli robisz coś takiego ... :) mowie o temp bez wlączonej akasy :)Nie chciało mi się bawić w kilkugodzinne testy szczerze mówiąc. Po 15 minutach w sp2004 temp dochodzi do 45C i włącza sie akasa. Pracuje z zegarkiem w ręku około 1.5min schładza procka do 38C i się wyłącza. I znowu po 15min się załącza na 1.5min, schładza procka i tak pewnie w kółko. Mnie to satysfakcjonuje. Niestety mankamentem jest tu temperatura w obudowie - bo sięga chwilami do 55C. Może jakby na górę wrzucić wolnoobrotowy wiatrak... Edytowane 21 Listopada 2005 przez jojoro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 dfi ma pomiar w obudowie? (ja mam abita an8-ultra) ja chyba fandera kupie i tez ustawie minimalna temp do startu (jeśli sie da ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ma1y mysle ze wielkim pozytywem na płytach AN8 jest własnie możliwosc ustawienia kazdego z obecnych wiatrakow podlaczonych do plyty wiec nie masz sie o co martwic mozna zmienia po prostu wszystko co mozliwe np. jakie napieci ma byc puszczone na danym wentylu. temp wlaczenia itp. Wiem bo sam posiadam AN8 Fatal1tym dla porownania podam ze w mojej budzie mam gora 35" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ma1y mysle ze wielkim pozytywem na płytach AN8 jest własnie możliwosc ustawienia kazdego z obecnych wiatrakow podlaczonych do plyty wiec nie masz sie o co martwic mozna zmienia po prostu wszystko co mozliwe np. jakie napieci ma byc puszczone na danym wentylu. temp wlaczenia itp. Wiem bo sam posiadam AN8 Fatal1tym dla porownania podam ze w mojej budzie mam gora 35" :) czym mierzysz?? który czujnik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 SYS to temp w obudowie a PWN odpowiadaja za temp stabilizatorów napiec na CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 SYS to chyba temp na czipsecie ?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 SYS to chyba temp na czipsecie ?? :rolleyes:SYS to oczywiście chipset. Myślałem, że PWN to obudowqa a tu takie zaskoczenie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 SYS to nie chipset - nie wiem jak jest w DFI ale w Abicie SYS to temperatura z czujnika na płycie obok gniazd pamięci czyli temperarura w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 SYS to nie chipset - nie wiem jak jest w DFI ale w Abicie SYS to temperatura z czujnika na płycie obok gniazd pamięci czyli temperarura w obudowie. to co niby wskazuje chipset ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 temp chipsetu mozna odczytac w everescie abit eq nie pokazuje jego temp, troche to dziwne dla mnie nie uwazacie?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mam pytanie czy komuś z was w trakcie wygrzewania nagrzały sie aluminiowe blaszki ninjy?? :) bo u mnie nawet na 50" nic nie czuje. Od razu dodam ze pasta jest na pewno dobrze nalozona i jest nia Arctic Silver 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 u mnie na pasywie na 3000+ z wentylem tylko w zasilc mam 33st w idle, z fanderem na 850rpm mam 30-31st. grafa i mobo pasywne (x550 i k8n-sli). po wrzuceniu ninji doszedlem do wniosku, ze antec jest maly :P foty wrzuce moze wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 fakt nie nadaje sie :) mam pasywna ninje, pasywna grafe (6600) i pasywny chipset (heatpipe) - 1x wiatrak wdmuciach!ący, 1x wydmuciach!ący i 1 wiszący przy ninja (ale tylko 1200obr, wiec NIC nie daje - jkaiś staroć cooler-master) i jak otwieram bude to parówa :] Mozesz to rozwinac? Jestem bardzo zainteresowany... Moze jakies foty? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mozesz to rozwinac? Jestem bardzo zainteresowany... Moze jakies foty? pozdr każdy An8-ultra ma pasywne chłodzenie NB :) fotki na stonie ABITA foto1 foto2 foto3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...