Skocz do zawartości
Ghost

Scythe Ninja (scnj-1000)...

Rekomendowane odpowiedzi

@skubi, sorry ale zdjęcia będę w środę. Wtedy będe znów rozbierał kompa montując Fandera. Teraz jest wmurowany w biurko. Wytrzymaj !

@Niemiec. Ja mam podobny układ co Ty i zastanawiam się, czy nie przenieść dysku wyżej z zatoczkę 5.25. Teraz Fander może zasysac ciepłe powitrze z dysku....

Albo na sam dół, gdize byłby chłodzony przez przedni wentyl...

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotki ninjy i dfi. antec jest maly :(

ja mam u siebie tez bardzo podobnie (ta sama buda) i tez mam malo miejsca zwlaszcza ze przeszkadza dodatkwo otes ramflow :) w najblizszym czasie zrobie pare fotek to tez wrzuce :D moze zrobimy konkurs kto ma najmniej miejsca w budzie przez ninje?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nadal nie mam wiec nie pedze kupować witraka na ninje, ale coraz bardziej skłaniam sie do wyboru pasywnego chłodzenie - czyli 120mm wywiewajaca i 2 x92 na bocznej sciance mojego LBXa nawiewające na grafie i część ninji (ogólnie okolice) - może styknie i bedzie mniej chlodziwa w srodku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komuś się udało lub WIE jak można oderwać tą metalową podkładkę z ninjy od tylnej części płyty głównej?

DFI mi padła (jakaś wada fabryczna chyba... nie ważne z reszą) i muszę ją dać do serwisu ( a konkretnie wysłać). nie chcą mi jednak uznać reklamacji jeśli będzie inna niż standardowa plastikowa podstawka zamontowana.

niestety ten dziadowski klej od ninja trzyma tak mocno, że chyba tylko z połową laminatu by odeszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Waszym zdaniem można reklamować Ninje z powodu niezbyt dobrego przylegania do CPU ? Na początku rozsmarowałem pastę na CPU i zamontowałem to chłodzenie , jednak temperatura była za wysoka moim zdaniem. Wymontowałem mobo (do dziś wszystko leży na biurku , dlatego Skubi sorry ale fotek nadal nie zobaczysz - dopiera jak to złoże do qpy) i sprawdziłem czy dobrze jest dopasowane. Nie zakładałęm tysiąca wiatraktów z życiu ale wydaje mi się, że jak równo posmaruje palcem pastę Cermaque (zostawiają ślady linii palilarcnych na CPU) i założe Ninje , po czym ją zdejmę to powinienem zobaczyć miejsca gdzie oba elementy się stykają. Tymaczasem Ninja dotyka TYLKO na krawędziach CPU !

Po dokładnych oględzonach widać, że faktycznie na obrzerzach jest wyżej niż na środku tego tałatajstwa. Następnym razem, montując chłodzenie dałem krople Ceramique na sam środek CPU po czy założyłem Ninje. Temperatura spadła o klika stopni. Jedna nadal nie jest przekonany co do wykonania tego urządzenia.

Proszę o komentarz, być może źle rozumuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica wynosiła ok 5st. Teraz już mam nowe pomiary, mobo bez odudowy w SP2004 to max 48 ale w budzie 53 - za dużo, musze poprawić wenylację. Ale to wszystko na 1.55V 240X10.

Ponieżej fotki a obszerny opis tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139087&st=570

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączam sie pod pytanie @kaamienia i @misieka175 w sprawie możliwości zamontowania Ninji na socket A ??

Czy ktoś przymierzał czy wejdzie to na NF7, czy nie będzie haczyć ?? , czy wystarczy tylko dorobić sobie zapinkę ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec.

Czyżby trafił Ci sie egzemplarz w którym się możesz przejrzeć ?

I całkowicie gładki ? Bo u mnie wyczywalne są lekkie rowki podczas delikatnego drapania paznokciem. Poza tym spód mojego egzemplarza nie jest zbyt równy, widac to dokładnie podczas szlifowania o białą kartkę papieru. Na Ninjy widać na rogach miedzianego bloku ślady papieru.

Dlatego czeka mnie szlif papierem 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Niemiec.

Czyżby trafił Ci sie egzemplarz w którym się możesz przejrzeć ?

I całkowicie gładki ? Bo u mnie wyczywalne są lekkie rowki podczas delikatnego drapania paznokciem. Poza tym spód mojego egzemplarza nie jest zbyt równy, widac to dokładnie podczas szlifowania o białą kartkę papieru. Na Ninjy widać na rogach miedzianego bloku ślady papieru.

Dlatego czeka mnie szlif papierem 2000.

no jest jeszcze ta możliwość żę nam czapeczki nie przylegaja a wtedy to już większy klops ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglem sie normalnie przejzec w spodzie od ninji. na moim sempie z fanderem@900 rpm w idlu mam 33st w stresie nie wiem, bo nie mialem checi sprawdzac. wiem, ze w stress na pasywnej ninji ma 3200+ mialem ~54st, ale w budzie mialem wylko wentyl z zasilki. jak bede sciagal ninje i nie zapomne to pstrykne jej fotke [;

co do wrzucenia ninji na socA to nie ma na to szans chyba, ze ktos mocno sie uprze i w jakis dziwny sposob uda mu sie zamocowac do mobo plastikowy koszyk lub szyny od LGA775. ogolnie bedzie duzo zabawy. chyba lepszym rozwiazaniem dla socA bedzie BT.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi