chojrakrock Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Co za problem. Kup i zobacz masz prawo do 10 dni oddac bez zadnych problemow, B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/ninjya1.jpg http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/ninjya2.jpg nie obylo sie bez problemow przy montarzu i redesingu wnetrza budy ale siedzi ;] 2750 1.525v bios wczesniej 33 idle/53stres teraz 27idle/40stres przy czym wicher na minmum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 widze, ze masz jedyne sluszne AC :) ale co to za wentyle :lol: [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Petrumi, coś się tak uczepił? Kompleks masz jakiś czy co? To jak napisał Chaos wynika z formy używanej w BIOSie DFi. Jak wół stoi tam x,x V + xxx %. Zawsze tak podawaliśmy na tym forum , więc nie widze powodu dla , którego nagle trzeba by było używać formy zgodnej z matematyką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) proponuje usunąć posty i będzie po sprawie ;) Edytowane 20 Grudnia 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Petrumi, coś się tak uczepił? Kompleks masz jakiś czy co? To jak napisał Chaos wynika z formy używanej w BIOSie DFi. Jak wół stoi tam x,x V + xxx %. Zawsze tak podawaliśmy na tym forum , więc nie widze powodu dla , którego nagle trzeba by było używać formy zgodnej z matematyką. ale można (aczkolwiek niekoniecznie) wyjść z założenia że nie każdy ma płyte główną DFi ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zastanawiam sie nad zakupieniem tego cuda do mojego komputera. Moja płyta to DFI (tu zdjecie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16982 ) jak myslicie , nie bedzie zadnego problemu z montazem , nie bedzie o nic zawadzał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nie powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 dla wszystkich z malymi obudowami np. firmy modecom male ostrzezenie. w piatek wkladalem ninje na jakiegos asusa na LGA i to wszystko do budy modecoma i ninja wchodzi, ale nakretki dotykaja juz bocznej scianki, o wrzuceniu wiatraka na taka konfiguracje mozecie zapomniec, w takim wypadku zostaje tylko zapewnienie dobrego przeplywu w budzie badz nie zamykanie scianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tzn wentyl pewnie mozna zamontowac, ale tylko jakims wlasnym patentem! ;) Pozdrawiam PS. Niemiec - sledze Twoje boje DFI vs. Sempron i uwazam, ze powinienes dac tej plycie szanse... Sprzedaj sempa i dozbieraj do jakiegos Venice'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 pewnie jakos sie da, ale trzeba wentyl opuscic prawie 2cm, co na tym asusie wiaze sie z rezygnacja z duala, bo wentyl wchodzilby na 2 sloty pamieci. chetnie bym zmienil sempa na antka, ale najpierw musze grafe kupic, bo ta co mam jest porzyczona. dfi nie powinno pisac, ze semp chodzi z LP skoro tak nie jest. zworke clr_cmos umiem znalesc w budzie po ciemaku nie zagladajac nawet do budy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ten sempron na 939 to venice właśnie, teoretycznie powinien działać bez problemu i martwi mnie, że Niemcowi nie hula - zastanawiam się, jak będzie na Nforce 3, bo do takiej konfiguacji sie przymierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 z tego co wiem to na DFI na nf3 chodzi. na innych mobo na nf4 tez chodzi, bo zanim kupilem DFI mialem gigabyte k8n-sli i smigalo, ale mobo sie konczylo przy htt250. na dfi infinity tez smiga, moj semp na asusie a8n-e na boxowym coolerze poszedl na 2,79@1,55V. wiec to nie jest wina chipa tylko konkretnego mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Konkretnie obstawiam biosa nieprzygotowanego na spotkanie z okrojonym cache. Mam nadzieje, że na leciwym w sumie epoxie na NF3 ultra nie będzie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) pewnie jakos sie da, ale trzeba wentyl opuscic prawie 2cm, co na tym asusie wiaze sie z rezygnacja z duala, bo wentyl wchodzilby na 2 sloty pamieci. 1. mozna zrezygnowac ze 120mm na rzecz 92 lub nawet 80 2. istnieje duze prawdopodobienstwo, ze wentyl moze w ogole nie byc potrzebny - ja mam sprzet jak w podpisie i wentyl (Fander 120) na Scythe wlacza mi sie tlko przy bootowaniu... Pozdrawiam Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Scythe Ninja w konforuntacji z freezer4 wypada bardzo dobrze . Temp w idle nizsza o 4st a w stress 10st !!! Pasta ta sama arvtic silver. Wentylator na ninja jakis tani z obr 1350, ale calkiem niezle wieje porownywalnie do akasa amber. Docelowo ma byc fander. Wskazania z czujnikow abita 46st idle stres 60st Porzadnie wykonany cooler. Pierwsze wrazenie jesli ktos go widzial tylko na zdjeciach to "jaki on wielki" a wielki jest bo w obudowie chieftec bx zostalo tylko 2cm. Na styki domykal sie boczny panel z zamontowanymi wentylatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Mam zamiar wymienić aktualny cooler na na Ninja'ę, ale nie wiem czy to da wymierny skutek. Moje pytanie jest krótkie i treściwe: Czy ten wentylator ochłodzi Venice'a 3000+ przy 300x9 i 1.55V? Dodam, żena Pentagramie i silikonowej paście mam w stresie 68 stopni, więc po kilku minutach mam blue-screena... I kolejne pytanie: Czy kupując pastę muszę na coś zwrócić uwagę czy wystarczy, że będzie srebrna? Czym się AC Silver 5 od innej pasty za 10-15 złotych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Czym się AC Silver 5 od innej pasty za 10-15 złotych? Jest ze 2*C w porywach szału chłodniejsza od AS ceramique - sam osądź, czy warto. Obie nie przewodzą prądu, co może być istotne dla posiadaczy procków bez czapki lub używania pasty na innych rzeczach (np kościach pamięci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 @ Venice Musisz mieć źle założony radiator, gdyż 68 stopni jest absolutną niemożliwością na pentagramie (ani nawet na tak podkręconym procu)!!! Ja mam 100Cu+ (2k obrotów) na 2,8GHz przy 1,5v i aktualnie 35 stopni w stresie, na zwykłej paście (w chłodnym pokoju). Te 0,05v więcej może dać najwyżej kilka stopni (2-3), ale nie aż tyle... Załóż wentyl raz jeszcze, ładnie przesmaruj proca pastą, a potem zobaczymy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ciekawe rzeczy piszesz, bo ja w idlu na ninji mam ~35st z fanderem na 800-900prm. kumpel na pencie 100cu na 2600@1,55V mial ponad 40 w stress wiec musisz miec bardzo zimno w pokoju ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Wybaczcie jeszcze za ten OT, ale mam mały dowodzik na moje 35 stopni na Pentagramie 100Cu+ Robione dziś rano, w razie niejasności w pokoju było ok 18 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Cze! Właśnie stoję przed trudnym wyborem czy kupic Scythe czy moze SI-120 ? Za scythe przemawia ociupinkę większa wydajność - ale ma też wadę - nie chłodzą się inne podzespoły na płycie. SI-120 chyba jest pozbawiony tej wady. Nie orientuje się ktoś czy gdzieś jest może jakaś recka porównująca te dwa produkty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 jak mi ktos podesle SI to moge zrobic porownanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 jak mi ktos podesle SI to moge zrobic porownanie ;] Ja go zapodaje :D Przedłozyłem mnimalnie mniejsza wydajność niż scythe nad możliwość "owiewania" podzespołów na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wybaczcie jeszcze za ten OT, ale mam mały dowodzik na moje 35 stopni na Pentagramie 100Cu+ Robione dziś rano, w razie niejasności w pokoju było ok 18 stopni. a na sp2004/prime tez taką masz? bo spi to średnio wygrzewa kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Szczerze pisząc, nie testowałem SP2k4 ani Prime'em. Postaram się to nadrobić przy okazji testowania nowych pamięci, jutro bądź pojutrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kliknij na moja sygnaturke to zobaczysz ilne na ninji jest, cos te odczyty masz z kosmosu wziete ;] u mnie temp otoczenia to 20-22st. w idlu mam ok 33-34st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow51 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zamierzam kupic Athlona X2 3800+ Slyszalem/czytalem ze Ninja Scythe jest bardzo ciekawym chlodzeniem.. warto go kupic? Ewentualnie jakie Cichy i Wydajny wentyl do niego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Zamierzam kupic Athlona X2 3800+ Slyszalem/czytalem ze Ninja Scythe jest bardzo ciekawym chlodzeniem.. warto go kupic? Ewentualnie jakie Cichy i Wydajny wentyl do niego ??? warto + fander/akasa (120mm) Edytowane 10 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ninja Scythe powinien pociągnąć w obudowie z przewiewem bez wentylatorów z Athlona X2 3800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...