melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A jesli chodzi o ten scythe mine to wg mnie skradziony pomysl looknijcie tylko http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Na moje oko centralnie przez podstawę przechodzą tylko 3 heatpipe'y, natomiast 3 nie. Więc hp jest 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 gdzie była fotka "rozmontowanej" ninjy z radiatora hp krzyzowały sie w podstawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Grimlock mylisz się Ninja jak sama nazwa Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler wskazuje posiada 6 hp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Stronę wcześniej cavarr wrzucił ten obrazek, widzieliście chłodzenie na grafice :blink: (dla niewidomych: z tyłu obudowy, po lewej): Wyraźnie widać heatlane jak w Shogunie, dla mnie to by było idealne rozwiązanie. Na stronie Scythe jak na razie cisza, choć od dawna zapowiadają "Ninję na GPU". Może to tylko prototyp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Grimlock mylisz się Ninja jak sama nazwa wskazuje posiada 6 hp :D :-| chyba jak wrócę do domu to zdejmę Ninję i obejrzę dokładnie :wink: Ale piszą sześć, to niech będzie sześć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 gdzie była fotka "rozmontowanej" ninjy z radiatora hp krzyzowały sie w podstawie wystarczy popatrzec na podstawe i widac ze jedne ida nad drugimi .. jest 6hp wygietych w U i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 wystarczy popatrzec na podstawe i widac ze jedne ida nad drugimi .. jest 6hp wygietych w U i tyle przeciez to samo napisałem wyzej o fotce wspomianałem by rozwiać wszelkie wątpliwosci i wrzucic ja na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 wystarczy popatrzec na podstawe i widac ze jedne ida nad drugimi .. jest 6hp wygietych w U i tyle Ok, teraz już wiem :wink: Domyślałem się, że tak mogą być ułożone, ale nie miałem pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Mam obudowę o szerokości 18cm. Czy są jakiekolwiek szanse by wlazła do niej Ninja wraz z wentylem? Jeśli nie to jak to będzie wyglądało w wypadku BigTyphoona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) są szanse na ninje, bo zmieści sie do 18cm z wentylatorem Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Naits Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 są szanse na ninje, bo zmieści sie do 18cm z wentylatorem Widziałeś to na żywo? Tutaj na forum na fotkach widać jak ledwo co mieści sie do obudowy o szerokości 19cm. Dlatego mam dylemat, a już miałem wczoraj dawać Kup Teraz na Allegro, gdzie Ninja leci po 159zł z gratis przesyłką. Dla pewności zajrzałem tu i ówdzie i zobaczyłem, że z zamykaniem budy nie jest różowo :( Może ktoś mógłby zmierzyć linijką lub innym przyrządem ile wysokości ma Ninja wraz z wentylem? Byłbym ogromnie wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 od samego mobo z fanderem u mnie jest to ok 16-17cm. w modecomie z wentylem opierajacym sie juz o ramy buda sie zamykala na scisk a i tak te nakretki lekko wybrzuszaly scianke, modelu budy nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Mam obudowę o szerokości 18cm. Czy są jakiekolwiek szanse by wlazła do niej Ninja wraz z wentylem? Jeśli nie to jak to będzie wyglądało w wypadku BigTyphoona? Na styk powinno się zmieścić jeśli blat płyty głównej jest nisko osadzony. Moja obudowa ma 19cm szerokości i wysoko osadzony blat. Odstęp między nakrętkami na Ninja'y a ścianką obudowy to około 4mm. Możliwe, że wentyl wejdzie, ale sprężyny mocujące będą przeszkadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Dziś rano sobie zmierzyłem. Płyta osadzona jest 1.5cm od spodu, więc zostaje mi od jej powierzchni 16.5cm do krawędzi obudowy. A liczyć trzeba jeszcze, że procesor też swoje 0.5cm zabiera. Wiec pewnie te 16cm to za mało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 U mnie wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 U mnie wygląda to tak: Nie widzę u ciebie wiatraka. Tak czy siak to już chyba koniec marzeń o Ninjy. Kupię Bid Typhoona, jest niższy więc wlezie, a na szerokość na mojej płycie mieści sie bez problemu (widziałem na fotkach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Wiatrak zbyteczny: idle 29-30C, stress 43-45C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Wiatrak zbyteczny: idle 29-30C, stress 43-45C :wink: A jakie masz ustawienia na procku? U mnie na codzień działa na 2600MHz@1.39V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Standard, czyli 1800MHz i 1,35V, to w zupełności mi wystarcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Wiatrak zbyteczny: idle 29-30C, stress 43-45C prawdopodobne w te chłodne dni, a zwłaszcza wieczorami a jak wypada teraz kiedy słońce świeci i jest ciepło, ile st możemy doliczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) prawdopodobne w te chłodne dni, a zwłaszcza wieczorami a jak wypada teraz kiedy słońce świeci i jest ciepło, ile st możemy doliczyć? Bez zmian - dobrze wentylowana obudowa to podstawa. 45C jest po około 2h SP2004, po około 1,5h grania w HL2 temp w granicach 38-40 (C&Q off). :) Zwykle kompa używam do netu, worda, excela, povray'a, swisspdbviewer'a, chimera'y. Chodzi non-stop. Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 nie przy duzo tych stopni w stressie przy 1,35v? troche slabo, spodziewalem sie czegos lepszego po ninji. caly czas szukam czegos lepszego do schlodzenia mojego winniego 9x270 @ 1.5V :/ z wentylacja budy robilem juz cuda :) narazie jedyne co mi sie udalo osiagnac na moim fryzjerze to to, ze w stressie nie spada mi wydajnosc procka ze wzgledu na temp (w granicach 48-51 - ale to ciagle za duzo). 1) ktos tutaj ma procka (venice/winnie etc) puszczonego na 1.5V i ninje na nim? moge wiedziec jakie tempy?? 2) w tym tescie z dzikie.net - newcastle leci na 1.7V, wiec chyba pewnym jest, ze wydziela wiecej ciepla niz moj winnie na 1.5V? dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 a ile bys oczekiwał?? u mnie sp2004x2 na 1.45 około 42st przy fanderze na 7v test na dzikie.net mozna miedzy bajki włozyc - tyle jest mniej wiecej wart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 A jesli chodzi o ten scythe mine to wg mnie skradziony pomysl looknijcie tylko http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=4 http://pclab.pl/art13337-8.html Grudzien 2004 test . Kuler byl wczesniej , a Tuniq wyszedl duuzo pozniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 madshrimps przetestował elite "chłodziw" AC i co się okazało to nie Ninja wygrała tylko Tuniq Tower 120 każdy "kloc" wyposażony był w papsta :D więc oceniana była głównie sprawność samego radiatora :) (wyjątkami są min. zalman, freezer...) zaś w passive wygrała bezapelacyjnie Nina :) link: http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...698&articID=419 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmm czy mi sie wydaje czy on jest wiekszy od ninjy na wysokosc? :) Mam pytanko czy ktos montowal Ninje plus do obudowy Thermaltake Tsunami/Soprano (wersja bez okna i bocznego wentyla) i czy wchodzi do nich bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmm czy mi sie wydaje czy on jest wiekszy od ninjy na wysokosc? :) cieżko sobie znalesc wymiary na necie???? H jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianek666 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Jaki polecacie wentyl do ninji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Akasa, Fander, Scythe, poszukaj... wiekszość spowolnionych stodwudziestek będzie w porządku, Ninja spokojnie radzi sobie przy małym przepływie powietrza. Pozostaje kwestia ceny i czy dany wentyl nie wpada w wibracje na niższym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...