Skocz do zawartości
Ghost

Scythe Ninja (scnj-1000)...

Rekomendowane odpowiedzi

Stronę wcześniej cavarr wrzucił ten obrazek, widzieliście chłodzenie na grafice :blink: (dla niewidomych: z tyłu obudowy, po lewej):

Dołączona grafika

Wyraźnie widać heatlane jak w Shogunie, dla mnie to by było idealne rozwiązanie. Na stronie Scythe jak na razie cisza, choć od dawna zapowiadają "Ninję na GPU". Może to tylko prototyp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są szanse na ninje, bo zmieści sie do 18cm z wentylatorem

Widziałeś to na żywo? Tutaj na forum na fotkach widać jak ledwo co mieści sie do obudowy o szerokości 19cm. Dlatego mam dylemat, a już miałem wczoraj dawać Kup Teraz na Allegro, gdzie Ninja leci po 159zł z gratis przesyłką. Dla pewności zajrzałem tu i ówdzie i zobaczyłem, że z zamykaniem budy nie jest różowo :(

Może ktoś mógłby zmierzyć linijką lub innym przyrządem ile wysokości ma Ninja wraz z wentylem? Byłbym ogromnie wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obudowę o szerokości 18cm. Czy są jakiekolwiek szanse by wlazła do niej Ninja wraz z wentylem? Jeśli nie to jak to będzie wyglądało w wypadku BigTyphoona?

Na styk powinno się zmieścić jeśli blat płyty głównej jest nisko osadzony.

Moja obudowa ma 19cm szerokości i wysoko osadzony blat. Odstęp między nakrętkami na Ninja'y a ścianką obudowy to około 4mm. Możliwe, że wentyl wejdzie, ale sprężyny mocujące będą przeszkadzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś rano sobie zmierzyłem. Płyta osadzona jest 1.5cm od spodu, więc zostaje mi od jej powierzchni 16.5cm do krawędzi obudowy. A liczyć trzeba jeszcze, że procesor też swoje 0.5cm zabiera. Wiec pewnie te 16cm to za mało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda to tak:

Dołączona grafika

Nie widzę u ciebie wiatraka. Tak czy siak to już chyba koniec marzeń o Ninjy. Kupię Bid Typhoona, jest niższy więc wlezie, a na szerokość na mojej płycie mieści sie bez problemu (widziałem na fotkach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobne w te chłodne dni, a zwłaszcza wieczorami

a jak wypada teraz kiedy słońce świeci i jest ciepło, ile st możemy doliczyć?

Bez zmian - dobrze wentylowana obudowa to podstawa.

45C jest po około 2h SP2004, po około 1,5h grania w HL2 temp w granicach 38-40 (C&Q off). :)

Zwykle kompa używam do netu, worda, excela, povray'a, swisspdbviewer'a, chimera'y.

Chodzi non-stop.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przy duzo tych stopni w stressie przy 1,35v? troche slabo, spodziewalem sie czegos lepszego po ninji. caly czas szukam czegos lepszego do schlodzenia mojego winniego 9x270 @ 1.5V :/

z wentylacja budy robilem juz cuda :)

narazie jedyne co mi sie udalo osiagnac na moim fryzjerze to to, ze w stressie nie spada mi wydajnosc procka ze wzgledu na temp (w granicach 48-51 - ale to ciagle za duzo).

1) ktos tutaj ma procka (venice/winnie etc) puszczonego na 1.5V i ninje na nim? moge wiedziec jakie tempy??

2) w tym tescie z dzikie.net - newcastle leci na 1.7V, wiec chyba pewnym jest, ze wydziela wiecej ciepla niz moj winnie na 1.5V?

dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

madshrimps przetestował elite "chłodziw" AC i co się okazało to nie Ninja wygrała tylko Tuniq Tower 120

każdy "kloc" wyposażony był w papsta :D więc oceniana była głównie sprawność samego radiatora :) (wyjątkami są min. zalman, freezer...)

zaś w passive wygrała bezapelacyjnie Nina :)

link:

http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...698&articID=419

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi