Saimek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Worms oskalpowales C2D? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 C2D, nie oskalpowałem, chyba nawet się nie da. A temperatury spadły mi w stresie po zmianie pasty o 8 stopni, więc jeżeli ktoś się zastanawia nad zmianą pasty to polecam CLP, naprawdę bardzo dobra pasta, ciężko się ją rozprowadza, ale w połączeniu z Ninja robi swoje. Z chłodzenia boxowego nie pamiętam temperatur, ale napewno były wyższe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Powiedzcie mi jak wypada ninja w porównaniu z WC bo wlasnie sie zastanawiam czy nie dac sobie spokoju i kupic ninja + fander... co do CLP - niestety - utrata gwarancji jednak to chyba za duzo jesli chodzi o pastę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja zmieniałem i w przypadku A64 3000+ w idle od 5 do 8 stopni roznicy a stress roznice oczywiscie dużo wyższe ponad 15stopni. oczywiscie to tylko moj przyklad , wszystko zalezy jakie WC i jaki procesor. PS. czy zalozenie rękawa na Ninje który zablokuje uciekanie powietrza do gory i dołu, będzie dawał zauważalną różnice w temperaturach ? czy może wręcz przeciwnie powietrze w Ninja musi miec swodobny przepływ we wszystkich kierunkach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 glo - 15*c co miałeś wcześniej na procku ? :-) robiłeś już rekaw na próbę ? co mi po głowie chodzi, zapytam tu - chłodzenie z 939/754 nie wejdzie na am2 ? ninja nie wejdzie na am2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 co mi po głowie chodzi, zapytam tu - chłodzenie z 939/754 nie wejdzie na am2 ? ninja nie wejdzie na am2 ?Nie ma chyba zapinek w Ninji pod Am2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Pod AM2 Scythe zrobiła Infinity i Mine o ile mnie pamięć nie myli Więc Ninja spisana na straty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) no to się wq na amd, procki wyglądają tak samo, koszyk nic nowego nie wnosi tylko wygląda inaczej wtf moze ktos gdzies kiedyś puści w świat troche ramek pozwalających na montowanie chlodzenia z 939/754 na am2 Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Nowy koszyk pod AM2 jest beznadziejny, nie za co zablokować dźwigienki zapinającej boxowy cooler :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Gdzieś czytałem, że Scythe nie ma zamiaru sprzedawać żadnego mocowania dla Ninja @ AM2, ale pewnie jakaś mądra głowa coś wymyśli, szkoda by było pozbywać się takiego fajnego kloca przy przesiadce na nową platformę :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Pod AM2 Scythe zrobiła Infinity i Mine o ile mnie pamięć nie myli Więc Ninja spisana na straty. - otóż nie. Ninja dla AM2 wyjdzie za kilka miesięcy. http://www.scythe-usa.com/computex/2006/images/img_3265.jpg http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...amp;articID=464 (Ninja PLUS AM2 ready they changed the clip so it can mount on AM2 socket. Release should be in 3-5 months) http://www.techpowerup.com/reviews/Compute.../images/big.jpg http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=1308 (post 1. i 4.) P.S. Ninja Mikro/Mini natomiast pojawi się na rynku w przedziale od 4 do 10 miesięcy (mailto z zapytaniem o niniejszy produkt wysłałem do Scythe osobiście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No to bajer, tylko zastanawiam się, czy zapinkę w obecnym kształcie da się założyć na stare modele. Wygląda na to, że nie, ta ramka jest chyba jednoczęściowa. Trzeba poczekać, choć i tak na razie nie planuję przesiadki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Gdzieś czytałem, że Scythe nie ma zamiaru sprzedawać żadnego mocowania dla Ninja @ AM2, ale pewnie jakaś mądra głowa coś wymyśli, szkoda by było pozbywać się takiego fajnego kloca przy przesiadce na nową platformę :sad: Zawsze mozna na core duo tam ninja pasuje bez problemu :D Ale jesli maja aspiracje do bycia naprawde dobra firma to powinni wydac jakas zapinke. Do zalmanow i XP90/120 zapinki pod 775 wyszly i to jest dbanie o klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 i ja stalem sie szczesliwym posiadaczem Ninjy. pierwszy rzut oka : ogromna ;) szczerze to myslalem ze bedzie mniejsza, i ze te "zeberka" beda grubsze, te moge wyginac :) zamontuje wieczorem i obczaje temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Hehe a to ciekawe bo ja sie tyle naczytalem o tym jaka jest wielka , ze jak dostalem do reki pudelko to sie zdziwilem ,ze taka malutka jest :D Acha jak bedziesz montowal to polecalbym zalozyc wentylator zanim wlozysz plyte do obudowy - nie ma nic gorszego niz silowanie sie z tymi drucikami juz w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 czym sie rozni ninja od ninjy plus? bez chlosty poprosze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 eee ? cienkim wentylkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Acha jak bedziesz montowal to polecalbym zalozyc wentylator zanim wlozysz plyte do obudowy - nie ma nic gorszego niz silowanie sie z tymi drucikami juz w srodku. racja, szkoda ze nie przeczytalem tego wczesniej ;) swoja droga zdziwilem sie ze tylko 2 srubki backplate i koszyk trzymaja takiego kolosa :0, pomyslane tez bylo mocowanie koszyka - srubke wkreca sie w srubke ;) temperaturki spadly o jakies 4-5* ale i tak bylo warto ;) oczywiscie szkoda ze nie pasuje na socket A i am2 ale coz... przezyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Witam, zamierzam kupic/zamienic sie za wc za Scythe Ninja PLUS ;] i czy ona uciagnie mojego proca? :D bedzie tak wydajne jak wc? p.s moj proc to pentium 4 506@4.5ghz~1.5v;] i 38*C w idle;] wiec mysle ze ta ninja z 43*C da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 W stresie licz na minimum 10* wyższe temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 teat u mnie scythe sie srednio spisuje ale moze u Ciebie lepiej , ja bym sie pisal na taka zamiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 teat u mnie scythe sie srednio spisuje ale moze u Ciebie lepiej , ja bym sie pisal na taka zamiane.tzn.? mowicie ze 10*C wiecej <_< hmmm ale wc mnie juz wkur**** małe ot wylalem dzis 5 l wod na podloge;/;/;/;/ , no ale jak zamontuje na nia 4 wentyle 120x120mm;] da rade;] heh no bo 4.7ghz~1.55v leci a ninja powinna dac rade do 5ghz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja jestem zadowolony, choc przyznam ze graci mi sporo miejsca w obudowie. temperatury sa ok, boje sie aby socketu nie urwalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nie urwie, często przenoszę obudowę i od paru miesięcy socket mam cały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 @Ant3k jakie chlodzenie miales wczesniej ze spadla Ci temp tylko o 5C?? Moze zamiast NINJY jednak INFINITY chociaz to tez pewnie z 2-4 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ninje kupilem za 125zl, a infinity kosztuje ok 170 przesiadlem sie z big typhoona. sam sie zdziwilem co do temperatur :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Jak mozna wykorzystac pudelko od ninjy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 bo bt to dobre chłodzenie :D niezly patent z pudłem ;) pytanie: czy ktoś z obecnych testował na ninji Collaboratory Liquid Pro przy jakims moceniejszym cpu ? tak sie zastanawiam nad zakupem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 forest raz jeszcze dzieki za pomoc :] ninja juz siedzi na procu i chlodzi, w tej chwili 43* na pasywie, bez obiegu powietrza w budzie procek default, napiecie okolo 1.4, w stresie dobija do 57, dalej nie sprawdzalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) ninje kupilem za 125zl, a infinity kosztuje ok 170 przesiadlem sie z big typhoona. sam sie zdziwilem co do temperatur :0 A jak duża była różnica? Co do Ninji na AM2, taką dostałem odpowiedź od jednego ze sklepów przy okazji pytania kiedy będa mieli dostępne zwykłe Ninje: "Tak będzie pod koniec miesiąca. Będzie to nowy model (trochę zmieniony), ale nadal o nazwie Ninja. Wedle zapowiedzi będzie troszkę droższy od poprzednia. Będzie obsługiwał AM2 i będzie bardziej wydajny" Edytowane 8 Września 2006 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...