Aran Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Tak sie zastanawiam czy do tego http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1730 by niepasowała Ninja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 No ladnie .. sadze ze na 95% :D Rozstawienie jest napewno dobre . Niezly myk zeby tylek Scythe ratowal Thermalright ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 jak sam nie sprawdzisz to sie nie dowiesz ;) pieniadz niewielki warto zaryzykowac moim zdaniem. jak wyzej - na 95% bedzie pasowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Scythe Ninja Plus Rev.B – stara, poczciwa ninja po modyfikacji (pelna kompatybilnosc ze wszystkimi liczacymi sie na rynku desktopowymi podstawkami/gniazdami, z AM2 wlacznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Słuchajcie, kiedyś koleś trafił na test podkręcania na ninjy, gdzie były założone 3, bądź 2 wentyle i podobno niesamowicie kolesie na niej wykręcili procka( nie mam informacji jakiego, ale chyba Intela, ponad 4GHz). Napisali też że taki OC zawdzięczają nawiewowi, może ktoś z was też to widział? Szukam tego testu i nie mogę nigdzie tego znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Słuchajcie, kiedyś koleś trafił na test podkręcania na ninjy, gdzie były założone 3, bądź 2 wentyle i podobno niesamowicie kolesie na niej wykręcili procka( nie mam informacji jakiego, ale chyba Intela, ponad 4GHz). Napisali też że taki OC zawdzięczają nawiewowi, może ktoś z was też to widział? Szukam tego testu i nie mogę nigdzie tego znaleźć. Z tego co pamiętam, to dawałem linka do fotki. Na wystawie jakiegoś japońskiego sklepu stał sobie podkręcony P4@4,8GHz chłodzony Ninją z trzema wentylami. Więcej info: KLIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Widziałem, to był chyba jakiś news. Na fotce była płyta na stole. http://www.formulapc.net/modules/news/imag...eb06/ninja4.JPG Edytowane 22 Września 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Jak oni te wentyle tam zamocowali? Moze jakiś sensowny sposób znacie na zamocowanie 3 wetyli znacie, bo zamierzam cos takiego zrobić, tylko nie wiem czy to cos da, poprawi OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Jak oni te wentyle tam zamocowali? Moze jakiś sensowny sposób znacie na zamocowanie 3 wetyli znacie, bo zamierzam cos takiego zrobić, tylko nie wiem czy to cos da, poprawi OC? Przecież widać na zdjęciu: pierwszy na standardowych drucikach, drugi przyklejony taśmą, a trzeci jest przykręcony do tyłu obudowy. Tylko zastanawia mnie ten górny wentyl wiejący w dół - czy jest sens, skoro powietrze właściwie trafia na spód budy i tam zostaje? A patrząc na wynik OC to drugie pytanie jest chyba nie na miejscu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Myśle ze ten od góry słabiej wieje i cieple powietrze mimo wszystko jest wyciągane przez ten wentyl w obudowie, który pewnie ma ustawione najwyższe obroty. Będe miał dziś wentyle i uda mi sie cos takiego złożyć to sam przetestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Troche lipna ta konfiguracja watpie aby ten 3ci wentyl cos dawal . Wentyl na Ninjy i na tyle obudowy zupelnie wystarczy aby wykrecic takie megaherce :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Wiem, że kwestia wymiarów była już poruszana, ale jednak coś mi tu nie gra: Bartolomius podał wysokość radiatora 150 mm. Na TYM zdjęciu po przeliczeniu pixeli na mm wychodzi, że radiator bez wentylatora ma niecałe 14 cm. Podobnie zresztą wygląda na porównaniu z Akasą 12 cm - KLIK. To jaka w końcu jest wysokość tego coolera BEZ wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Do ostatniej blaszki jest 13,5cm ale wystajace heatpipe powoduja ze ma lacznie 15cm . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Cholera, chciałem kupić Ninje ale coś są problemy z dostepnością tego coolerka a szukając czegoś ciekawego trafiłem na Scythe MINE SCMN-1000 http://www.allegro.pl/item129617418_scythe...wentylator.html Faktycznie to następca ninji? takie same właściwości? bo wygląda troche inaczej .... Co o tym sądzicie? brać tego czy szukać ninji? Edytowane 30 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jak jestes w wawki to mozesz wpasc po moja ninje, bedzie na sprzedaz.Spod w CLP wymazany, nie czyszczony. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Niedługo ma się pojawić Ninja kompatybilna z AM2, pewnie stąd te opuźnienia w dostawie. Wg testów Ninja jednak troszkę wydajniejsza od Mine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 tak i ta ninja sie pojawi 13/10/2006 w zenfiscie te same wymamiary nie wiem ja zwaga :/ a kompatybilnosc intel478/775 amd:754/939/940/AM2 http://zenfist.pl/pID/504.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Ale cena niezła, taka podwyżka tylko z okazji kompatybilności z AM2. No coment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) W cooling.pl ma być taniej ale nie powiem dokładnie o ile bo strona nie chce mi się otworzyć :mur: edit: Już sie otworzyła KLIK Edytowane 9 Października 2006 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 w zenfiscie obnizyli ceny teraz jest za 151zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Co za problem. Kup i zobacz masz prawo do 10 dni oddac bez zadnych problemow, B) Zależy gdzie... W angela.pl np. owszem można do 10 dni oddać towar ,ale pod warunkiem,że nie nosi śladów użytkowania ;) Wszystko jest w regulaminie. Zresztą dzwoniłem nawet i pytałem o te warunki. Czyli zamontowanego coolera raczej już nie oddasz :mur: Chciałbym widzieć sklep ,który przyjmuje ninje z odklejoną od mobo backplate :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 i teraz pytanie co brac(wszystko am2 ready ale poki co am2 nie planuje miec) mine za 128zl? ninja rev za 151zl czy moze infinity za prawie 170zl? sklaniam sie ku mine badz infinity, ninja jakos mnie nie kusi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zależy gdzie... W angela.pl np. owszem można do 10 dni oddać towar ,ale pod warunkiem,że nie nosi śladów użytkowania ;) Wszystko jest w regulaminie. Zresztą dzwoniłem nawet i pytałem o te warunki. Czyli zamontowanego coolera raczej już nie oddasz :mur: Chciałbym widzieć sklep ,który przyjmuje ninje z odklejoną od mobo backplate :lol: A to niby czemu? Proc tak szybko się nie odciśnie na podstawie i zdążysz potestować, pastę łatwo można zmyć, a backplate możesz sobie przykleić do ściany, tylko nie wiem po co do płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufuse Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam wszystkich. Mam pytanie kupiłem sobie scythe infinity.Sprawuje sie swietnie temperwtury mi spadły bardzo na procku i tu wielki plus dla tego produktu. Ale mam problem Bo sruby ktore sa u gory wystaja mi z obudowy i nie mogę jej zamknąc. Moze ma ktos ten sam problem i wykombinował jak to zrobić moze jakas mala przeróbka obudowy czy cos. Moze ktos wrzucic fotki co i jak zrobic :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam wszystkich. Mam pytanie kupiłem sobie scythe infinity [...]Jest już temat o Infinity, tam szukaj pomocy: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=209641 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) A to niby czemu? Proc tak szybko się nie odciśnie na podstawie i zdążysz potestować, pastę łatwo można zmyć, a backplate możesz sobie przykleić do ściany, tylko nie wiem po co do płyty. Być może ;) Na przyszłość nie będe przyklejał backpalte do płyty :P W każdym razie już nieważne ;) Bo akurat już sprzedałem swoją Scythe katane Cu :) I zamówiłem XP120. Myslę,że będzie sporo wydajniejszy. Edytowane 11 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) moze ktoś poratuje doświadczeniem jak odkleić backplate od płyty ? :) trzyma się sq nieźle ;] odkleić tak żeby się nadawał na nową płytę ofkors edit: http://www.scythe-usa.com/support/cpu/002/scnj1000.html suszarka do włosów i jedziemy :) sprawdze i powiem jak efekty Edytowane 11 Października 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) No i jak efekty forest kila zbila? ;) Łatwo schodzi? Edytowane 13 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Dziś zamontowałem sowja Ninie w budzie - kawał żelastwa ale wygląda fajnie. Od fryzjera jest chyba ze dwa razy większa - wygląda jak gar od Mz 250 hehe. Co ciekawe cpu zrobiło 2700 przy 1.34v (1,5H orthos) przy czym wcześniej zyczyło sobie 1.376 więc w oc tez jest poprawa czego się raczej nie spodziewałem :] Temperaturki oscylują w okolicach 42C dla cieplejszego jajka. Edytowane 13 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 dłubałem wykałaczkami jakies 40 minut i grzałem aż było gorąco z drugiej strony laminatu, do tego kibelkowy smród tego czarnego czegoś z pod spodu i na koniec skubanie śmieci z płyty.. efekt - metał cały, czarne coś to śmietnik, płyta czysta i tak samo nie żyje jak nie żyła :P równolegle meilowałem ze scythe, doradzali suszarkę ;) zobaczymy co zrobią,, napisałem z prośbą o nowy bp :) imo nie da się tego zdjąć bez uszkodzenia przy uzyciu suszarki,, nie ma szans ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...