heryf Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam wszystkich, planuje wymienic swojego arctica na cos takiego ninja plus, mam pytanie czy może mi ktos podac calkowita wyskokosc z wentylatorem takim jak na auckji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) do wysokosci cooler musisz podobno dodac 3 cm pytałem zenfist i mi to powiedział(czyli 15+3=18 cm) Edytowane 14 Października 2006 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam wszystkich, planuje wymienic swojego arctica na cos takiego ninja plustroche przeplaciles :) w coolingu ostatnio ninja rev. B byla za 151zl, teraz juz 159zl ale mimo to i tak 10zl roznicy :) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1307 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ic hyba w dodatku dostał poprzednia wersje:D bo ja nie widze tutaj w opisie aukcji nic o AM2(chyba ze tobie nie zalezało na kompatybilnosci z AM2 wtedy to co innego :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie zależy mi zbytnio na kompatybilności z am2 ponieważ nie zamierza przesiadać się na ten socket, mam nadzieje ze jakos mi sie to zmiesci w budzie, i odczuje roznice w temperaturach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 kupilem uzywke z wystawy w pewnym sklepie za grubo ponizej 80zl :]. jest maly problem. w komplecie zabraklo koszyczka do przykrecenia go na mobo s939. moze jakis intelowiec chce sie pozbyc? sklep niby obiecal mi to zalatwic, ale nie wiem ile przyjdzie mi na to czekac :mur:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam wszystkich, planuje wymienic swojego arctica na cos takiego ninja plus, mam pytanie czy może mi ktos podac calkowita wyskokosc z wentylatorem takim jak na auckji. To zależy jak ustawisz cooler i czy nic pod spodem nie będzie przeszkadzało. Osobiście u mnie jest na równi z tymi nakrętkami, jakieś 2mm na RAMami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 po wymianie kilku meil ze scythe doszliśmy do wniosku że przyślą mi nowy bplate ;] to mi się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 ic hyba w dodatku dostał poprzednia wersje:D bo ja nie widze tutaj w opisie aukcji nic o AM2(chyba ze tobie nie zalezało na kompatybilnosci z AM2 wtedy to co innego :D) "Jest do najnowszy model Ninja, kompatybilny z socket AM2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) no mój bład ale w kompatybilnosci nie mieli wypisane AM2 a mi sie nie chciało czytac całego textu uwaznie chodziło mi o ta aukcje która podałes wyzej Edytowane 19 Października 2006 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 aktualnie temp idlle Core #1: 36 Core #2: 35, stress zapodam jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 aktualnie temp idlle Core #1: 36 Core #2: 35, stress zapodam jutro ma ktos wersje rev b na Gigabyte K8N51GMF-9 ? nie ma problemow zadnych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=21348 Moze sie przydac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=21348 Moze sie przydac ! nawet ciekawy sposob ale podliczajac koszty szlifu lepiej bedzie odrazu kupic lepsze chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) ...ale podliczajac koszty szlifu lepiej bedzie odrazu kupic lepsze chlodzenie :)Koszt szlifu to jakieś 10zł , więc jakie lepsze chłodzenie kupić takim kosztem? ;] BTW. to jakiś dziwny ten jego sposób na szlif, nie tak się to robi i w ogóle jakaś matowa mu ta powierzchnia wyszła... A paste polerską to lepiej nie do szyb tylko lekkościerną do lakieru samochodowego, koszt około 4zł. Edytowane 20 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 od kąd pamiętam to najważniejsza była równa powierzchnia => szkło/lustro a nie heblowana deseczka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 moje malenstwo na stanowisku :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 ma ktos moze ninje na s64/a64 (w kazdym badz razie jakims K8 bez IHS-a) mam pentagrama 100cu i temperatury sa straszne, podstawa moze byc nierowna albo mam az tak dupna paste dzisiaj chciałem sobie pobenchowac mobo lezało na biurku, okno otwarte temp w spoczynku wynosiła 22* tylko zapusczalem sp 2004 natychmiastowo wzrastała do 40 klku a po 1 mialem juz 58 (wg. Ntune) jutro moze przeszlifuje tego dziada bo cos to nienormalne jest aha paste mam jakiegos titana silver cos tam <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 w sumie to zaluje ze kupilem ninje, moglem dorzucic 10zł i mialbym infinity, no ale trudno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja tam nie żałuję bo trafiłem okazyjnie za 95 PLN :] Na X2 i ceramique temp nie przekracza 50. Jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Zmieści się do Chiefa DX-01-BDU (średni dragon)? Mierzyłem go i od socketu do ściany ma około 15,5cm ninja ma 15, ale nie chcę mieć wątpliwości. Edytowane 4 Listopada 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie, czy ta nowa wersja Ninja'y różni się wydajnością od starszej (czy tylko kwestia kompatybilności z AM2)? Widziałem na zdjęciach, że mają trochę inne podstawy i inny wentylator. Przepraszam miało być edytuj i z rozpędu zrobiłem odpowiedz. :oops: Edytowane 5 Listopada 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 tak własnie zastanawiam sie czy jest sens wymieniać ninje na rev.b ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) tak własnie zastanawiam sie czy jest sens wymieniać ninje na rev.b ??Zmienieaj zmieniaj, ja z chęcią odkupie ten starszy rev. :lol2: aż tak ci sie podoba ta zapinkaCICHO!! :lol: Edytowane 16 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 tak własnie zastanawiam sie czy jest sens wymieniać ninje na rev.b ??aż tak ci sie podoba ta zapinka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Hej, Mam pytanko.Nabyłem swego czasu Ninje i po dość dokładnym przyglądaniu sie całej konstrukcji zauważyłem że stopka mojej Ninji jest troche dziwna.Nie jest gładka-ma fakture jakby odcisków palców.Jest to widoczne pod światłem i po przejechaniu paznokciem po stopce.Czy to normalne?U was tez tak jest?Poniżej daje foty.Trudno było to uchwycic aparatem ale zawsze to coś- pomoże wam ocenić sprawe.Obejdzie sie bez szlifowania? http://server5.pictiger.com/img/728009/pic...ng/img-0654.php http://server5.pictiger.com/img/728009/pic...ng/img-0654.php http://server3.pictiger.com/img/676827/pic...ng/img-0660.php http://server3.pictiger.com/img/676827/pic...ng/img-0660.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 W nowszych ninjach chyba normalne tylko te pierwsze sztuki mialy super wypolerowany spod. U mnie to o ile pamietam wyglada podobnie + ze 2 dluzsze rysy po poprzednim wlascicielu. Temperatura troche na tym cuierpi , ale co tam 1 stopien czy nawet dwa mnie nie zbawia ;) Chociaz jak masz czas i materialy to szlifuj gorzej raczej nie bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Jesli to normalne to musze przyznac ze jest to TRAGICZNIE wykonane.To juz Freezer pomimo matowości miał gładką stopke.Z pastą termo niby wszystko powinno sie wyrównac ale jednak cena powinna sie równać jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Każdej firmie zdażają się pojedyncze wpadki. Raczej większość osób nie narzeka za bardzo na powierzchnię styku. Możesz próbować oddać na gwarancji, wytłumaczywszy, że podstawa jest nierówna. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 mozna tez rozumiec to inaczej : im taniej kupujesz to licz ze jakosc moze byc gorsza ;) ja mialem lepsza podstawke niz Jejox, ale pozostawila mi jeszcze wiele do zyczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...