Sector19 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 U mnie tak Jak patrze to Sector na Boxie procki na 1.28 / 1.30 w stresie mają ~68 U mnie 65-68 na Ninja Dokladnie... tez to zauwazylem ze przy niskich napieciach nie ma az tak wielkiej roznicy miedy temperaturami... Sam w domu mam Ninje Mini i po jej zakupie sie niezle zdziwilem (na minus) ze jest taka mala roznica miedzy miedzienym boxem, ale ale... przy wyzszych napieciach roznica jest widoczna golym okiem... a miedziana wersja moze fajna... ale nie do pasywnego chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jak coś to jest dostępna w madtech.pl ;) Jak ktoś kupi to nie coś napisze o niej.Cena? Magiczne 250zł, dużo ale jednak cała jest z miedzi ;PZa 250zł można nabyć już lepszą Ultrę120 eXtreme z porządnym wentylatorem z wyższej półki. Za tę kwotę można też kupić obecnie najwydajniejszy cooler na rynku, czyli IFX-14. Nie wydaje mi się to szczególnie korzystna oferta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Brakuje tylko Thermalrighta extreme i Noctuy z miedzi i bedzie komplet. Moim zdaniem producenci przesadzaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Szczerze mowiac to myslalem, ze wraz ze wprowadzeniem heatpipe'ow era klockow z miedzi juz sie skonczyla. Ponoc to aluminium wymienia lepiej cieplo z powietrzem, tym samym nie wymaga mocnych nawiewow. Poprawcie jesli sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Szczerze mowiac to myslalem, ze wraz ze wprowadzeniem heatpipe'ow era klockow z miedzi juz sie skonczyla. Ponoc to aluminium wymienia lepiej cieplo z powietrzem, tym samym nie wymaga mocnych nawiewow. Poprawcie jesli sie myle. Mylisz się niestety, ale to dość popularny sąd. :) Co do ery klocków z miedzi - pewne firmy po prostu nie mają oporów w budowaniu największych i najcięższych i tyle :) Albo być może udało im się stworzyć taką legendę Ninjy, że teraz seria urodzinowa skusi do zakupu wielu fascynatów... bez względu na cenę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Post dla osób które mają problemy z temperaturą. Miałem ten sam problem (47-49 C)ale przeczytane posty od innych nie dawały mi spokoju i aktualnie po trzecim założeniu mam 36 C (na wentylu xtheramal z 980 obrotów) na oryginalnym było 32 C ale był trochę głośniejszy (minimalnie ale jak nie kupiłem xthermala to myslalem że będzie jeszcze ciszej), ale powracając do sprawy to przy zakładaniu w którym miałem prawie 50C popełniłem błąd wyciskając na środku miedzianej blachy dociskowej (ninji) wiekszą ilość pasty i przyłożylem do procka poobracałem i zapiałem (TO BYL BLĄD) ponieważ jak ściągnałem Ninje pasta utworzyła "placek" troche większy od powierzchni na której ja wycisnąlem ale sporo miejsca nie było pokrytego tą pastą (wokól tego placka) przez co przewodzenie musiało być utrudnione. Najlepszy efekt dało rozprowadzenie na całej powierzchni blaszki dociskowej (Ninji) pasty przewodzącej równomiernie aby pokryła całą powierzchnie oraz to samo na procesorze. Jeszcze całą Ninje obróciłem o 90 stopni, nie wiem czy to też da efekt ale jak popatrzycie na jej budowę z boku (przekrój) przez blaszke dociskowa i rurki to można zauwazyć że ma dwie płaszczyzny tzn. inaczej sa podłączone rurki i blaszki. Ja zrobiłem tak jak radzi arctic nałożyłem na procesor wielkość ziarnka ryżu na środek, pastę arctic MX-1 i przyłożyłem radiator i jest wszystko w porządku w stresie nie przekracza 55 a normalnie jest 40-45 a dodam że procesor co mam to niezła grzałka a co do chłodzenia to nawet dobrze wybrałem ale wielkość przeraża montaż na am2 łatwy ale wielka ta ninia i ciężka mam nadzieje że nie wyrwie podstawki, był problem z pamięciami i musiałem przełożyć do dimm3 i 4 bo inaczej by nie weszło, wystaje troszkę poza obudowę i niemożna zamknąć bocznej ścianki trzeba to wziąć pod uwagę przy wyborze obudowy lub chłodzenia. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez krystian_gracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=170581 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Po cichu liczyłem na odrobinę lepsze wyniki z nawiewem dobrym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Za mało żeberek ;] Ale ładnie widać, że ninja lepiej nadaje się do robienia cichych systemów. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 widziałem gdzieś na forum przeróbkę ninji tak aby mocniej dociskała, pamięta ktoś gdzie to było albo jak to zrobić ? (775) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ktoś przerobił ale nic ta zmiana nie dała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Mam pytanie, otóż posaidam gigabyta p31 ds3l i mam pytanie czy zmieści mi się ta Ninja, lub Mugen, pytam z tego powodu iż płyta posiada spory radiator na NB. Zdjęcie: http://image.ceneo.pl/data/products/806120/product.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Nie no trudno zobaczyć stronę wcześniej? 2860808[/snapback] Mam pytanie, otóż posaidam gigabyta p31 ds3l i mam pytanie czy zmieści mi się ta Ninja, lub Mugen, pytam z tego powodu iż płyta posiada spory radiator na NB. Zdjęcie: http://image.ceneo.pl/data/products/806120/product.jpg Wejdzie na styk ;] W najgorszym wypadku będziesz musiał podgiąć pierwsze blaszki ninji albo radiator skrócić tak tyci, tyci Edytowane 28 Grudnia 2007 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Nie no trudno zobaczyć stronę wcześniej? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=156409&st=660 Wejdzie na styk ;] W najgorszym wypadku będziesz musiał podgiąć pierwsze blaszki ninji albo radiator skrócić tak tyci, tyci wielkie dzięki, miałem obawy czy się zmieści i czy nei wydam tych pieniedzy na marne. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) ja niedlugo bede montowal ninje na asus p5b deluxe po pierwsze ciekawe czy wejdzie :huh: a poza tym zastanawiam sie czy nie wyjac tych plastikowych zapinek bo na jakies slabe mi wygladaja i nie przykrecic tego srubami :unsure: powinien tez byc wtedy lepszy docisk Edytowane 27 Stycznia 2008 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ninja ma teraz plastikowe zapinki ? Moja ma metalowy backplate + sruby + metalowe zapinki na przod plyty, ale mam jeszcze wersje niekompatybilna z AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Ninja ma teraz plastikowe zapinki ? Moja ma metalowy backplate + sruby + metalowe zapinki na przod plyty, ale mam jeszcze wersje niekompatybilna z AM2. Tez mam taka, to pierwsze stare wersje. Od dluzszego czasu na na 775 intelowski koleczki. A na P5B Dlx wejdzie spokojnie, u mnie smiga :) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 ridczak to mnie uspokoiles :D bo myslalem ze moze trzeba bedzie cos przyciac, wygiac lub inne kombinacje jak np z accelero S1 a co byscie polecili te koleczki co sa w zestawie czy moze lepiej na sruby ...?? ktos robil porownanie na koleczkach i srubach ...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Video recenzja Scythe NINJA Copper CPU Cooler KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) ninja dojechala do mnie dzis niestety jest to wersja z tymi plastikowymi koleczkami .... :cry: mozna gdzies znalezc backplate i srubki do tego ?? jakos te koleczki intelowskie mi nie wygladaja na solidne... ehh sa zestawy montazowe razem z tym backplate ale po 30 zl na allegro chyba bedzie trzeba samemu cos wykombinowac, cos przerobic, albo nowa samemu wykombinowac Edytowane 31 Stycznia 2008 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jest tylko ten zestaw po 30 zeta. Te o ktorych pisalismy z metalowym backplatem i zapinkami to wersja majace conajmniej 2 lata z czasow kiedy am2 bylo na rynku goraca nowoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ale czytalem o problemach ludzi ktorzy zalozyli backplate tam pod spodem jest jakas niby guma niby tasma termo dopoki to siedzi i nie musisz zdjac to jst ok ale zdjac to potem.... :mur: chyba zrobie jak ktos tu na forum srubki, podkladki z drugiej strony plyty przynajmniej bede spokojny ze calosc nie odpadnie jakos musze miec wszystko dokrecone pozadnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Bo ludzie nie mysla. ;) Kto kaze im odlepiac folie zabezpieczajaca i przyklejac backplate? Po prostu nie nalezy tego robic i tyle :) U mnie backplate (mam stara wersje Ninji) sprawdza sie bardzo dobrze. :) Edytowane 1 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Instrukcja kaze odklejac :) Ja tez mam nieodklejone i bede juz na 3 plyte glowna migrowal za kadencji ten Ninjy w moim kompie :D Chociaz szczerze mowiac to nie wiem czy by jej nie wymienic na cos w stylu Aerocool Dominatora czy Big Typhoona bo mnie wkurza przy czestych zmianach konfiguracji kompa, a i chlodzenie okolic socketu by sie przydalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) A kto tam wierzy instrukcji ;) Ja mam tez Big Typhoona VX do testow. Wydaje mi sie, ze troche lepiej sie spisuje, ale jest sporo glosniejszy - potrzebuje wentylatora z dosc duzym cisnieniem i po prostu szumi powietrze miedzy gestymi finami. W przypadku Ninji wentyl mam skrecony mocno, i praktycznie nie slychac powietrza. Tylko temp kapke wyzsze, ale i tak nie przesadzam z OC na codzien. Poza tym planuje dosc waska obudowe, bez otworu bocznego, wiec BT by sie raczej nie sprawdzil, a Infinity czy tez inne Thermalrighty nie wejda. Na razie wszystko poniewiera sie na biurku. Edytowane 1 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ale czytalem o problemach ludzi ktorzy zalozyli backplate tam pod spodem jest jakas niby guma niby tasma termo dopoki to siedzi i nie musisz zdjac to jst ok ale zdjac to potem.... :mur: chyba zrobie jak ktos tu na forum srubki, podkladki z drugiej strony plyty przynajmniej bede spokojny ze calosc nie odpadnie jakos musze miec wszystko dokrecone pozadnie :lol: więc ninja u mnie wygna dość mocno laminat i zapinkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 @Techno_Boy widze ze dokreciles to na maksa ...... nie boisz sie o plyte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) teraz mam jeszcze mocniej dokręcone, PCB płyty jest mocniejsze niż Ci się wydaje, próbowałeś kiedyś złamać płytę w rękach?? B-) jest tak z 6 miechów i wszystko cacy Edytowane 2 Lutego 2008 przez Techno_Boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Moj egzemplarz Ninji chyba jednak nie dzialal jak powinien, obecnie na WC zaobserwowalem spadek rzedu 25C co jest podejrzanie duza roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Ma ktoś może na zbyciu podstawkę pod 775 do ninji rev b? Jeśli tak to z chęcią odkupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...