Niemiec Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 fotki ninjy i dfi. antec jest maly :( http://photobucket.com/albums/a345/Niemiecc/NINJA/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) @skubi, sorry ale zdjęcia będę w środę. Wtedy będe znów rozbierał kompa montując Fandera. Teraz jest wmurowany w biurko. Wytrzymaj ! @Niemiec. Ja mam podobny układ co Ty i zastanawiam się, czy nie przenieść dysku wyżej z zatoczkę 5.25. Teraz Fander może zasysac ciepłe powitrze z dysku.... Albo na sam dół, gdize byłby chłodzony przez przedni wentyl... Edytowane 5 Grudnia 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 fotki ninjy i dfi. antec jest maly :( ja mam u siebie tez bardzo podobnie (ta sama buda) i tez mam malo miejsca zwlaszcza ze przeszkadza dodatkwo otes ramflow :) w najblizszym czasie zrobie pare fotek to tez wrzuce :D moze zrobimy konkurs kto ma najmniej miejsca w budzie przez ninje?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 musialem wymontowac wentyl z kosza bo nie moglem tego zmiescic razem :| na gigasyfie jakos wchodzilo, bo socket byl wyzej. teraz fander robie tez za wentyl wlotowy. temp hdd podskoczyla o ~5st. procka nie bede podawal, bo odczyt z mobo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Też mam tąsamą bude :) Mam pytanko: jak załozysz bok obudowy to jak daleko masz góre Scythe'a od szyby ? Wchodzi bez problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ninja wchodzi bez problemu, buda sie zamyka tylko zaczepy od bocznego wentyla sa ponizej "nakretek". odleglosc od ninjy to jakies 2cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Dokladnie u mnie ta samo wyglada to jakby bylo dokladnie wszystko wymierzone nawet zapalki nie wsadze miedzy nakretki od ninjy a zapinka na wentyl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ja nadal nie mam wiec nie pedze kupować witraka na ninje, ale coraz bardziej skłaniam sie do wyboru pasywnego chłodzenie - czyli 120mm wywiewajaca i 2 x92 na bocznej sciance mojego LBXa nawiewające na grafie i część ninji (ogólnie okolice) - może styknie i bedzie mniej chlodziwa w srodku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Czy komuś się udało lub WIE jak można oderwać tą metalową podkładkę z ninjy od tylnej części płyty głównej? DFI mi padła (jakaś wada fabryczna chyba... nie ważne z reszą) i muszę ją dać do serwisu ( a konkretnie wysłać). nie chcą mi jednak uznać reklamacji jeśli będzie inna niż standardowa plastikowa podstawka zamontowana. niestety ten dziadowski klej od ninja trzyma tak mocno, że chyba tylko z połową laminatu by odeszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ja tego nei przyklejalem, bo i po co. ktos juz chyba pytal jak to oderwac a pozniej pisal jak to zrobil. nie pamietam tylko czy w tym temacie czy w temacie o dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Czy Waszym zdaniem można reklamować Ninje z powodu niezbyt dobrego przylegania do CPU ? Na początku rozsmarowałem pastę na CPU i zamontowałem to chłodzenie , jednak temperatura była za wysoka moim zdaniem. Wymontowałem mobo (do dziś wszystko leży na biurku , dlatego Skubi sorry ale fotek nadal nie zobaczysz - dopiera jak to złoże do qpy) i sprawdziłem czy dobrze jest dopasowane. Nie zakładałęm tysiąca wiatraktów z życiu ale wydaje mi się, że jak równo posmaruje palcem pastę Cermaque (zostawiają ślady linii palilarcnych na CPU) i założe Ninje , po czym ją zdejmę to powinienem zobaczyć miejsca gdzie oba elementy się stykają. Tymaczasem Ninja dotyka TYLKO na krawędziach CPU ! Po dokładnych oględzonach widać, że faktycznie na obrzerzach jest wyżej niż na środku tego tałatajstwa. Następnym razem, montując chłodzenie dałem krople Ceramique na sam środek CPU po czy założyłem Ninje. Temperatura spadła o klika stopni. Jedna nadal nie jest przekonany co do wykonania tego urządzenia. Proszę o komentarz, być może źle rozumuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 a jakie miałes przed i po zabiegu z kroplą temp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Różnica wynosiła ok 5st. Teraz już mam nowe pomiary, mobo bez odudowy w SP2004 to max 48 ale w budzie 53 - za dużo, musze poprawić wenylację. Ale to wszystko na 1.55V 240X10. Ponieżej fotki a obszerny opis tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139087&st=570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ale jednak Ci sie udało fandera/akase włożyć od strony napędów - mi również :) ale teraz mam na górze i sprawdzam co wydajniejsze i gdzie sa lepsze temp. na górze fajnie bo mi fajnie pasywna grafe chłodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ponawiam pytanie czy da się Scythe Ninja przerobić na socket A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ja również podpisuję się pod pytaniem co do przeróbki na soc. A :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 a piłował ktoś już ninje? dało to coś ? bo ja bym sie chyba skusił, może by coś spadło jakoś ładnia o kilka C (np 5C :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 jak pilowal?? co masz na mysli?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 jak pilowal?? co masz na mysli??chodzi mi o szlifowanie jakimś papierem 2000 czy coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 to pisz polerowal a nie pilowal czy szlifowal. ja nie mialem potrzeby, u siebie mialem lustereczko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 podłączam sie pod pytanie @kaamienia i @misieka175 w sprawie możliwości zamontowania Ninji na socket A ?? Czy ktoś przymierzał czy wejdzie to na NF7, czy nie będzie haczyć ?? , czy wystarczy tylko dorobić sobie zapinkę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @Niemiec. Czyżby trafił Ci sie egzemplarz w którym się możesz przejrzeć ? I całkowicie gładki ? Bo u mnie wyczywalne są lekkie rowki podczas delikatnego drapania paznokciem. Poza tym spód mojego egzemplarza nie jest zbyt równy, widac to dokładnie podczas szlifowania o białą kartkę papieru. Na Ninjy widać na rogach miedzianego bloku ślady papieru. Dlatego czeka mnie szlif papierem 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @Niemiec. Czyżby trafił Ci sie egzemplarz w którym się możesz przejrzeć ? I całkowicie gładki ? Bo u mnie wyczywalne są lekkie rowki podczas delikatnego drapania paznokciem. Poza tym spód mojego egzemplarza nie jest zbyt równy, widac to dokładnie podczas szlifowania o białą kartkę papieru. Na Ninjy widać na rogach miedzianego bloku ślady papieru. Dlatego czeka mnie szlif papierem 2000. no jest jeszcze ta możliwość żę nam czapeczki nie przylegaja a wtedy to już większy klops ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) moglem sie normalnie przejzec w spodzie od ninji. na moim sempie z fanderem@900 rpm w idlu mam 33st w stresie nie wiem, bo nie mialem checi sprawdzac. wiem, ze w stress na pasywnej ninji ma 3200+ mialem ~54st, ale w budzie mialem wylko wentyl z zasilki. jak bede sciagal ninje i nie zapomne to pstrykne jej fotke [; co do wrzucenia ninji na socA to nie ma na to szans chyba, ze ktos mocno sie uprze i w jakis dziwny sposob uda mu sie zamocowac do mobo plastikowy koszyk lub szyny od LGA775. ogolnie bedzie duzo zabawy. chyba lepszym rozwiazaniem dla socA bedzie BT. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Co masz na myśli przez BT?? Bo chodzi mi o to że kiedyś będę chciał kupić coś na s.939 i chłodzenie chciałbym zostawić. Jakiś pomysł? Dodam że chłodzenie które chcę zakupić to ma mieć 0db i tak do 180zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 mowiac BT mialem na mysli Thermaltake Big Typhoon lub jak ma byc 0dBa to Sonic Tower, ale ten sobie raczeej nie poradzi bez wentyla, bo ma za gesto finy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Niemcowi chodziło o BigTyphoon'a na allegro za 149zł ale obawiam sie ze ten wentyl jest głośny w porównaniu do np. fandera a takowe posiadam i tez zależy mi na ciszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @Niemiec. Ja niby też siebie widziałem w spodzie Ninjy ale jak będziesz rozbierał to sprawdz paznokciem, czy powierzchnia jest gładka czy lekko chropowata. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Niemcowi chodziło o BigTyphoon'a na allegro za 149zł ale obawiam sie ze ten wentyl jest głośny w porównaniu do np. fandera a takowe posiadam i tez zależy mi na ciszy do 9v jest kompletnie niesłyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 kurna, żebym wiedział na 100% za ninja nie bedzie mi o nic chaczyć to bym ją zapodał :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...