Zielu Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Jetsem pod wrazeniem :). Teraz został jeszcze najważniejszy etap pracy czyli malowanie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Wyrobisz się w tydzień na targi? musze ją zobaczyć to będzie coś B) i mam pytanie: czy będziesz ją "starzeć" to znaczy: troche rdzy, jakieś uszkodzenia, wielka dziura przez środek budy wypalona laserem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Prawde mowiac nie wyrobie sie ze wszystkim co poczatkowo zamierzalem zrobic, ale buda na targach bedzie napewno. Jedna z rzeczy jakiej nie zdarze to wlasnie starzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Wyrobisz się w tydzień na targi? musze ją zobaczyć to będzie coś B) i mam pytanie: czy będziesz ją "starzeć" to znaczy: troche rdzy, jakieś uszkodzenia, wielka dziura przez środek budy wypalona laserem :wink: 1703969[/snapback] Tutaj by bardziej pasowaly podmuchy powietrza od szybkosci, bo to w koncu przypomina bardziej scigacza, = szybkosc, moze wlosy dziwczyny powiewajace przykleisz u gory :wink: :?:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheyr Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ciekawy projekt. Może powinienem zajrzeć na realitynet.pl zanim zadam to głupie pytanie - ale jaka jest koncepcja? Co to ma byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 hehe.. "ukradeś" mi pomysł z tymi nitami... Te niby płyty ołowiane czym robiłeś? Chodzi o te rowki... to jest rowek wycięty w szpachli? czy szurałeś go gęłbiej w plexi jeszcze? Bo coś takiego bede robił w podkładzie z drewna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Wygrawerowalem to toyka (tym sztyftem diamentowym). Wszystko jest raczej tylko w szpachli tzn do wlukna szklanego. To znitami sam wymyslilem :) Teraz spojrzalem na twoja stronke i widze ze rzeczywiscie masz cos bardzo podoblego tam pokazane. :D Edytowane 21 Października 2005 przez tau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Widzialem dzis ta bude live i musze przyznac ze mi sie podobala. Good Job :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Hej Errorx, jak jesteś zapisany? Masz ID? Co do budy. Kawał dobrej roboty, uwierzcie. A kazik w budzie roxx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Hej Errorx, jak jesteś zapisany? Masz ID? Co do budy. Kawał dobrej roboty, uwierzcie. A kazik w budzie roxx :D 1713280[/snapback] Nie, nie jestem zapisany, w zwiazku z tym nie mam id Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) no ladnie :D /znalezione w sieci :-P / Edytowane 22 Października 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Też to właśnie przed chwilą znalazłem. Ciekawe tylko dlaczego nie zobaczyliśmy tych zdjąć od autora tematu... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Też to właśnie przed chwilą znalazłem. Ciekawe tylko dlaczego nie zobaczyliśmy tych zdjąć od autora tematu... <_< 1713785[/snapback] może nie ma netu (buda jednak zdążyła na targi w Kraku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Fotki mojego autorstwa (nie daję linku do całosci bo jest w osobnym wątku na forum). Osobiście uznaję, że buda jest na prawdę super! I jestem pełen podziwu dla autora, że dokonał tego dzieła w praktycznie miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) imho te czarne pudelka dodaja budzie tandetnosci ale mam nadzieje ze zostana one pomalowane (na srebrno?) bo tau po prostu moda jeszcze nie skonczyl @ dadziuk - bo jest na targach i nie ma czasu? Edytowane 23 Października 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ah cudo :). Na poczatku myslalem, ze Autor topicu sciagnal pomysl gdzies z neta, a Wyscie odkrywli Jego nikczenny pomysl :twisted:. Ale widze, ze jednak to jest dzielo Tau, takze tym wieksze gratulacje, z trafila obudowa na targi :wink:. Naprawde Dzielo, prosze dodac do galerii modow w modyfikacjach :twisted2:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ym... Powiem tak - praca i zdolności autora godne podziwu, ale sam pomysł i końcowy efekt - do bani :| Nie wiem co to ma przedstawiać, nie musi nic przedstawiać, ale wygląda strasznie tandetnie. Jak na takie zdolności manualne autora to mógł on zrobić coś lepszego, a to? Pierwsze wrażenie: coś z dwoma skrzynkami i rurkami wyglądającymi jak ser :| Bo słabo to przypomina tłumiki motocyklowe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Ym... Powiem tak - praca i zdolności autora godne podziwu, ale sam pomysł i końcowy efekt - do bani :| Odnoszę podobne wrażenie :-| Taki mod zdecydowanie nie trafia w mój gust... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Szkoda, że te dwa box'y czarne nie pozostały w klimacie reszty obudowy. Tzn. Boków i rury wydechowych. Właśnie tu na tym elemencie kończy się logiczność projektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 to jego najwieksza wada ale nie podchodzcie tak krytycznie bo mi wydaje sie ze Tau po prostu nie dokonczyl moda :> (miejmy nadzieje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeditte Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 dawno juz w galerii jest ten modzik :P Dosyc ciekawe to wyszło ... tylko szkoda ze nie moglem na zywo obejrzec :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 a mi sie buda podoba .. moze dlatego ze malo przypomina obudowe do komputera... niewazne... jest spoko tylko cos jest nie tak z czarnymi skrzynkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 "Do you really want to hurt me Do you really want to make me cry" :cry: :cry: :cry: Widze ze rzeczywiscie buda nie przypadla ludziom do gustu. 6 glosow na pierwsze miejsce kilkanascie na drugie (na trzecie nie zdarzylem spojrzec) :mur: Bude bede jeszcze wykanczal wiec wszelkie uwagi krytyczne mile wskazane. Jak juz zaczolem komentowac zjazd to dodam tylko ze wygraly choinki, wiec podczas dlugiej podrozy do domku wymyslikem cos nowego (pomyslem podziele sie wkrotce). PS. moich zdjec tu nie ma gdyz w piatek jeszcze wszystko konczylem prawie do samego wyjazdu. Jakos w tygodniu zalatwie porzadna cyfrowke i zrobie dokladne zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Tau, nie chodzi o to, że chcemy Cię urazić czy coś - facet, napracowałeś się ile wlezie, zdolności masz jak mało który i to się liczy! To, że ty miałeś akurat taki nietypowy pomysł na budę to już wiesz, swoją drogą. Zaletą jest to, że możesz zrobić praktycznie każdą budę, a to była taka... demobuda ;) Thomas - jest wiele obudów mało przypominających obudowę, ale bardziej one trafiają w gusta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 widziałem tą bude na targach w Krakowie i naprawde robi b. korzystne wrażenie, wygląda dużo lepiej niż na fotach, fajna, fajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 tau, czarne elementy pomaluj na srebrno zeby wszystko wspolgralo no i widze jeszcze ze te czarne pudelka maja strukture porowata czy jak tam, lepiej by bylo gdyby powierzchnia pudelek byla gladka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Tau, nie chodzi o to, że chcemy Cię urazić czy coś Wcale nie czuje sie urazony tylko zawiedziony tym ze znow nie trafilem w gusta. tau, czarne elementy pomaluj na srebrno zeby wszystko wspolgralo no i widze jeszcze ze te czarne pudelka maja strukture porowata czy jak tam, lepiej by bylo gdyby powierzchnia pudelek byla gladka Chyba wlasnie tak zrobie i pomaluje je na srebrno. Tylko ze ten sreprny przycieniuje czarnym tak jak zielen. Nie chcialem tego poczatkowo robic zeby calosc nie byla tylko srebrno zielona. Radek_BVB widze ze nie widziales budy na zywo, gdyz te porowatosci to struktura wlukna szklanego. Wyglada ona (mam nadzieje ze nie tylko wg mnie) bardzo bardzo fajnie na zywo (zwlaszcza z czarnym kolorem, ktory nie stety nie pasuje do calosci) i nie zamierzam tego szpachlowac. Malowanie jednak zostawie na pozniej a najpierw postaram sie zmienic troche proporcje poprzez zwezenie prostokatow (przynajmniej po centymetrze z zewnatrz po kazdej stronie). PS A kazik w budzie roxxO malo co bym zapomnial ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> plytke z domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 na zywo niestety nie widzielam (mialem zjazd :( ) ale wiem ze wczesniejszych postow ze to wlokno szklane proponuje tylko zeby te pudelka wygladaly jak zrobione z blachy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Taka jeszcze mala dygresja. Wlaczylem teraz Prima na jakies pol godziny i okazalo sie temperaturki sa wiecej niz zadowalajace. W obudowie pokazuje caly czas 18 stopni (jest to pewnie spowodaowane tym ze wiatrak jakos bezposrednio wieje na czujnik), a na procku po wlaczeniu kompa 34 po wygrzewaniu 35 stopni (temperaturka wcale nie rosnie). Hardware to Abit NF7-S 2500+@3200+ na napieciu 1,6V, 2x256MB Hynix w dualu 2-2-2-6, GeForce 3 Ti200@Ti500 (tylko :sad:). Zeby nie bylo watpliwosci :-P Mam juz zdjecia. Oto one: Przelozylem hardware do starej budy i temperaturki na nie wygrzanym sprzecie to 25 w budzie i 47,5 stopnia na procku. Edytowane 18 Stycznia 2006 przez tau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 chyba sie głowy posypią za nieprzepisowy rozmiar zdjęc :wink: patrząc na powiekszone zdjęcia mozna dostrzec to że nie przykładasz uwagi do detali :) . Nie wiem czy to wina tempa pracy czy wrodzony rodzaj bałaganiarstwa :) .. ale ja też nieraz tak mam. Jednak postaram się żeby moja buda (jeśli ją kiedykowiek ukoncze :D ) była dopieszczona w każdym najdrobniejszym detalu, przynajmniej od tej strony, którą widać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...