Skocz do zawartości
Damian Grajek

Celeron 600 Copermine i OC!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma celka 600 s seri SL4PB według specyfikacji intela wychodzi że jest na rdzeniu cCO ale nie był boxowy . Procek siedzi w płycie ProComp BVC3A na VIA APOLLO Pro Plus czy jakoś tak. Chodzi o to że według mnie ten procek powinien być podatny na OC a u niego wstaje max na magistrali 75 przy 83 już nie, nawet przy napięciu podniesionym z 1,7V na 2,0V . Próbowałem też dać mu od razu sto i kupa!! . Jak myślicie jest jakaś szansa żeby wycisnąć z niego więcej oczywiście wymiana płyty raczej nie wchodzi w gre .

POZDRO!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wszystkie celerony ze stepingiem cC0 (1,7V) chodzą na magistralach 100 MHz bez problemu. Miałem 600@900 przez ponad pól roku i przez trzy miesiące 800@1064. Chodziły (a nawet dalej chodzą, ale u innych :wink: ) bez problemu i temp. nie przekraczającą 40 stopni. Dalej nie próbowałem kręcić, bo nie widziałem sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że z tego Celka wyciągniesz b. dużo pod warunkiem ze bedziesz miał dobrą płytę główną - z chipsetem Intela BX. Ja na Abicie BX 133 raid i zwykłym celeroniku 633 MHz wyciągałem stabilne ok., 910MHz=9.5x94.

Pomyślcie nad zakupem takiego Abita za 150 zł. Naprawde warto !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Męczenie kompa 94MHz-ową magistralą... Nie lepiej od razu 100?

Ja miałem ASUSa CUSL2 na 815E i chłodzeniem Titanem Majesty (orb). Żadnego przetaktowania podzespołów a efekt niezły. To były dobre celki, nie to co teraz (patrz podpis i wyniki :oops: )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na 100% wina plyty ewentualnie chlodzenie nie dziala ale normalnie moj 566 na deflautowym napieciu budzil sie na fsb120 a do dzialania na niej potrzebnowal 1.8V dawalo to 1020MHz

ty grzybu wogle masz szczescie do celin i inteli :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na 100% wina plyty ewentualnie chlodzenie nie dziala ale normalnie moj 566 na deflautowym napieciu budzil sie na fsb120 a do dzialania na niej potrzebnowal 1.8V dawalo to 1020MHz

ty grzybu wogle masz szczescie do celin i inteli :wink:
a ile ja stresu mialem zeby zdobyc tego procka i to 2x bo sie dziad spalil znaczy ja go spalilem z plyta tesh bylo ostro w mojej wiosce ale jakos mi sprowadzili pamietam ze ponad 700zł za plyta dalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do celków 600 z napięciem 1,5v potwierdzam :)) ładnie się kręcą a mam to szczęście posiadania jednej z najlepszych płyt do niego Abit BX133 raid :)) polecam płytę... ani razu mnie nie zawiodła ani z 600 ani z 800. a co temperatury to po zmianie coolera z boxowego na ciut wiekszy temperatura nie przekracza 35 stopni. :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do celków 600 z napięciem 1,5v potwierdzam :))  ładnie się kręcą  a mam to szczęście posiadania jednej z najlepszych płyt do niego Abit BX133 raid :))  polecam płytę... ani razu mnie nie zawiodła ani z 600 ani z 800. a co temperatury to po zmianie coolera z boxowego na ciut wiekszy temperatura nie przekracza 35 stopni. :))

Śmiem twierdzić, że celki z 1,5V kręcą się raczej średnio :wink: . Te z 1,7V spoko chodza na 900MHz (sam tak męczyłem proca). Co do Abita BX133 - lepszy był CUSL-2, ale wśród tańszych płyt nie miała konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż ... tu masz rację że celki 1,7V kręcą się lepiej ;)

co do płyty kilku moich znajomych również ma Abita BX133 i każdy chwali sobie tą płytę :)) szkoda że max procek jaki włożysz w nią to 1,13 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...