Damian Grajek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Kumpel ma celka 600 s seri SL4PB według specyfikacji intela wychodzi że jest na rdzeniu cCO ale nie był boxowy . Procek siedzi w płycie ProComp BVC3A na VIA APOLLO Pro Plus czy jakoś tak. Chodzi o to że według mnie ten procek powinien być podatny na OC a u niego wstaje max na magistrali 75 przy 83 już nie, nawet przy napięciu podniesionym z 1,7V na 2,0V . Próbowałem też dać mu od razu sto i kupa!! . Jak myślicie jest jakaś szansa żeby wycisnąć z niego więcej oczywiście wymiana płyty raczej nie wchodzi w gre . POZDRO!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 mialem tez i tez na apollo pro+. Szedl na 81 albo 83 max, ale niezbyt stabilnie. Mialem chyba wersje 1.5V. Na 100 nie chcial w ogole startowac. Nie zwiekszalem napiecia, bo nie mialem za bardzo jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 pusc go na 100mhz powinien odrazu pujsc bez podwyzszania napiecia jak to cC0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 kumpel kiedys takiego mial wiem ze chodzil mu stabilnie cos kolo 1000 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Witam Wszystkie celerony ze stepingiem cC0 (1,7V) chodzą na magistralach 100 MHz bez problemu. Miałem 600@900 przez ponad pól roku i przez trzy miesiące 800@1064. Chodziły (a nawet dalej chodzą, ale u innych :wink: ) bez problemu i temp. nie przekraczającą 40 stopni. Dalej nie próbowałem kręcić, bo nie widziałem sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Pewnie że z tego Celka wyciągniesz b. dużo pod warunkiem ze bedziesz miał dobrą płytę główną - z chipsetem Intela BX. Ja na Abicie BX 133 raid i zwykłym celeroniku 633 MHz wyciągałem stabilne ok., 910MHz=9.5x94. Pomyślcie nad zakupem takiego Abita za 150 zł. Naprawde warto ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Witam. Męczenie kompa 94MHz-ową magistralą... Nie lepiej od razu 100? Ja miałem ASUSa CUSL2 na 815E i chłodzeniem Titanem Majesty (orb). Żadnego przetaktowania podzespołów a efekt niezły. To były dobre celki, nie to co teraz (patrz podpis i wyniki :oops: ) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 niestety na 100% wina plyty ewentualnie chlodzenie nie dziala ale normalnie moj 566 na deflautowym napieciu budzil sie na fsb120 a do dzialania na niej potrzebnowal 1.8V dawalo to 1020MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 niestety na 100% wina plyty ewentualnie chlodzenie nie dziala ale normalnie moj 566 na deflautowym napieciu budzil sie na fsb120 a do dzialania na niej potrzebnowal 1.8V dawalo to 1020MHzty grzybu wogle masz szczescie do celin i inteli :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Powinien on isc na 100 fsb bez zmiany napiecia 600 na 900 mhz u mnie 600 mhz steping cC0 na SOYO 6BA+III chodzil na 950 mhz a jak mi plyta padla :( to na tej co w podpisie chulal na 1034 mhz na 1.95 v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 niestety na 100% wina plyty ewentualnie chlodzenie nie dziala ale normalnie moj 566 na deflautowym napieciu budzil sie na fsb120 a do dzialania na niej potrzebnowal 1.8V dawalo to 1020MHzty grzybu wogle masz szczescie do celin i inteli :wink:a ile ja stresu mialem zeby zdobyc tego procka i to 2x bo sie dziad spalil znaczy ja go spalilem z plyta tesh bylo ostro w mojej wiosce ale jakos mi sprowadzili pamietam ze ponad 700zł za plyta dalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 pusc go na 100mhz powinien odrazu pujsc bez podwyzszania napiecia jak to cC0 a jak sprawdzic czy mam procka cC0 (gdzie to pisze?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 pusc go na 100mhz powinien odrazu pujsc bez podwyzszania napiecia jak to cC0 a jak sprawdzic czy mam procka cC0 (gdzie to pisze?) W tych celkach było to proste - starsze chodziły na 1,5V a cCO na 1,7V :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 pusc go na 100mhz powinien odrazu pujsc bez podwyzszania napiecia jak to cC0Jak bys czytal geniuszu to widzialbys ze gosc na 100 zapuszczal i kupa z tego wyszla. Podaj jakie masz chlodzenie bo moze jakis shitowy cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 co do celków 600 z napięciem 1,5v potwierdzam :)) ładnie się kręcą a mam to szczęście posiadania jednej z najlepszych płyt do niego Abit BX133 raid :)) polecam płytę... ani razu mnie nie zawiodła ani z 600 ani z 800. a co temperatury to po zmianie coolera z boxowego na ciut wiekszy temperatura nie przekracza 35 stopni. :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 co do celków 600 z napięciem 1,5v potwierdzam :)) ładnie się kręcą a mam to szczęście posiadania jednej z najlepszych płyt do niego Abit BX133 raid :)) polecam płytę... ani razu mnie nie zawiodła ani z 600 ani z 800. a co temperatury to po zmianie coolera z boxowego na ciut wiekszy temperatura nie przekracza 35 stopni. :)) Śmiem twierdzić, że celki z 1,5V kręcą się raczej średnio :wink: . Te z 1,7V spoko chodza na 900MHz (sam tak męczyłem proca). Co do Abita BX133 - lepszy był CUSL-2, ale wśród tańszych płyt nie miała konkurencji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 no cóż ... tu masz rację że celki 1,7V kręcą się lepiej ;) co do płyty kilku moich znajomych również ma Abita BX133 i każdy chwali sobie tą płytę :)) szkoda że max procek jaki włożysz w nią to 1,13 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...