Naro Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 jak u Was się to cudo sprawuje, bo u mnie tak sobie, chyba, że zrobiłem coś źle, lub mam coś walnięte w kompie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Cześć Mam tego zelmana i mam identyczną karte graficzną jak twoja, musiałem zapodać z boku wiatrak puszczony na 5 V bo grzał się strasznie, ogólnie myślałem że będzie lepszy do GeForce 2 mx to to może się nadaje ale do niczego więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Ja mam 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ja mam i koncze wlasnie jego recenzje, potwierdzam co mowi cih..., niedlugo zapraszam do recki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ja wlasnie sobie zamowilem i lada dzien ma przyjsc. ale niepokoja mnie wasze opinie :( coz, zostaje jeszcze nadzieja ze Zalman poradzi sobie lepiej z Radeonem niz z GF a myslalem ze bedzie tak pieknie, wizyty w zakladach pracy, autografy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 A macie te mniejsze czy wieksze gabarytowo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 no w temacie mowimu o 80tce - czyli o wiekszej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naro Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ja mam 8) 8) 8) no i jak, ciepły? zimny? dmuchsz czymś na niego? napisz coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Miałem TT volcano7 bez plusa + fammate by Amoniak :D z niego nie byłem zadowolony bo głośny jak odkurzacz potem miałem Cooler Zalmana CNPS6000-AlCu z wentylkiem na śledziu był naprawdę fajny bo cichy Teraz mam chłodzenie wodne i jestem naprawdę zadowolony (cicho i wydajnie) :D :twisted: :twisted: niestety nie mieści się w całości w obudowie :( ale będzie :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Miałem TT volcano7 bez plusa + fammate by Amoniak :D z niego nie byłem zadowolony bo głośny jak odkurzacz potem miałem Cooler Zalmana CNPS6000-AlCu z wentylkiem na śledziu był naprawdę fajny bo cichy Teraz mam chłodzenie wodne i jestem naprawdę zadowolony (cicho i wydajnie) :D :twisted: :twisted: niestety nie mieści się w całości w obudowie :( ale będzie :D :twisted: czlowieku ale o czym ty do nas rozmawiasz!, orientuj sie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 czlowieku ale o czym ty do nas rozmawiasz!, orientuj sie ! Sorry racja mi się popiórkowało Zalman jak każdden Zalman Cichy :D BTW gdy miałem HIS radeon 9000 PRO to chłodziłem go wodą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 czlowieku ale o czym ty do nas rozmawiasz!, orientuj sie ! Sorry racja mi się popiórkowało Zalman jak każdden Zalman Cichy :D BTW gdy miałem HIS radeon 9000 PRO to chłodziłem go wodą Ten zelman wcale nie robi halasu bo nie ma wiatraka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 no w temacie mowimu o 80tce - czyli o wiekszejracja, nie zwrocilem uwagi. I ta 80-tka nie jest w stanie schlodzic porzadnie karty klasy gf4 ti 4200?? sam chcialem sobie kupic taki bajer, ale pod radeona 8500le tylko, ze teraz to juz nie jestem pewien czy to dobry pomysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 no w temacie mowimu o 80tce - czyli o wiekszejracja, nie zwrocilem uwagi. I ta 80-tka nie jest w stanie schlodzic porzadnie karty klasy gf4 ti 4200?? sam chcialem sobie kupic taki bajer, ale pod radeona 8500le tylko, ze teraz to juz nie jestem pewien czy to dobry pomysl. Z mojego punktu widzenia zakup tego zelmana to nienajlepszy pomysl dla posiadaczy szybkich kart graficznych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Z mojego punktu widzenia to w ogóle wymiana coolera na karcie graficznej jest totalnym bezsensem. Owszem karty się grzeją, ale bez przesady GF4Ti4600 wydziela 18W ciepła... wystarczy porządny wiatrak 80x80 z boku i już mamy chłodzenie pełną gębą. Jak komuś marzy się ekstremalne podkręcanie to żaden GF4 Boostar czy Zalman HP nie pomoże mu w tym wiele.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Z mojego punktu widzenia to w ogóle wymiana coolera na karcie graficznej jest totalnym bezsensem. Owszem karty się grzeją, ale bez przesady GF4Ti4600 wydziela 18W ciepła... wystarczy porządny wiatrak 80x80 z boku i już mamy chłodzenie pełną gębą. Jak komuś marzy się ekstremalne podkręcanie to żaden GF4 Boostar czy Zalman HP nie pomoże mu w tym wiele.... Nie chodzi o wydajnośc tylko o hałas mam WC na procu i chciałem sobie wyciszyć do zera kompa no ale musiałem puscić jeszcze wiatrak 80x80 na 5v z boku wcale go niełychać ale myślałem ze pozbęde sie wiatraków w 100%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 zapraszam do recenzji ZM80-HP, tylko nie przestraszcie sie tych temperatur bo nie wiem czy ktos probowal juz to mierzyc 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 no w temacie mowimu o 80tce - czyli o wiekszejracja, nie zwrocilem uwagi. I ta 80-tka nie jest w stanie schlodzic porzadnie karty klasy gf4 ti 4200?? sam chcialem sobie kupic taki bajer, ale pod radeona 8500le tylko, ze teraz to juz nie jestem pewien czy to dobry pomysl. Z mojego punktu widzenia zakup tego zelmana to nienajlepszy pomysl dla posiadaczy szybkich kart graficznych. Człowieku niewiesz co mówisz ja mam tego Zalmana i podkręciłem GPU prawie o 100 MHz!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ja mam 8) 8) 8) no i jak, ciepły? zimny? dmuchsz czymś na niego? napisz coś No więc mam tą wiekszą wersje coolera i......... i bez wiatraka strasznie się grzeje (nawet nie próbowałem podkręcać). Dopiero, gdy założyłem wiatrak (2x większy od tego co jest w zasilaczu) to się zaczeło podkręciłem go (na razie )na 420MHz GPU (z 324 standardowo) pamięci troche mniej bo cooler jest tylko na GPU. Co do tego wiatraka to przy kompie musze siedzieć w grubych kapciach albo butach bo tak wieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 A zastanawiałeś się, czy posiadając zwykły radfiator i ten wiatrak wycisnąłbyś o wiele mniej ze swojej karty? Skoro i tak trzeba zamontować wiatrak z boku, to dlaczego od razu, zamiast Zalmana kupić ze dwa wiatraki 80x80 ... takie jak sprzedaje Titan do chłodzenia kart graficznych? Myśle, że Zalman tylko marginalnie pomógł w chłodzeniu karty, a 3/4 pracy robi za niego ten potwór co go zamontowałeś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 A zastanawiałeś się, czy posiadając zwykły radfiator i ten wiatrak wycisnąłbyś o wiele mniej ze swojej karty? Skoro i tak trzeba zamontować wiatrak z boku, to dlaczego od razu, zamiast Zalmana kupić ze dwa wiatraki 80x80 ... takie jak sprzedaje Titan do chłodzenia kart graficznych? Myśle, że Zalman tylko marginalnie pomógł w chłodzeniu karty, a 3/4 pracy robi za niego ten potwór co go zamontowałeś... Nie wycisnął bym tyle z tej karty poniważ tem jest tak duża, że musi być duuuuuży cooler luw WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 na moim ati9700 przejawiajacym tendencje do przegrzewania sie (tu pytanie dla posiadaczy: czy wam ati tez sie ostro grzeje ? mowie o laminacie nie wspominajac o kondziorkach i takich tam?) ... sprawuje sie dosc ladnie... normalnie mam wylaczone dodatkowe 2 wentyle 80mm (z regulacja potencjometrami) , czasrm tylko dla testow wydajnosciowych i podkrecania musze je wlaczac... jest jeden olbrzymi + na 9700 nie musze krecic grafy by lepiej sie na niej pracowalo badz zabawialo grami bo i tak bez tego chodzi wszystko pieknie wiec.. brak jednego z wentyli powoduje coraz wieksza cisze i komfort... a to jest + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 zapomnialem dodac ze na tym zalmanie latwo zamontowac WC... styka tylko sie przygladnac budowie zalmana i zamontowac 4 rurki miedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 "]na moim ati9700 przejawiajacym tendencje do przegrzewania sie (tu pytanie dla posiadaczy: czy wam ati tez sie ostro grzeje ? mowie o laminacie nie wspominajac o kondziorkach i takich tam?) ... sprawuje sie dosc ladnie... normalnie mam wylaczone dodatkowe 2 wentyle 80mm (z regulacja potencjometrami) , czasrm tylko dla testow wydajnosciowych i podkrecania musze je wlaczac... jest jeden olbrzymi + na 9700 nie musze krecic grafy by lepiej sie na niej pracowalo badz zabawialo grami bo i tak bez tego chodzi wszystko pieknie wiec.. brak jednego z wentyli powoduje coraz wieksza cisze i komfort... a to jest + mój radek też tak się grzał, ale po zamontowaniu Zalmana i dodaniu wiatraka na płytke aluminiową z przodu chyba jest od zasilania jest całkiem fajnie. :P :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 no to mnie uspokoiles :) jak jest ta blaszka przy sledziu u kraty od strony przeciwnej do procesora karty to jej sie dotknac nie dalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 hmmmmmmmmmmmm no to teraz musze sie powaznie zastanowic nad kupnem tego zalmana. chyba jednak wybiore tradycyjny wentylek ca chipset i da to duzo lepszy efekt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...