btn Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Postanowilem odswiezyc moj drugi system, ktorym jest Windows 98. Najpierw zaczalem od zainstalowania nieoficjalnego Service Pack 2 PL. Do pelni szczescia brakuje mi jeszcze systemowej przegladarki plikow graficznych, takiej jaka jest obecna w systemie Windows XP. Skad taka lub podobna mozna sciagnac? Interesuje mnie tylko takie oprogramowanie z podobnymi opcjami jakie sa obecne na xp. Druga sprawa. System Windows 98 podczas dlugiej, ponad 24H pracy bardzo lubial sie zamulac, zasoby systemowe spadaly do kilku procent i niezbedny w takich przypadkach byl restart. Przydaloby sie jakies oprogramowanie do odswiezania tych zasobow, zwykle, proste i skuteczne. Na koniec Prosty program do zamiany systemowych ikonek na jakies inne? Tak jak wyzej - prosty, maly ale funkcjonalny. Dzieki z gory za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Systemowa przeglądarka w XP jest bardzo archaiczna. Zdecydowanie polecam : Irfanview - zdecydowanie lepsza, mnogość funkcji, bardzo szybkie i wygodne przęglądanie plików graficznych. Co do zasobów systemowych polecam zmienić rozmiar pamięci wirtualnej na większy i zainstalować Ram Boostera. Do zmiany ikonek polecam : ten program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Tylko że ta systemowa przeglądarka obrazków w XP mi nie przeszkadza iż jest archaiczna. W końcu służy tylko i wyłącznie do przeglądania zdjęć, a wtym spisuje się znakomicie. Szukam teraz czegoś podobnego dla Windows 98. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Postanowilem odswiezyc moj drugi system, ktorym jest Windows 98. Najpierw zaczalem od zainstalowania nieoficjalnego Service Pack 2 PL. Do pelni szczescia brakuje mi jeszcze systemowej przegladarki plikow graficznych, takiej jaka jest obecna w systemie Windows XP. Skad taka lub podobna mozna sciagnac? Interesuje mnie tylko takie oprogramowanie z podobnymi opcjami jakie sa obecne na xp. Druga sprawa. System Windows 98 podczas dlugiej, ponad 24H pracy bardzo lubial sie zamulac, zasoby systemowe spadaly do kilku procent i niezbedny w takich przypadkach byl restart. Przydaloby sie jakies oprogramowanie do odswiezania tych zasobow, zwykle, proste i skuteczne. Na koniec Prosty program do zamiany systemowych ikonek na jakies inne? Tak jak wyzej - prosty, maly ale funkcjonalny. Dzieki z gory za odpowiedzi. 1677179[/snapback] AD.1 Skorzystaj z programu Picassa czy jakos tak sie zwal, dziala lepiej nisz ten oryginal microshita ale ogolnie jest bardzo podobny AD.2 Win98 !! ZAWSZE !! , bedzie zamulal po jakims czasie bo ma zchrzaniana obsluge pamieci, mozna sie ratowac jakimis (cacheman , memcleaner i inne gowna) ale to na krotka mete bo molem byl i molem zostanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...