Skocz do zawartości
rafael

2x256 Goodram/a64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pamieci 2x256Twinmoss

REAL FOTO:

http://img247.imageshack.us/img247/5680/dscn06981yd.jpg

Mam procek A64 venice 3000+

Podkrecilem go z 1800 do 2600 ale chodzil juz niestabilnie pamieci mialem zanizone az na 100 :? .Malo znam sie na pamieciach.Czy to moje pamieci sa slabe?bo wlasnie to je podejrzewam a nie proc.Powiedzcie jakie sa dobre pamieci a w miare tanie i dobre do oc.Czekam na wypowiedzi,z gory dziekuje.Pozdro

Edytowane przez rafael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam takie pamieci 2x256Twinmoss

REAL FOTO:

1677194[/snapback]

Eee faktycznie pomylilem sie.Co powiecie o tych ramach?To sa jakies dobre czy raczej z nizszej polki.A co do Twinmos to chcialem zapytac czy sa dobre?

I jeszcze ktore byscie polecili do dobrego podkrecania z A64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

nie chce cie zalamywac ale goodram to kicha (na 3 kosci ktore mialem kazda byla uszkodzona) teraz mam elixiry tez zadna rewelacja ale przynajmniej chodza stabilnie na cl 2.5:3:6 przy 400mhz

obecnie czekam na geile (sklep.benchmark.pl dokladnie te same) powinny byc we wtorek :)

troszke sie nimi bawilem i dzialaja calkiem przyzwoicie jak na swoja cene

jak wloze do swojego kompa to dam znac jak hulaja

pozdrawiam

Edytowane przez falcon386

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

nie chce cie zalamywac ale goodram to kicha (na 3 kosci ktore mialem kazda byla uszkodzona) teraz mam elixiry tez zadna rewelacja ale przynajmniej chodza stabilnie na cl 2.5:3:6 przy 400mhz

obecnie czekam na geile (1677838[/snapback]

Pamieci Goodram nie sa najlepsze do podkrecania, mialem kilka sztuki i raczej krecic ich sie nie da. Kup sobie twinmosy speed premium na winbondach BH/CH5(jak masz plyte gdzie mozesz dac wiesze napiecie vdimm) lub cos na samsungach TCCD .

1680915[/snapback]

nie zebym ich bronil bo je mam...ale goodramy mozna podkrecic..wystarczy spojrzec w sygnaturke

aczkolwiek 500 na nich nigdy nie zrobie..max 490 (tylko windows stable)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zebym ich bronil bo je mam...ale goodramy mozna podkrecic..wystarczy spojrzec w sygnaturke

aczkolwiek 500 na nich nigdy nie zrobie..max 490 (tylko windows stable)

1681164[/snapback]

Tylko wiesz jak chlopak chce podkrecac 500 lub wiecej to albo cos na winbondach BH5/CH5 albo na samsungach tccd. Mialem kilka sztuk goodramów i powiem że twoje sa wyjatkowe :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze sa wyjatkowe ;]

Wszyscy sie dziwia jak to zrobilem

Moze wy nie umiecie ? :P

Ps..te goodramy dostalem wlasnie ze uszkodzona kosc 512mb elixirow ;]

@ Rafael jak pamieci dales na AZ na div100 i dalej jest niestabilnie to albo trafiles na niemagiczne goodramy (czyt.zepsute) albo to wina procka/mobo.....zasialcza? :P i nawet winbondy tu nie pomoga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce cię załamywać ale te geile to kicha u mnie sypały przy 215 2,5-3-3,, pierwszy z brzegu goodram poleciał chyba 225... do tego są goodramy cl2,5 bga na których lukasrz cisnął 2-2-2 do tego te geile są robione ja kilku rodzajach kostek

geil value :

Hynix D43, std,, ponoć coraz gorsze sorty

Hynix D5, dobre,, tylko na tych geilach jakoś gorzej lecą,, mają pewien rozrzut, kumpla ocz pc4200 na d5 nie startują poniżej cl3, no ale mhz ciągną

Infineon B-5 (?)

Winbond UTT BH-5 , jak twiny, chyba najlepsze ze stadka, no chyba że się przyjazne d5 trafi

w tej cenie adaty / twiny imo,, dają pewną gwarancję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi