Cypis_Torun Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Podłączyłem komputer do telewizora za pośrednictwem eurozłącza i wyjścia telewizyjnego karty. Obraz pokazuje mi się na ekranie telewizora, wszystko jest ładnie, udało mi się wyeliminowac migotanie, jednak widać jasne poziome pasy, które powoli przesuwają się po ekranie TV. Czy ktoś może wie, jak temu zaradzić? Próbowałem zmiany ustawień rozdzielczości, odświeżania itp. w nview. Bez rezultatu. Byłbym bardzo wdzięczny za każda poradę. Pozdrawiam. Edytowane 30 Września 2005 przez Cypis_Torun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Pierwsze pytanie: czy pasy są regularne i równe? Drugie: masz jedno eurozłącze czy więcej? Trzecie: podaj marke i ew. typ telewizora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypis_Torun Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 A więc oto i informacje: AD 1. Pasy są raczej regularne, choć mają różną grubość (tzn. dany pas ma swoją stałą grubość, ale różnią się nią między sobą). Mają po prostu tę samą barwę co obraz na komputerze, są tylko jaśniejsze i przez to je widać. Poruszają się dość powoli (mogą też ruszać się szybciej w zależności od ustawień). Przedtem występowało też migotanie, które jednak wyeliminowałem w ustawieniach nview. AD 2. Eurozłącze mam tylko jedno. AD 3. Telewizor to PHILIPS (21PT1546) sprzed jakichś 3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 A więc oto i informacje: AD 1. Pasy są raczej regularne, choć mają różną grubość (tzn. dany pas ma swoją stałą grubość, ale różnią się nią między sobą). Mają po prostu tę samą barwę co obraz na komputerze, są tylko jaśniejsze i przez to je widać. Poruszają się dość powoli (mogą też ruszać się szybciej w zależności od ustawień). Przedtem występowało też migotanie, które jednak wyeliminowałem w ustawieniach nview. AD 2. Eurozłącze mam tylko jedno. AD 3. Telewizor to PHILIPS (21PT1546) sprzed jakichś 3 lat. 1677302[/snapback] To teraz prawdopodobne rozwiązanie: Jeśli masz antenę szerokopasmową (taką z zasilaczem) to ją wyłącz,znaczy sie odłącz wtyczke albo wyciagniej zasilacz z sieci - to powinno pomóc. Telewizory(niektóre) mają problem z separacją sygnałów jeśli antena ma zbyt silny sygnał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypis_Torun Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Dziękuję Ci bardzo! Pomogło, teraz juz pasów nie mam. Jeszcze raz wielkie THX :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...