rezo_ Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Witam, testuje wlasnie R 9500PRO i mam zamiar go kupic, ale wentyl na nim strasznie halasuje a mam chlodzenie wodne wiec mi to strasznie przeszkadza. Karta posiada referencyjne chlodznie ATI, taki sporawy czarny radiator i na nim maly wentylek ktory robi sporo halasu. Moje pytanie brzmi czy moge bez obaw odlaczyc ten wentyl jezeli karta pracuje na standardowych taktowaniach? Zaloze na radiator masywniejszy wentyl ktorym bede sterowal panelem, i bede go wlaczal tylko wtedy jak bede chcial grac i podkrecal karte. Wiec czy jezeli karta pracuje na standardowych taktowaniach moge bez obaw wylaczyc to robiace duzo halasu male gowienko? Edytowane 1 Października 2005 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Pasywne chlodzenie zalmana (ok 100pln) albo tak jak na GG pisalem. Wielki radiator i wiatrak z mozliwoscia on/off. W windowsie mozesz miec cisze, a przy odpaleniu gry wlaczasz wiatrak. Jak zapomnisz to najwyzej sie komp zwiesi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Paulus Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 ten standardowy radiator bez wiatraka to moim zdaniem może być mało. Mam taki sam i wywaliłem oryginalny wiatrak a na radiatorze przykręciłem wiatrak 60mm z napięciem skręconym na 5V. Jest cicho i chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 proponuje skoczyc do sklepu i sie zapytac, czy nie maja gzies na zbyciu jakiegos chlodzenia box np od amd, moze im cos zostalo i oddadza to za pare zlotych. taki wielki radiator z wolnym wentylem bedzie cichy i zalatwi sprawe :) raczej odlaczanie wentyla na karcie bym stanowczo odradzil! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 nie da rady,, ugotujesz go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...