Skocz do zawartości
rezo_

Odlaczenie Wentyla W 9500 Pro?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, testuje wlasnie R 9500PRO i mam zamiar go kupic, ale wentyl na nim strasznie halasuje a mam chlodzenie wodne wiec mi to strasznie przeszkadza. Karta posiada referencyjne chlodznie ATI, taki sporawy czarny radiator i na nim maly wentylek ktory robi sporo halasu. Moje pytanie brzmi czy moge bez obaw odlaczyc ten wentyl jezeli karta pracuje na standardowych taktowaniach? Zaloze na radiator masywniejszy wentyl ktorym bede sterowal panelem, i bede go wlaczal tylko wtedy jak bede chcial grac i podkrecal karte. Wiec czy jezeli karta pracuje na standardowych taktowaniach moge bez obaw wylaczyc to robiace duzo halasu male gowienko?

Edytowane przez moreno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasywne chlodzenie zalmana (ok 100pln) albo tak jak na GG pisalem.

Wielki radiator i wiatrak z mozliwoscia on/off.

W windowsie mozesz miec cisze, a przy odpaleniu gry wlaczasz wiatrak.

Jak zapomnisz to najwyzej sie komp zwiesi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje skoczyc do sklepu i sie zapytac, czy nie maja gzies na zbyciu jakiegos chlodzenia box np od amd, moze im cos zostalo i oddadza to za pare zlotych. taki wielki radiator z wolnym wentylem bedzie cichy i zalatwi sprawe :)

raczej odlaczanie wentyla na karcie bym stanowczo odradzil!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi