Skocz do zawartości
Damianos_18

Pamięć Ram (cl 3 - Cl 2.5) I Inne Pyt.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie mam DDR 512 Mb 400 Mhz i planuje dokupić pamięci:

1 Pytanie: Mam 4 wejścia na pamięć 2 są fioletowe i 2 pomarańczowe prosze mi napisać co te kolorki oznaczają.

2.Co warto kupić: 2 razy po 256 Mb , czy jedną 512 Mb (400 Mhz Kingston) chodzi mi o wydajność bo ja nic nie podkręcam.

3.I ostatnie pytanie mam Kingstony 512Mb CL.3 i czy mógłbym dorzucić np. Kingstony 2.5 czy jakiejś innej marki i czy to sie nie pogryzie :) prosze o jasne odpowiedzi z góry dzięki.

------------------------------------------------------------------------------------

Gigabyte GA-K8NS-939 NForce3 SATA Raid (płyta posiada dual channel)

Athlon64 3000+ s 939

WD 80 Gb

Pamieć DDR 512 Mb 400 Mhz

------------------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. te "kolorki" to oznacze dualchannel tzn. jak sobie wlozysz dwie kostki w np. fioletowe gniazda to beda one pracowaly w trybie dualchannel

2 i 3. najlepiej jak sa dwie identyczne kosci, wtedy na 99% nie beda sie gryzly, dorzucanie kosci z innymi timingami nie ma sensu bo i tak bedzie pracowala jak ta wolniejsza i tak btw. 100% pewnosc ze kosci bede pracowaly zgodnie uzyskasz jak kupisz jakis zestaw dual channel te sa sprawdzane przez producenta i maja gwarncje na poprawne dzialanie w dc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi