Damianos_18 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Mam pytanie mam DDR 512 Mb 400 Mhz i planuje dokupić pamięci: 1 Pytanie: Mam 4 wejścia na pamięć 2 są fioletowe i 2 pomarańczowe prosze mi napisać co te kolorki oznaczają. 2.Co warto kupić: 2 razy po 256 Mb , czy jedną 512 Mb (400 Mhz Kingston) chodzi mi o wydajność bo ja nic nie podkręcam. 3.I ostatnie pytanie mam Kingstony 512Mb CL.3 i czy mógłbym dorzucić np. Kingstony 2.5 czy jakiejś innej marki i czy to sie nie pogryzie :) prosze o jasne odpowiedzi z góry dzięki. ------------------------------------------------------------------------------------ Gigabyte GA-K8NS-939 NForce3 SATA Raid (płyta posiada dual channel) Athlon64 3000+ s 939 WD 80 Gb Pamieć DDR 512 Mb 400 Mhz ------------------------------------------------------------------------------------ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcon386 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 1. te "kolorki" to oznacze dualchannel tzn. jak sobie wlozysz dwie kostki w np. fioletowe gniazda to beda one pracowaly w trybie dualchannel 2 i 3. najlepiej jak sa dwie identyczne kosci, wtedy na 99% nie beda sie gryzly, dorzucanie kosci z innymi timingami nie ma sensu bo i tak bedzie pracowala jak ta wolniejsza i tak btw. 100% pewnosc ze kosci bede pracowaly zgodnie uzyskasz jak kupisz jakis zestaw dual channel te sa sprawdzane przez producenta i maja gwarncje na poprawne dzialanie w dc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos_18 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Dzięki za pomoc już wszystko kumam. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...