Zyrafal Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 No dobra. A teraz taka sprawa-mam 2 dyski-jednego trzymam w kieszeni ktora nie posiada chlodzenia (wiatraczka sie znaczy) i dysk piekielnie mi sie grzeje. Zamierzam kupić kieszeń z jakimś wentylatorkiem ale moze jest jakies inne (tansze wyjscie) zeby dobrze schlodzic tego twardzielka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noki- Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 tez mam dylemat nad kupnem jakiegos zasilacza poniewaz niemam aktualnie za wiele funduszu, za kazdym razem jak odpalam kompa modle sie o to by nic nie poszlo na moim tracerze :D kupiłbym ta DELTE jednak 6 miesięcy gwarancji troche malo... *confused* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 tez mam dylemat nad kupnem jakiegos zasilacza poniewaz niemam aktualnie za wiele funduszu, za kazdym razem jak odpalam kompa modle sie o to by nic nie poszlo na moim tracerze :D kupiłbym ta DELTE jednak 6 miesięcy gwarancji troche malo... *confused* 1698930[/snapback] czy ja wiem, 6 miechów wystarczy aby sprawdzić czy zasilacz jest sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 A mam takie pytanie, wiem że jest tu dużo osób, które polecają DELTĘ ( ja też jestem za nią) ale powiedzcie w czym ona jest lepsza od FORTRONA 350?? Mam dylemat co kupić. Prosze posiadaczy DELTY o podanie napięc jakie maja u siebie pod obciążęniem :D 1698725[/snapback] >>>> A1700+@2300mhz 1,7V, Fic Au13, CD,CD-RW, dysk 80GB, Radeon 9800PRO@ 450/700, wszystkie wentyle i inne pier... : 3,3V; 3,28V 5V; 5,09V 12V; 12,01V - 12,02V Wszystko stabilne jak skala, a do tego naprawde zadnych roznic miedzy IDLE i Stres (3DMark, Prime95), malo tego, zasilacza WOGOLE nie slychac Nic dodac nic ujac. Ja jestem z niego baaardzo zadowolony. >>>> Wkleje moj test po raz setny. A co do gwary, to jak zasilka nie padnie przez pierwszy tydzien, to juz nie padnie pozniej, a juz napewno nie DELTA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noki- Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 chyba jednak się skuszę ;) jeżeli tak ci trzyma napiecie to ładnie, ta delta ma wyjście na atx 2.0? czy zastosowałeś przejściówke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 OSTRZEZENIE: nawet po zalozeniu przejsciowki zasilacz jest nadal pod ATX 1.0 i moze uszkodzic nowe podzespoly kompa typu: mobo, gpu etc. Ten zasilacz ma na pewno takowe wyjscie bo ono jest juz od dawien dawna montowane w zasiłkach :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Hmm, niebardzo wiem "osochozi" z tymi koncowkami :-P Ma normalne "szerokie" i dodatkowe 4Pin do niektorych plyt. Zadnych przejsciowek nie robilem. Wiem, ze jest taki model DELTA 465W w ktorej trzeba bylo robic crossing, bo przejsciowki nie pasowaly, ale tamten zasilacz to byl jakis serwerowy, a ten 350W to jest zwykly Chieftec 350W z naklejka DELTA, wiec nie wiem skad te "OSTRZEZENIA" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 otóż stąd, że nie wiem czy spełnia normy ATX 2.0, jeśli spełnia to tylko brać! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 otóż stąd, że nie wiem czy spełnia normy ATX 2.0, jeśli spełnia to tylko brać! :cry: 1700432[/snapback] :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 ale delta tez nie jest bez wad, bo ma ciut krótkie kable molexowe [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A ja skusze sie na cos takiego... Skoro Delte robi Fortron to zapewne sa to modele, ktore nie przeszly pewnych testow jakosciowych. Niech tylko jeden ze 100 uzytkownikow doswiadczy wadliwosci... I wlasnie ta osoba doswiadczy (byc moze) uszkodzenia mobo, proca, grafy. Poza tym 6 miesiecy gwarancji :) :) :) . MOzna ryzykowac i wiekszosci sie uda, ale czy ktos chcialby byc tym jednym ze 100??? Byc moze tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noki- Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 @a123 niemasz jeszcze czego sie obiawiac.... ja mam tracera :D po przemysleniu sprawy i wykombinowaniu funduszu kupuje jednak Tagana TG380-U01 jednak bylem juz zdecydowany na ta delte ewnwtualnie fortrona :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Byc moze ta Delta nie jest taka zla... To byla tylko spekulacja i nie wiem na ile sluszna. Jednak wiekszosc firm robi takie jajca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) A od kiedy to DELTE robi Fortron ??? Ta zasilka nie jest "byc moze nie taka zla", ale jest naprawde rewelacyjna przy tej cenie jaka za nia dasz. To prawda, ma jedna wade, troche krotkie kable, ale przynajmniej nie ma balaganu w obudowie :) Wiecej wad nie naliczylem. Widzialem Fortrona i moim zdaniem DELTA jest lepsza. EDIT: Ktos wyzej pytal, czy uciagnie jego kompa. Odp. Z palcem we wtyczce :D Brac i nie pytac o nic wiecej :) Edytowane 15 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 No tak moj blad DELTY nie robi Fortron Tylko cena moze zlamac i gwarancja niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Koedze kupiłem ta delte i jest ciezsza od chiefa 420!!! Aż mnie zatkało! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 bo ma grubszą blache obudowy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jest tam tak tego wszystkiego napchane... Pełno radiatorów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 bo ma grubszą blache obudowy [; 1701726[/snapback] Ahahha widac, ze jest przygotowywany na zlot tweaka w konkurencji "RZUT CODEGENOPODBNYM ZASILACZEM" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 niech ktos odpowie jak glosna jest ta delta np porownujac do Huntkeya 300. Jaki model tej Delty polecacie ten z zakonczonej aukcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) napisal dziubek, ze jest cichutka wyzej i nie rozkazuj nam tylko ladnie popros mr beginnero;] Edytowane 15 Października 2005 przez BarTweak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crn Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 To nie mial byc rozkaz i nie wiem czy ktos jeszcze to tak odebral. Pozatym porownania do huntkeya nie bylo, a pojecie cicho, jest bardzo wzgledne i stad moja PROSBA. Pozdrawiam mr masterro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) To nie mial byc rozkaz i nie wiem czy ktos jeszcze to tak odebral. Pozatym porownania do huntkeya nie bylo, a pojecie cicho, jest bardzo wzgledne i stad moja PROSBA. Pozdrawiam mr masterro ;) 1701882[/snapback] Jest takie wzgledne, ze jej praktycznie nie slychac z kilkunastu centymetrow. :D Ahahha widac, ze jest przygotowywany na zlot tweaka w konkurencji "RZUT CODEGENOPODBNYM ZASILACZEM" :D 1701807[/snapback] :blink: Z calym szacunkiem BarTweak, ale z ktorej strony on jest "CODEGENOPODOBNY" ? Bo napewno nie od strony mozliwosci. Edytowane 16 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Witam. Pytanie się powtórzy po raz kolejny, więc nie zakładam nowego wątku, ale licze na wyrozumiałość i dobrą poradę. Każdy ma inne wymagania, inne konfigi i oczekiwania. Od zasilacza oczekuje wydajności, dobrej stabilności, porządnych zabezpieczeń (czasem mam zaniki napiecia w sieci i brak UPSa). Mój konfig to: MoBo: ASUS A7n8X CPU: AMD AthlonXP +2200@+2400 (z BOXowym wentylem) RAM: 2x256MB 333MHz Kingston VGA: GF 4Ti 4800se Gainward (nie kręcona) HDD1: 120GB Samsung 7200 HDD2: 40GB Seagate 7200 DVD/RW: LG GSA-4163B DVD-ROM: ASUS E616p FDD: TEAC Audio: SoundBlaster Live 5.1 dodatkowo: 2 wiatraki 120mm i 1 wiatrak dodatkowy na HDD (taki niewielki :) ) Zamierzam zmienic VGA na Gainward GF 6600GT 128MB "GS", później RAM na 2x512 i moze procka na 3000MHz. Moje pytanie odnośnie zasilacza dotyczy tego co wybrac? Czy Maximusa 440W czy Topower'a TOP-526P6 420W, a moze jeszcze cos innego? Na co zwrocic uwagę? Chciałbym zaznaczyć, że nie jestem tuninga-maniakiem i nie zależy mi na dodatkowych bajerach (poświetlanie, fajerwerki itp.). Nie wymagam też idealnej ciszy – komp stoi w szafce bez przedniej i tylnej ścianki wiec mojego starego CodeGen’a i reszty wentyli i tak mało słychać. Chcę dobrego zasilacza, takiego, żeby działał przez lata i zapewnił stabilną pracę podzespołów jakie mam i zamierzam mieć. Czytałem do groma i każdy ma inną opinię na temat, ale myślę, że coś doradzicie. Główne wymagania stawiane przeze mnie zasiłce to: - wzorowa stabilność, - dobre chłodzenie !!! (mam 3 dodatkowe wentyle w obudowie ale robia nieco szumu wiec chce je wywalic), - dobre zabezpieczenia (nigdzie nie czytałem jakie ma Maximus, natomiast wiem, że Topower ma troche tego), - w miare cichy (nie do przesady – maniakiem ciszy nie jestem), - cena 300-350 max, - co do wyposażenia, to nie oczekuje sztabki złota w pudełku, ale jakieś opaski i odpinane kabelki to mile widziane, No i to chyba tyle. Skłonny jestem wybierać pomiędzy tymi zasilaczami (Maximus 440W i Topower 420W), ale jak ktoś proponuje lepsze opcje, to proszę o szerszą argumentację. :blink: Dzieki za odpowiedz. pozdro QVS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 nie chce mi sie czytac tej ksiazki co napisales, ale domyslam sie, ze chodzilo Ci jakis zasilacz do tego? jesli tak to wez fortrona 350W or delte tą z allegro do takiego zestawu nie potrzeba lepszej zasilki no chyba, ze myslisz przyszlosciowo to FSP 550-60PLN okolo 110$, w tej chwili najlepszy zasilacz na swiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 nie chce mi sie czytac tej ksiazki co napisales, ale domyslam sie, ze chodzilo Ci jakis zasilacz do tego? jesli tak to wez fortrona 350W or delte tą z allegro do takiego zestawu nie potrzeba lepszej zasilki no chyba, ze myslisz przyszlosciowo to FSP 550-60PLN okolo 110$, w tej chwili najlepszy zasilacz na swiecie. 1702557[/snapback] No jakbys przeczytał to moze byś i doradził konkretnie... :mellow: czekam na rozsądne porady.. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 A nie doradziłem Ci konretnie ? pisales przeciez, ze moze byc jakis inny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 DELTA 350W. Taka jak ja mam w sygnaturce. Bedziesz bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc4 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ja tradycyjnie swoja kochana DELTE 1680066[/snapback] a czy ten zasilacz poradzi sobie z bartonem2800@3400+ gf 6600gt 1gb ram dysk samsung 80 bg cd-rom??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Kazdy zachwala swoje, wiec ja sie tez dolacze... Moj konfig taki jak w sygnaturce, napiecia z miernika : 12v=11.92v a pod obciazeniem 11.88v ( prime kilka godzin ). Czy kupisz delte czy fortrona, roznicy nie zauwazysz - bardzo podobne zasilki, podobna konstrukcja i waga... Za taka kase nic lepszego sie nie wyrwie! Zdania forumowiczow znane, wybor nalezy do Ciebie! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...