Qvasiu Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Na dzisiaj plany sie nieco rozwijaja... w planach jest nie tylko wymiana VGA na GF 6600GT Ultra "GS", ale z czesem Athlon +3000XP Barton z chłodzeniem np. Thermaltake SilentBoost K7 (A1889), nowe pamiątki Infineonki 2x512@333 i dwa wentyle w budzie... wiec może mi 350W być mało (jak liczyłem na kilku "kalkulatorach mocy")... zaryzukuje i chyba wezme MAXIMUSa 440W... albo Topowera 420W... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ja też na dniach mam zamiar kupić nową zasiłkę tylko mam dylemat czy brać Deltę czy Fortrona. Oba zasilacze są w tej samej cenie i z tego co wiem mają chyba takie same możliwości. Powiem tylko że teraz już mam taki mętlik w głowie i nie wiem który brać :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 jeśli mówicie o Deltach - Chieftecach, to ja podziękuje... z tego co wyniuchałem po paru godzinach buszowania w necie, to dowiedzialem sie, że są głośne, wykonanie na w miare dobrym poziomie, a stabilność napieć na poziomie dobrym - hmmm... patrzac przez perspektywe zakupu zasilacza na "kilka lat" i planowana rozbudowa kompa, za poziom dobry ja podziekuje... jest to jedyne chyba forum, na ktorym duzo osob poleca Delty, ale ja podziekuje... zaryzykuje i wezme MAXIMUSa, o ktorym bardzo duzo slyszy sie dobrego i cena przystepna, jak na takie osiągi.. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Qvasiu, te MAXIMUSy na allegro są po 250zł a tu masz http://allegro.pl/show_item.php?item=68354930 DELTy po 45zł!! :blink: Słuchaj ja bym na Twoim miejscu zaryzykował, możesz zaoszczędzić 200zł a jeśli nie spełni Twoich oczekiwań to sprzedasz go i kupisz coś innego. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Glosne ?? Ja swojej wogole nie slysze, a jestem wyczulony na tym punkcie. "Dobre" napiecia ?? Ja mialem u siebie sporo lepszego kompa niz teraz i do tego ostro wykrecony, a napiecia byly IDEALNE. Na wczesniejszej stronie wkleilem swoj tescik tego zasilacza, wiec sobie looknij. Edytowane 17 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 @qvasiu pomysl o aerocool aeropower 450W pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Który z tych zasilaczy będzie najlepszy do takiego konfigu: Sempron 2800,GigabyteK8NS,,512MB,Radeon9800pro,WD800JB,BENQ DW1640 1) Fortron FSP350-60MDN 2) Fortron FSP350-60THA-P 3) Delta DPS-350PB-2C Za porady z góry dziękuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Który z tych zasilaczy będzie najlepszy do takiego konfigu: Sempron 2800,GigabyteK8NS,,512MB,Radeon9800pro,WD800JB,BENQ DW1640 1) Fortron FSP350-60MDN 2) Fortron FSP350-60THA-P 3) Delta DPS-350PB-2C Za porady z góry dziękuje :wink: 1704539[/snapback] Każdy z tych 3 jest dobry, chyba nie odczujesz dużej różnicy pomiędzy nimi. Delty są teraz na allegro po 45zl czyli okazja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 nie chce mi sie czytac tej ksiazki co napisales, ale domyslam sie, ze chodzilo Ci jakis zasilacz do tego? jesli tak to wez fortrona 350W or delte tą z allegro do takiego zestawu nie potrzeba lepszej zasilki no chyba, ze myslisz przyszlosciowo to FSP 550-60PLN okolo 110$, w tej chwili najlepszy zasilacz na swiecie. 1702557[/snapback] Mam nadzieje, ze to byl zart z tym najlepszym zasilaczem na swiecie, bo jest moze niezly ale napewno nie najlepszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 3) Delta DPS-350PB-2C 1704539[/snapback] Poraz setny to napisze B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Mam takiego kompa: proc; AMD atlon 2500+ dysk: 80 gb WD obr7200 ram: 512 kingstona graf: GF 6200 256mb ram itd. pg; ASUS A7V8X-X i potrzebuje wymienić zasilacz na lepszy (czyt. mam 420W ale jakiejś do pupy firmy) Zasilacz w granicach 150zł tak żeby starczył na dłużej jakiś lepszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) Tu 1705383[/snapback] Moja szkoła :D :-P Edytowane 17 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 A za reszte dokup ramu... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Nie chciałem zakłądać nowego topicu... Jaki zasilacz najlepszy do 200-220 zł ? Komputer Athlon XP 1700+,256 DDR, 2 dyski, 2 CD-RW itd. Obecnie jest ModeCom 350W i robi takie jaja, że kumpel nie ma już siły :? Zastanawiałem się nad: Topower 350W P5 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15405 Tagan 330W - PFC http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14428 Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18979 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Nie chciałem zakłądać nowego topicu... Jaki zasilacz najlepszy do 200-220 zł ? Komputer Athlon XP 1700+,256 DDR, 2 dyski, 2 CD-RW itd. Obecnie jest ModeCom 350W i robi takie jaja, że kumpel nie ma już siły :? Zastanawiałem się nad: Topower 350W P5 1727551[/snapback] Szef raczej odpada, podobno te zasiłki to nie te z przed roku. Weź mocniejszego TOPOWERa. A co sie dzieje z tym modecomem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Szef raczej odpada, podobno te zasiłki to nie te z przed roku. Weź mocniejszego TOPOWERa. A co sie dzieje z tym modecomem?? 1727667[/snapback] Nie, mocniejszego Topowera nie da rady bo kumpel chce wyadać max 220 (i tak to jest już dużo jak na zasilacz dla takiego konfigu). ModeCom wariuje, tzn raz komputer działa, innym razem się resetuje. Czasami komputer wogóle nie chce odpalić i tak w kółko. Pożyczyłem kumplowi na 1 dzień mojego starego Chifteca 360 W i problem zniknął. Pozdro co byście wybrali z tych co podałem (Chieftec odpada) ? :) Edytowane 30 Października 2005 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Nie, mocniejszego Topowera nie da rady bo kumpel chce wyadać max 220 (i tak to jest już dużo jak na zasilacz dla takiego konfigu). ModeCom wariuje, tzn raz komputer działa, innym razem się resetuje. Czasami komputer wogóle nie chce odpalić i tak w kółko. Pożyczyłem kumplowi na 1 dzień mojego starego Chifteca 360 W i problem zniknął. Pozdro co byście wybrali z tych co podałem (Chieftec odpada) ? :) 1727813[/snapback] Mocniejszego tzn tego 350watowego :) Weź miernik i sprawdź modecoma, cos mi sie nie chce wierzyć aby był za słaby ;) Albo na gwarę z nim jeśli jeszcze jest. Chef podobno przestał już produkować zasiłki na takim poziomie jak to było dawniej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Mocniejszego tzn tego 350watowego :) Weź miernik i sprawdź modecoma, cos mi sie nie chce wierzyć aby był za słaby ;) Albo na gwarę z nim jeśli jeszcze jest. Chef podobno przestał już produkować zasiłki na takim poziomie jak to było dawniej :? 1728456[/snapback] Zamówiłem mu tego TopPowera. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 poleccie jakis dobry zasilacz na długo (min 420w)... nie musi byc cichy ani glosny ... cena jakas przyzwoita do 300 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4855...b3436302d584553 http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=6516&skad=skapiec http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=12856 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker31 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Potrzebuje zasilacza, nie drogiego bo moj budzet jest skromny, max 120zl. O to konfiguracja kompa: AMD Athlon 64 3000+ 1800 Gigabyte GA-K8NSC-939 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) ATi Radeon 9550 GT 128 2 x 256 Kingston HDD WD 200 Gb DVD-RW CD-RW Z gory dzieki. P.S. teraz mam jakis 350W i nieraz mi komp sie restartuje przy obciarzeniu. Edytowane 3 Listopada 2005 przez joker31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neosekt Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No i ja sie dołącze do pytania i prosby o porade. Sprzet jak w sygnaturce. Pominalem tam tylko 2 napedy optyczne(nagrywarka CD i czytnik DVD). Zamierzam nagryware CD wymienic na wypalare DVD. Planowana wymiana jednej kosci 256ramu na 512/400mhz, dorzucenie wiatraka 80x80 na 5V no i pewnie kilka innych zmian. Moje aktualne napiecia troche mnie nie pokoja: V-core1: 1,50V V-core2: 2,38V 3,3V: 2,98V 5V: 4,44V 12V: 11,84 -12V: -0,76V -5V: -5,31V Vbat: 3,33V W szczegolnosci to pogrubione :/ Jaki zasilacz byscie poradzili? Moj aktualny to Megabajt ( :o ) 350W(na naklejce ;) ). Cena oczywiscie mozliwie najnizsza ale mysle, ze do 70-80zł. Cos wydajnego, stabilnego i w miare cichego, oczywiscie PEWNEGO! W koncu to jedna z najwazniejszych czesci maszyny liczacej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 kurcze napięcia mierzy się miernikiem a nie programem ile można pisac że http://www.mix-rtv.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=10 ta delta za 40zł jest wypasiona i ciągnie jak stare panie (wiecie o które chodzi), do 150zł to ciężko lepsze wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ta jak bryken mowi, bierz ta DELTE, bedziesz zadowolony. Co do napic to: 1) Mierzy sie miernikiem 2) Nie patrz na napiecie -12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Wlasnie mi padl zasilacz Chieftec 360 i jestem zmuszony do zakupienia nowego zasilacza. Mam wiec zwiazku z tym pytanie czy ten zasilacz DELTA wystarczy do mojego pierwszego konfiga z Radkiem 9800 PRO ? Jesli nie to poleccie jakis do ~150PLN ktory pociagnie ten konfig.. Edytowane 4 Listopada 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja polecam Fortrona ;) mam Modecoma(czyt. Fortrona) i działa pieknie, napiecia trzyma stabilnie, cichutki i ładnie wygląda :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neosekt Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Hmm w zasilaczu DELTY moga przeszkadzac troche krotkie kable....Nie jest on bardzo glosny? Czy mozecie go z czystym sumieniem polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Mam wiec zwiazku z tym pytanie czy ten zasilacz 1736569[/snapback] Mialem kiedys tez Radka 9800PRO i to jeszcze pozadnie wykreconego, proca tez krecilem syto. Delta bez przerwy trzymala idealne napiecia do tego wogole jej nie slychac. Ja polecam z czystym sumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Dziubek jak czytam caly temat to sie ciagle smieje bo widze ze Ty tylko i wylacznie DELTA :P Fajnie ze ten zasilacz jest dobry bo wczoraj zakupilem Chiefteka 360 W i skoro Delta jest dobra to Chieftec tez bedzie Dobry :). Jeszcze jedno: nie wiem jak mozesz sie nie denerwowac skoro powtarzasz ciagle Delta a ludzie nie rozumieja i tak zadaja pytania (retoryczne :P ). Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2005 przez Tekken666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Jeszcze jedno: nie wiem jak mozesz sie nie denerwowac skoro powtarzasz ciagle Delta a ludzie nie rozumieja i tak zadaja pytania (retoryczne :P ). Pozdrawiam 1736914[/snapback] Oj zebys wiedzial, ze sie denerwuje :-P Ale co zrobic, jak nie napisze Delta, to pozniej kupia Fortrona :D , wiec juz lepiej pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...