Skocz do zawartości
R_I_P_

ktora plyta lepsza do O/C

Rekomendowane odpowiedzi

Przesiadam sie z Shuttle ak35gt2 na... i tu wlasnie pojawia sie problem - ktora z nich jest lepsza do O/C:

Epox 8K5A

czy  

Abit KX7-333?

To jest tak:

Na Epox'ie będzie Ci łatwiej uzyskać wysokie FSB, a dzieki wyższemu Vcore może i więcej wyciśniesz z proca.

Abit to jednak majstersztyk.

Masz tam więcej opcji do dostrojenia RAM'u no i najważniejsze Abit będzie wydajniejszy (sporo) przy tym samym FSB.

Najlepsze wyniki (w różnych benchmarkach) osiąga się na Abitach!

Skonfigurowanie Abita (wyciśnięcie wszystkiego ze sprzętu) jest trudniejsze, gdyż ten ma farycznie agresywniej ustawione rejestry w mostku i overclocking jest "lekko" utrudniony!

Jeśli masz wiedzę i chcesz trochę posiedzieć przy kompie, a potem cieszyć się wynikami, kup Abita ! (Vmod jest na tej płycie bardzo prosty)

Jak potrzebujesz wyników (magii liczb - FSB) prosto z pudełka to bierz Epox'a !!

Miałem 2 Abity i jednego Epox'a i chyba już zawsze będę kupował Abity, dla mnie njlepsze płyty 8)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadam sie z Shuttle ak35gt2 na... i tu wlasnie pojawia sie problem - ktora z nich jest lepsza do O/C:

Epox 8K5A

czy  

Abit KX7-333?

Dziś będę miał tego abita...

Pamiątki już mam nowe więc tak na 170-175 komp powinien latać...

A właśnie dlatego zdecydowałem się na niego bo wydajność przy tym samym fsb jes wyższa, a nie każdego stać na kupno wypasionych pamiątek, lub nie każdy może sobie przebierać by wybrać te co biegają na 190-200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...