Skocz do zawartości
radeksz

Rysowanie Schematów Elektrycznych , Czym ?

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie potrzebuje prosty w obsłudze program (zeby w pare minut miec wszystko zrobione) do rysowania schematow elektrycznych z symbolami i itp. i zebym mogl narysowany schemat wrzucic do worda. Potrzebuje na zaraz bo sprawozdanie pisze na pracownie i musze schemat wrzucic. :wink:

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czegos prostrzego niema znalazlem program tinycad ale symbli nie moge w nim znalezc

dobra juz mam sciagnolem nowsza wersje tego tinycad i juz mam symbole i programik ogolnie ok

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekaj.. był taki program idealny na schematy do szkoły.. electronic workbench się zwie.. Za jego pomoca robiłem wszystkie schematy w technikum oraz, co lepsze.. połowe ćwiczen z laboratorium :D.. na lekcjach jakies psełdo doświadczenia.. a w domu symulacja z apomocą workbencha :]... programik spoko.. mozna sprawdzić faktycznie jak będzie działał jakiś prosty układ.. masz do dyspozycji cały zestaw narzedzi pomiarowych .. możesz podłaczać gdzie chcesz i mierzyć co chcesz :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam PSPice

PSPice 9.1 Student Version

pracowałem na tym na laborkach z elektroniki. Mozna w nim nawet ogladać charakterystyki.

Jest prosty i intuicyjny moim zdaniem... Wrzucałem z niego schematy do Worda - zaznaczasz > copy to clipboard i wklejasz do Wroda, tło, kolory - wszystko można ustawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi