piotreek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 witam, mam takie pytanie, gdzie zgłośić mam taką sytuację: mieszkam ok 200 metrów od 2 nadajników radiowych, rmf fm, i radio opole. i właśnie z radiem opole jest problem, sygnał jest tak silny, ze zakłuca pozostałe stacje z innych miejscowości, ale mniejsza o to. najgorsze jest to, ze radio opole ma przebicia, czy jak to nazwać, na dość nowym sprzęcie panasonik, podczas słuchania po cichu płyty cd, lub kasety lub innego radia, w tle mam zawsze radio opole!, tak też jest na moim amplitunerze i każdym innym radiu, które podłącze w swoim pokoju. gdzie moge to zgłośić i jakie sąszanse na poprawe sytuacji? bardzo proszę o nie kasowanie tego posta, i o porady na ten temat, jak to naprawić czy jest to zgodne z prawem? nie wydaje mi się (jak bym miał snajperke, to zestrzelił bym ten nadajnik, tak mnie wnerwia) to jest żart ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Popytaj sąsiadów i ludzi z okolicy czy mają to samo, może z twoim sprzętem jest coś nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 też tak mają, a moj sprzęt jest ok, bo tylko w mojej okolicy tak się robi, jak wyniose go np do dziadka, to jest ok, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Masz poprostu 'przesterowanie' , za blisko mieszkasz nadajnika ktory ma duza moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a da się coś z tym zrobić? napisałem meila do URTiP moze coś poradzą, a tak na marginesie, to przypomniało mi się ze ten panasonic był oddany do serwisu z tego powodu, ale nie stwierdzili wady, więc sprzęcik jest w 1000% sprawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Z nimi nie wygrasz poniewasz nadaja legalnie z taka moca... Taki urok mieszkania obok nadajnika, ze zakluca dalsze sygnaly. Zapytaj sie o szczegoly na elektroda.pl , mozna jakis maly ukladzik zbudowac ;) , powino pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 zrob sobie badania na plodnosc i na nowotwory moze jakas kase wyszarpiesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Klatka faradaya [;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 co do badań, to wątpie w to, a co do klatki faradaya, to ona działa również na fale radiowe? cały pokoik musiał bym przerobić na klatke, co jest raczej nie realne. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Poczytaj o tej klatce [;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 a może 2-3 kanistry z benzyną ... ;> a potem w wiadomościach mamy "nadajnik radia opole zawalił sie dizś w nocy" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 klatka faradaya bez problemu zlikwiduje ten sygnal ;p ale pamietaj ze wtedy juz zadnego radia nie poslucahsz. Mozesz kupic tapete z wloknami miedzi albo czego takiego. Uzywaja tego w firmach gdzie trzeba ekranowac pomieszczenia z komputerami aby nikt z zewnatrz nie mogl wychwycic sygnalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 jest podobno taka farba do scian :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 jejku nawet tapety takie robią O.o ale i tak jestem za wersją z wysadzeniem nadajnika albo postawienu im sprawy ze ci w boku strzyka przez promieniowanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jest jakieś prawo że musi być odległość zachowana do nadajnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) a mogł by mi ktoś podać , gdzie takie prawo znajde, bo nie wiem gdzie i jak tego sukać, albo poda odległość i linka potwierdzającego to. a co do klatki faradaya, to wątpie, zeby działała, bo sprzęt stoi przy oknie, a tam ni cholery tej tapety nie nakleje. pozdrawaim Edytowane 3 Października 2005 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 google twoim przyjacielem :> HOWK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...