Skocz do zawartości
ENDRJU26

K7s5a+fx 5500 Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem i to dość poważny.

Przestała działać mi poprawnie grafika na płycie K7S5A rev.3.1 najnowszy bios producenta.

Obraz podczas ładowania systemu robi się zacięty i później grafika się wyłącza wogóle.Czarny ekran.

Ustawienia w biosie wszystkie możliwe były już sprawdzone z przypisanie IRQ i bez.Z włączonym AGP x4 i z wyłączonym.

Jest zasiłka Modecom 350wat.

Podpinany również Enlight 350 też nic nie dało a na nim idzie u mnie fx5500 leadteka.

Moja karta również nie działa.

Za to karta TNT2 Ultra działa elegancko zero problemów.

Działała z tym mobo GeforceTi 4200 i pojawiły się problemy jeszcze przed tym jak stanął wiatrak w zasilaczu i tak troszkę się przygrzał po czym zamieniony został z 300watt na 350 modecoma.

Moje podejrzenie nr 1:

Jakieś problemy z napięciem w porcie AGP?????????????????????/

Zasilacz na 99,9 odpada.

Czekam na jakieś sugestie czy u kogoś taka karta działa z tą płytką.

ew gg 866738 proszę o jakieś sugestie w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A system w trybie awaryjnym się ładuje? Jakie masz sterowniki?

1678450[/snapback]

system w awaryjnym działa zaróno pod XP jak i 98 do poki nie zmienią rozdzielczości z nominalnej zaraz po instalce steroników pod xp sprawdziłem te standardowe windowsowskie co sie od razu ladują na wstępie i jakies 66 cos tam i tez kupa nie działa zmieniam wslasnie na radeona 9200 ciekawe czy to pojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system w awaryjnym działa zaróno pod XP jak i 98 do poki nie zmienią rozdzielczości z nominalnej zaraz po instalce steroników pod xp sprawdziłem te standardowe windowsowskie co sie od razu ladują na wstępie i jakies 66 cos tam i tez kupa nie działa zmieniam wslasnie na radeona 9200 ciekawe czy to pojdzie.

1678532[/snapback]

no niestety ale radeon 9200 też nie trybi system się nie załadował czarny ekran i kuniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zrób format i zainstaluj stery na świeżym systemie?

1678616[/snapback]

Na XP i na Win98 wszystko było na świerzy system instalowane.

- raz bez wgrywania sterowników go AGP sisa

- dwa z wczesniejszym wgraniem sterów Sisa do AGP i nic to nie dało.

- a TNT2 Ultra działa wyśmienicie w przeciwieństwie do:

Leadteka fx5500

Zeusa Fx 5500

i Ati 9200 żadna z tych 3 nie działa (czarny ekran po zmianie rozdzielczości i tyle.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...