Tomee@ Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Kupiłem sobie nagrywarke Nec 4550A i problem tkwi w tym ze jak nagrywa mi płytke dvd to bufor zapisu spada do 11% co jakies 40sekund i pliki które sie nagrały podczas tego spadku buforu nie da sie odtwozyć a reszta sie da. Czym mogą być spowodowane takie spadki buforu? i jak z tym walczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomee@ Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 taśme mam 40, a a jak mam sprawdzić ten transfer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomee@ Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 A więc wypaliłem 10 płytek i na wszystkich skakał bufor. DMA mam włączone, dysk defragmentowałem, instalowałem kilka wersji Nero nawet te najnowsze, zmieniałem tasme z ata33 na ata 100 i odwrotnie, a na koncu zainstalowałem od nowa winde i nic nadal skacze bufor, tak więc nie wiem co mozna jeszcze zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Mam obecnie neca 4550a (poprzednio 3520A i 3540A) nagrałem około 500 płyt dvd na nich. W Necu skacze bufor na chwilę co około 1GB zapisu zauważyłem. Z tego co wiem kalibruje on wtedy laser do zapisu. Więc takie skoki są normalne ale w przeciwieństwie do ciebie nie miałem żadnych problemów z późniejszym odczytem. Nagrywam głównie na Esperaznach DVD-R x8. (Nagrywają się jako x 12). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...