koparka Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Niestety nie mam kasy na koncie i nie moge gadac!!! Co zrobic? Zartuje, tak naprawde mam troche $$$, ale ostatnio zmienilem telefon na nokie 7610 i jak wykonuje jakies polaczenie to sie dzwoni elegancko, ktos odbiera, slysze "halo" lub "siema" (to zalezy) i niestety po sekundzie sie samo rozlacza. Probowalem dzownic na rozne numery i zawsze to samo. Teraz uwaga: - jak wlozylem karte sim do innego telefonu to dzwoni jak ta lala - jak ktos wlozyl karrte do tej nokii 7610 to tez mogl normalnie dzwonic Co to moze byc? wu-te-ef??? PS. Jescze mam takie pytanie? Jak moge na tej nokii sprawdzic jaki jest stan konta? Normalnie zawsze sie wyswietlalo a tu cos nie chce. Informacje o sieci mam oczywiscie wlaczona.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Zapewne jestes w simplusie? Tak wiec rozlacza Cie po 3 sekundach. Jest to wina niektorych telefonow firmy Nokia. Musisz zmienic platforme na nowsza. W komorce jakis kod sie wpisuje, zeby przejsc na nowsza platforme simplus ale nie mam pojecia jaki to kod, bo ja mam POPa. Poszukaj na stronie simplusa. Edytowane 1 Października 2005 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Dzieki, ze mi powiedziales ze cos takiego jest. Troche pogooglowalem i juz mam odpowiedz! :) Po wielu miesiącach usiłowania uporania się z problemem - lub jak wolą inni - udawania, że problemu nie ma, Polkomtel uporał się z przestarzałą platfomą SICAP. Teraz można wyłączyć wskazywanie stanu konta na wyświetlaczu, działanie funkcji AoC, a tym samym umożliwić włożenie kart Simplus do najnowszej generacji telefonów Nokia. Jak to zrobić? Ano, nie ma tak prosto. Telefon musi mieć najnowszą taryfę, jedną z następujących: Team4, Team7 albo 1 sekunda. Ci którzy chcą mieć stare taryfy, np. Multi, niech nie oczekują najnowszych funkcji. Przecież nie można mieć wszystkiego. A więc - taryfa jedna z powyższych, w okresie ważności konta. Teraz należy włożyć kartę do telefonu zgodnego ze starą platformą Simplusa i wcisnąć sekwencję: *101*11*99# a następnie wcisnąć klawisz rozpoczęcia połaczenia (np. zieloną słuchawkę). Następnie należy poczekać na wiadomość SMS która zdezaktywuje aplikację plaformy SICAP na naszej karcie SIM. Brzmi on: "Zdalna aktualizacja SIM udana". Od tego momentu karta zacznie działać z wszystkimi telefonami. Niestety, również bezpowrotnie stracimy możliwość zobaczenia stanu konta na wyświetlaczu podczas rozmowy. Sprawdzenie stanu konta będzie można wykonać przy pomocy kodu *100#. Podobnie jak w POP po zakończeniu połączenia otrzymamy wiadomość SMS z aktualnym stanem konta. W razie problemów z wiadomością SMS dezaktywującą SICAP na karcie SIM należy zadzwonić do BOK i poprosić o jej ponowne wysłanie. To w razie jakby ktos mial ten sam problem :) PS. Mam jescze tylko 1 pytanie: Czy w simplusie mozna miec aktywaowana TYLKO jedna uslue na raz? Np. jak mam Happy Hours to nie moge miec GPRS ani slac MMS, lub wlaczajac roaming nie moge miec tych poprzednich funckji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 a nie masz przypadkiem przepelnionej skrzynki smsami? Bez jaj ale ja w swoim telefonie (3510) miewalem rozne kwiatki przy wiecej niz 20 esach w skrzynce. Raz naliczylo mi za ponad minute rozmowy cos kolo 13 tysiecy zlotych (zdjecie mojego telefonu pojawilo sie wtedy na fun_from_hell :) ) i wtedy sie dowiedzialem ze wlasnie "przepelniona" skrzynka moze powodowac problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...