Jodlasty Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Chciałem sobie podkręcić ostatnio swojego Athlona i nic, zwis przy ładowaniu wina. Dałem 1,8V na procek i 2,7V na pamięć, a może ja coś źle robię? Mam płytę SOLTEKA DRV4 i 256 DDR Kingston Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 uuu a co to za seria??? podnies Vcore do 1,85V a FSB do 140mhz zobacz czy pojdzie jak pojdzie i bedzie rock stable to idz wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 a jak mogę sprawdzić serię bez zdejmowania COOLERka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 niesety nie da sie :( ale jak zdejmiesz cooler ostroznie to nic sie nie stanie nie boj nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 A na ile chciałeś go podręcic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 może trafiłeś na kiepską serie ale ja na pdkręcam swojego z 1500+ na 1800+ bez problemu własnie przy napięciach pamiątki 2,7 procek 1,85 v i chodzi 100% stabilnie niestety to wszystko co mogę wycisnąc z tego proca przez kręcenie fsb :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Na ile podkręcić..? :lol: :lol: :lol: :lol: Głupie pytanie :lol: Ja np. chciałbym swojego na 10GHz :wink: Tylko jakoś się nie udaje.. :lol: Podkręca się tyle, ile się da tzn. aż komp nie straci stabilności 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Na ile podkręcić..? :lol: :lol: :lol: :lol: Głupie pytanie :lol: Ja np. chciałbym swojego na 10GHz :wink: Tylko jakoś się nie udaje.. :lol: Podkręca się tyle, ile się da tzn. aż komp nie straci stabilności 8O 8O Chyba mnie nie zrozumiałeś, albo jesteś nieINTELigentny. Chodzi mi o to przy jakiej częstotliwości FSB się wypierd... przy ładowaniu windy. Bo jak koleś zapuścił 155FSB bez zmiany mnożnika i chłodzenia to nie dziwne, że się wypierd... BTW - jaką masz temp. Może zbyt dużo i nie daje rady załadować się winda. I tak na koniec. Myśle, że na Titanie:-) powinen iść na FSB145-150MHz luźno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 moze mu ram nie wytrzymuje nie potrzebnie zmieniales napiecie do 2.7 zostaw 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 a jak mogę sprawdzić serię bez zdejmowania COOLERka?Ja WC macham kilka razy na miecha i jest Ok :twisted: Ale madry polaq po szkodzie :roll: Zobaczymy... Kupuje teraz Cooper Shime Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Dopoki jodlasty nie zdradzi czy chcial tego procka krecnac na 1,6 GHz czy 2 GHz trudno wnioskowac, czemu mu nie wychodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 mylę ze powinienem ustawic napiecie na procku 1.85V a nie 1.80 A wywalal mi sie przy FSB 139 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 mylę ze powinienem ustawic napiecie na procku 1.85V a nie 1.80 A wywalal mi sie przy FSB 139 To rzeczywiscie żałoba. Chodziła ta płytka + pamięci na wyższysz częstotliwościach na innym procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 nie wiem bo nigdy innego procka i pamięci ta plytka nie miala :) zmienie te napiecie ale dopiero jak przyjde z pracy mam nadzieje ze mi sie odpali bo jak nie to....%^&@## z tym prockiem!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cos mi sie widzi ze to ram... daj go na normal(pewnie masz turbo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 nie wiem bo nie sprawdzałem . zobacze czy pójdzie na 1.85V bo jak nie to.....%#$%^&* ten procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 procek procek, najlatwiej na procek. Zmien ram na Cas3, albo kup jakies Nanya czy Samsung Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Zacznij od sprawdzenia temperatury zanim posluchasz "dobrych" rad! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Zacznij od sprawdzenia temperatury zanim posluchasz "dobrych" rad! Pisałem o tym na początku.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Niestety Panowie ale Athlony 1800+ znajdujace sie w naszym kraju to same kupy. Od ponad pol roku mam z nimi do czynienia i wszystkie bez wyjatku pochodza z pierwszego steppingu. Jest to pierwszy stepping jaki wyszedl. Sa one najgorszymi CPU do krecenia. Lepiej brac juz 1600+ czy nawet 1700+. Moj pierwszy Palomino byl wlasnie 1800+ (pazdziernik 2001) i krecil sie straszni marnie. Wymienilem go bardzo szybko na AXP 1500+ ktory pieknie dzialal na 1733MHz :D. Potem znalazlem fajnego AXP 1600+ ktory chodzi mi jako 2200+ (mam tez AXP 2000+ ktory tez @ A2200+). Oba z serii AGOGA Y. Jednomczesnie dementuje pogloski o tym jakoby AXP z serii AGOIA zajebiscie sie krecily. To sa kupy. Przejzalem ich naprawde ogramna ilosc i zaden powyzej 2100+ nie idzie (rozniste tygodnie). Najlepsze do krecenia sa procki z serii AGOGA z 50 tygodnia (przynajmniej te posrod kilkunastu tygodni jakie przegladalem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Lancer a za ile moglbys mi takiego zajebistego Athlona XP sprzedac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Chciałem sobie podkręcić ostatnio swojego Athlona i nic, zwis przy ładowaniu wina. Dałem 1,8V na procek i 2,7V na pamięć, a może ja coś źle robię? Mam płytę SOLTEKA DRV4 i 256 DDR Kingston Aaatam procek od razu, moze po prostu pamięci nie ciągną więcej? Zapodaj też nowszy bios do DRV4 z www.soltek.de bo może z tego powodu płyta nie domaga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Niestety Panowie ale Athlony 1800+ znajdujace sie w naszym kraju to same kupy. Od ponad pol roku mam z nimi do czynienia i wszystkie bez wyjatku pochodza z pierwszego steppingu. Jest to pierwszy stepping jaki wyszedl. Sa one najgorszymi CPU do krecenia. Lepiej brac juz 1600+ czy nawet 1700+. Moj pierwszy Palomino byl wlasnie 1800+ (pazdziernik 2001) i krecil sie straszni marnie. Wymienilem go bardzo szybko na AXP 1500+ ktory pieknie dzialal na 1733MHz :D. Potem znalazlem fajnego AXP 1600+ ktory chodzi mi jako 2200+ (mam tez AXP 2000+ ktory tez @ A2200+). Oba z serii AGOGA Y. Jednomczesnie dementuje pogloski o tym jakoby AXP z serii AGOIA zajebiscie sie krecily. To sa kupy. Przejzalem ich naprawde ogramna ilosc i zaden powyzej 2100+ nie idzie (rozniste tygodnie). Najlepsze do krecenia sa procki z serii AGOGA z 50 tygodnia (przynajmniej te posrod kilkunastu tygodni jakie przegladalem). Hemm... Jednak z drugiej strony, patrząc na różne databasey większość rekordów należy do serii AGOIA... np. rekordowy z Vr-Zone to właśnie AGOIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Byc moze oni maja jeszcze bardziej fartowe egzemplaze. Ostatecznie to USA goscie moze maja ogromne mozliwosci przegladania roznistych serii, a my zawsze 100lat za Nigeria... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 wiecie co :) tak se mysle ze moze i w jakims tam USA maja wiekszy wybor...maja wiecej szczescia....ale jezelibym poscil najwiekszy syf na napieciu 2.15-2.7 (wdizalem takeigo swira z Vcore 2.7 :twisted: ) i do tego chlodzenie -40 do -70 *C to kazdy syf pojdzie ladnie na O/C :) Ja slyszalem ze wlasnie w takich extremalnych warunkach najlepiej chodza AGOIAe a inne w normalnych. Sam mam XPeka 1700+ AGOGA i chodzi mi bez problemu na 2200+ i kiedys poszedl na 2300+ ale sie obrazil :P (cos mi sie chipset na plycie glownej przegzewa :( ) wiec normalnie mi chodzi na 2200+ i wymiata kazdego intelka :P i tak moze maly offtopic : czy jak go zamalowalem to dlaczego mam tlyko o jeden mnoznik w gore znaczy 11x i nowy 12x- cos spapralem nie? troche laminatu mi poszlo ale dziala :) i dlaczego jak raz poszedl na 2300+ na magistrali 166 to 2 raz juz nie chce tylko mi sie wiesza dokladnie przed zaladowaniem windy (po ustaleniu przypisan urzadzen w kompie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 > 128DDR noname przy takim kompie masz dużo pamięci T_T i to jakiej T_T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 no dzieki :) wiem ze ciut malo ale pamieci mi chodza na max timingach i CL=2 na...ponad 166 :) tylko malo tego bo mi tata ukradl :( (znaczy ja mu wzailem pod nieobecnosc a teraz mi odebral :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Hyhy : ) No ładnie : ) Ja tam ide usprawnić mojego Gianwarda Ti200 by działał na 270/600 ... Bo się pojawiają jakieś dziwne zwisy. : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 moze ci sie uda bo moj poszedl stabilnie na 280/580 na chlodzeniu wentylatorem biurowym :) i chyba pojdzie wiecej tylko jak sie do niego dobiore i moze Vmoda mu na pamieci zrobie :) wtedy to bedzie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...