Skocz do zawartości
Ouara

Domowe Leczenie Przeziebienia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miewam grype co roku niewazne czy biore czy nie jakieś środki na zapobieganie. ale trwaja max 3-4 dni wystarczy : cały dzien pod kołdrą grubo ubranym (jest gorąco ale o to chodzi) jeść topinki (kanapki z czosnkiem i topionym zoltym serem tak z ząbek na kanapke wiec dziennie potrafie zjeść z główke ) do tego herbata z miodem a czasami wisniami z lekarstw to aspiryn-c witamina C ile wlezie i do tego jakis homeopatyk który babka mi zalecila i na początku jeszcze coś do ssania ale to juz w zalezności co akurat jest w domu. najwazniejsze zeby poprostu lezec i jak najlepiej sie wygrzac a nie chodzic gdzies pracować czy coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj byłem u lekarza i stwierdził jakieś opuchnięcie migdałów no i teraz 2 razy dziennie chodzie na antybiotyk w zastrzyku (prosto w tyłek :P ). A poza tym to płucze sobie gardzło jakąś tam herbatką i wcinal wit. c. Ból jest taki że głowy nie moge do góry podnieśc, musze gardło w łazience na leżąco płukać :lol: . Nie życze nikomu tego co mnie dopadło ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iczka napisał(a):

Buzzy właśnie!

Pamietam jak keidys cos mnie brało i poszłam na trening. Wymeczylam sie potwornie, ale po treningu czulam sie jak nowonarodzona. Nastepnego dnia juz nie pamietalam o chorobie ;]

1681773[/snapback]

A co trenujesz Iczko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macsob napisał(a):

Sorry za mały off topic,

ale zauważyłem ostatnio, że w tylniej częśći języka mam taki biały nalot.

Podejrzewam, że moge miec cos z ukł. pokarmowym.

Wie ktoś co to jest, albo miał ktoś podobny przypadek???

Albo co powinienem jeść w takim przypadku?

1683449[/snapback]

Zalezy jak mocny, ja mam taki czasami permanentnie, zazwyczaj wlasnie przed grypa moze sie pojawiac, to sa chyba po prostu bakterie. Jak myjesz zeby, to pamietaj zeby przejechac tez po jezyku troche :)

Ale tak jak mowisz, to moze tez byc cos z zoladkiem czy watroba, lekarzy jednak tu nie ma i jak nie jestes pewien, to lepiej sie wybrac.

A co do grypy czy przeziebienia, to jeszcze chyba nikt nie wspominal o inhalacji z ziolek (szalwia i rumianek), albo kilka kropel olbasa.

Oczywiscie na noc skarpety ubrac, ale co ja czesto robie jeszcze zanim mnie calkiem zlapie tzn. wiem, ze nastepnego dnia juz bede pewnie chory (to zazwyczaj sie czuje bardoz dobrze). PRzed zasnieciem caly czas mysle o tym, ze jutro rano sie obudze zdrowy. Czesto to pomaga i faktycznie budze sie w dobrej kondycji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co dostają zastrzyki, to polecam na obolałe pośladki okład z zielonej kapusty :lol: To nie żart, bierzemy, lekko tłuczemy kapusye tak zeby lekko soki z niej wysżły i potem wsadzamy sobie w majtki na obolały pośladek :lol: Mnie zredukowało ból, może nie do końca, ale dużo pomogło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

**Monisia** napisał(a):

dziex za porady! ja wlasnie jestem chora i chetnie skorzystam ;) no ale raczej z tym czosnkiem sobie odpuszcze z wiadomych wzgledow :D

1707019[/snapback]

Z jakich wiadomych wzgledow, prosze, no prosze, wypowiedz sie na ten temat bardzo chetnie posluchamy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M@Ly napisał(a):

Z jakich wiadomych wzgledow, prosze, no prosze, wypowiedz sie na ten temat bardzo chetnie posluchamy :wink:

1707672[/snapback]

a domysl sie :P poza tym atak wampira mi nie grozi wiec ten sposob leczenia odpada lol

Edytowane przez **Monisia**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi