dextor Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Witam Krótka piłka który z nich :) Belinea - lepsza matryca, ponoć beznadziejny serwis gwarancyjny Philips - gorsza matryca, 3 lata gwarancji na każdy piksel No i mam rebus z jednej strony monitor na lepszej matrycy, lepsze kolory, lepsze kąty z drugiej strony monitor na gorszej matrycy, gorsze kolory, gorsze kąty patrzenia ale gwarancje zaiste zachęcającą mają Wziąłbym Belinea ale znajomy ze sklepu powiedział że w monitorach tej marki bardzo często padają piksele. Ktoś ma Belinea LCD niekoneicznie ten model i może coś powiedzieć o pikselach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Bierz Belkę, nie ma się nad czym zastanawiać :wink: Jakoś jeszcze nigdzie nie słyszałem żeby w modelu 101920C padł komuś jakiś piksel, u mnie też w 100% matryca sprawna :D Ale tak szczerze to przed zakupem też miałem obawy co do niesprawnych pikseli lecz teraz wiem, że dobrze wybrałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 No i kupiłem tydzień temu Belinea 101920C Panel niezły, minimalnei smuży kąty dobre kolory też niezłe. Tylko że wyskoczył mi piksel. Jako że miałem 7 dni na sprawdzenie to mogę go jeszcze wymienić. No i w dojrzałem jeszcze jeden monitor na PVA od Belinea http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22300 Wygląda na taki sam jak 101920C ale bez piwotu i w nieco innej obudowie. Tylko nie jestem pewien czy ma dopalacz. Opłacało by się wymienić go na ten ?? Zawsze to >200 pln w kieszeni a z piwota i tak nie korzystam. Może już ktoś widział ten nowy monitorek w akcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ten monitor nie ma dopalacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Bierz Belkę, nie ma się nad czym zastanawiać :wink: Jakoś jeszcze nigdzie nie słyszałem żeby w modelu 101920C padł komuś jakiś piksel, u mnie też w 100% matryca sprawna :D Ale tak szczerze to przed zakupem też miałem obawy co do niesprawnych pikseli lecz teraz wiem, że dobrze wybrałem :D 1680887[/snapback] To czy padają piksele to nie zależy od modelu, nie ważne czy masz monitor za 1000zł czy za 2000. Po prostu padają i już. A jeśli chodzi o mnie to brałbym tego Philipsa, bo mnie wady matrycy TN aż tak bardzo nie przeszkadzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...