Skocz do zawartości
dextor

Belinea 101920c Czy Philips 190b6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Krótka piłka który z nich :)

Belinea - lepsza matryca, ponoć beznadziejny serwis gwarancyjny

Philips - gorsza matryca, 3 lata gwarancji na każdy piksel

No i mam rebus z jednej strony monitor na lepszej matrycy, lepsze kolory, lepsze kąty

z drugiej strony monitor na gorszej matrycy, gorsze kolory, gorsze kąty patrzenia ale gwarancje zaiste zachęcającą mają

Wziąłbym Belinea ale znajomy ze sklepu powiedział że w monitorach tej marki bardzo często padają piksele.

Ktoś ma Belinea LCD niekoneicznie ten model i może coś powiedzieć o pikselach ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Belkę, nie ma się nad czym zastanawiać :wink: Jakoś jeszcze nigdzie nie słyszałem żeby w modelu 101920C padł komuś jakiś piksel, u mnie też w 100% matryca sprawna :D Ale tak szczerze to przed zakupem też miałem obawy co do niesprawnych pikseli lecz teraz wiem, że dobrze wybrałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem tydzień temu Belinea 101920C

Panel niezły, minimalnei smuży kąty dobre kolory też niezłe.

Tylko że wyskoczył mi piksel. Jako że miałem 7 dni na sprawdzenie to mogę go jeszcze wymienić.

No i w dojrzałem jeszcze jeden monitor na PVA od Belinea

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22300

Wygląda na taki sam jak 101920C ale bez piwotu i w nieco innej obudowie. Tylko nie jestem pewien czy ma dopalacz. Opłacało by się wymienić go na ten ?? Zawsze to >200 pln w kieszeni a z piwota i tak nie korzystam. Może już ktoś widział ten nowy monitorek w akcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Belkę, nie ma się nad czym zastanawiać  :wink:  Jakoś jeszcze nigdzie nie słyszałem żeby w modelu 101920C padł komuś jakiś piksel, u mnie też w 100% matryca sprawna  :D Ale tak szczerze to przed zakupem też miałem obawy co do niesprawnych pikseli lecz teraz wiem, że dobrze wybrałem  :D

1680887[/snapback]

To czy padają piksele to nie zależy od modelu, nie ważne czy masz monitor za 1000zł czy za 2000. Po prostu padają i już.

A jeśli chodzi o mnie to brałbym tego Philipsa, bo mnie wady matrycy TN aż tak bardzo nie przeszkadzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi