Skocz do zawartości
THORGAL

co mi zakloca sygnal ? pliss poradzcie cos...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radka 8500 vivo i chcialem sobie podlaczyc pod TV niestety mam straszne zaklocenia i obraz jest do bani...nie wiem o co chodzi. :(

Podlaczam przez firowe kabelki od karty przez S-Video, oddzielnie sa tez wyjscia na chinch ale w zakladce display nie moge wybrac TV...

W GF 2 pomagalo odlaczenie z TV kablowki teraz nic nie pomaga.

Wystarczy ze podlaczam do wylaczonego kompa ale podlaczonego do listwy i juz na TV mam sniezenie :( jak listwa jest wylaczona sniezenie ustaje...

Nie wiem do kogo uderzyc z pretensjami ...czy do kablowki bo kabelek do TV idzie obok kabla Aster City czy do serwisu i reklamowac Radka a moze do producenta obudowy ( Codegen)...kazdy z nich powie ze to ten drugi a ja nie chce sie bujac po serwisach tylko zalatwic temat...pliss poradzcie cos :)

Kable zmienialem i podlaczalem przez Euro, chinch i s-video za kazdym razem to samo :(...tzn przez chinche nie uzyskalem sygnalu ale i tak na ciemno sniezylo :(....i jeszcze taki bajerek jak podlacze kablowke to przesylany obraz z kompa dostaje kopa na TV, nagle zyskuje na kontrascie i jasnosci (co to ma ze soba wspolnego ? :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winna nie jest ani karta, ani kablówka tylko instalacja elektryczna.

Na 100% masz albo uziemienie kompa zrobione sztucznie z zera albo nie ma go wcale, kablówka jest uziemiona i występuje "różnica potęcjałów" i to dość znaczna, u mnie dochodziła do 80V. Wyjściem jest uziemienie zasilania komputera np. wykorzystując instalację CO lub CW w domu (nie jest to raczej legalne")

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...