msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) Witam! Kiedyś wpadłem na pomyśł zrobienia obudowy lekko inspirowanej serią Grand Theft Auto. Kupiłem przedwczoraj big towera i zacząłem modzić. Na boku wyciąłem znaczek Rockstar - poniżej dorzucam poglądowy rysunek z painta jak to mniej więcej wygląda. Nie mam na razie dostępu do aparatu, ale jak tylko go skombinuję to wrzucę fotki. Już niedługo update ze zdjęciami. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Jak Ty nie potrafisz gwiazdy narysować (nie wspominając o tym że to R też wybitnie pokraczne) to tym bardziej nie chce widzieć jak to wyciąłeś. dla porównania oryginalne logo jak ktoś nie zna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 przykladowy rysunek, wiesz co to znaczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 No to czekamy i wrzucaj foty bo bigos stygnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Oby tylko nie wyszlo tak jak w twoim "przykładowym" rysunku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Oto tak bardzo oczekiwane fotki: Muszę przerobić obudowę na ATX, Tutaj będzie szybka, przez którą będzie widać dysk. Chcę założyć tam diody - kiedy dysk będzie pracował będzie włączało się podświetlenie. Wie ktoś gdzie mogę kupić uszczelkę typu H ? p.s. Soker masz jeszcze do sprzedania tego Nukleona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 To ma być R ? jakieś takie puste... :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) środek bedzie naklejony z folii czarnej na szybie mniej więcej tak: Edytowane 2 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 a co z frontem ? moze na froncie zrób małe logo i ładnie podświetl diodami, i napisz Grand Theft Auto czcionką z gry. btw. niegłupi pomysł z tym logo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Miałem taki pomyśł żeby wyciąć na froncie kawalek plastiku i wstawic tam pleksę, potem wyciac szablon "grand theft auto" na ploterze i zamalować resztę tak, żeby napis był podświetlony. Jutro będę mail torchę czsu to napiszę co zamierzam zrobić przy budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 No no, początek całkiem obiecujący :) Faktycznie, dobry pomysł z tym logo :) Oby tak dalej, i czekam na kolejną porcję fotek :) BTW - czym wyciąłeś to okno? Dremelkiem czy inna metoda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Tak, nukleon jeszcze do sprzedania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) BTW - czym wyciąłeś to okno? Dremelkiem czy inna metoda? Części zaokrąglone dremelkiem firmy toya :D , a długie proste wyżynarką, potem wyszkifowałem kątówką. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 środek bedzie naklejony z folii czarnej na szybie mniej więcej tak: 1679534[/snapback] tandeta, jak juz wyciales okno to ten srodek wytnij takze z blachy i przyklej ja na plekse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) tak, tylko chcę żeby jescze było coś przez to okno widać, a z resztą zobaczy się - zawsze można coś zmienić p.s będę jutro Edytowane 2 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 a co Ty na to zeby sama ramka dookola litery i gwiazdy sie swiecila ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) zapewnne masz na myśli TAKIE coś? myślałem też o 1 cm grawerce na brzegach albo o półprzeźroczystej czarnej plekcie Edytowane 2 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Skoro ten znaczek to już 20% MODa to nic ciekawego nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 malkstons chodzi mi o to zeby w blasze wyciąć dookoła litery i gwiazdy. srodek podswietlic i swiatlo bedzie przenikalo przez szczeliny. moim zdaniem fajny efekt i będzie bardziej widoczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 hehe.. ciekawey cz prócz okna stylizowanego na gta bedzie coś tam jeszcze.. jesli nei to mamy przypadek z kolejnym powarzaiem wzorca typu katoda+okno.. ale czy prześciganie się w wymyśleniu coraz to nowego wzoru okna odróżnia ten mod od innego czymś szczególnym? Chyba tykko w nielicznych przypadkach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Co zamierzam zrobić: - w otwór na górze wstawić szybę – pod nią dysk. Dysk będzie podświetlany diodami sygnalizującymi jego pracę - na przodzie obudowy chcę wyciąć kawałek plastiku i wstawić tam pleksę nakleić tam napis grand theft auto czcionką z gry i zamalować potem oderwać tak żeby po podświetleniu napis świecił. - pod obudową chcę zrobić z pleksy zbiornik do WC – pomaluję go na kolor obudowy i zostawię jakieś napisy – pod zbiornikiem przykleję katodę UV, a do wody wleję płyn UV tak żeby woda w nim ładnie świeciła. - Na bocznym oknie (Znaczku Rockstar) namaluję z szablonu kilka małych napisów GTA lakierem UV, tak aby świeciły w świetle katody. - Będę musiał zrobić kilka paneli które też będą miały jakieś motywy z gry. Miałem jeszcze kilka pomysłów ale w tym momencie wyleciały mi z głowy jak tylko sobie przypomnę lub coś nowego wymyślę to od razu wrzucę to na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 ee a z tym dyskiem to mam nadzieje, ze nei bedziesz tego robil an sprawnym, dzialjacym dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 co do dysku to ja mysle ze te diody podlaczysz do tej jednej co mruga jak dysk pracuje (przewaznie czerwona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 ee a z tym dyskiem to mam nadzieje, ze nei bedziesz tego robil an sprawnym, dzialjacym dysku ja nie chce robić szybki zamiast pokrywy dysku tylko żeby przez szybkę w obudowie było widać dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 ile na to masz zamiar przeznaczyć kasy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 wyliczyłem około 250 zł ale znając życie pewnie będzie więciej albo dużo więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 ... - Na bocznym oknie (Znaczku Rockstar) namaluję z szablonu kilka małych napisów GTA lakierem UV, tak aby świeciły w świetle katody. ... 1681126[/snapback] Imho nie będzie to dobrze wyglądać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 nie wiem czy dokłądnie wiesz o co mi chodzi, narysował bym ci to ale mamy na forum wybitnych krytyków sztuki więc nie chcę się narażać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Lepiej byś zdjęcia zapodał czy coś zrobiłeś bo narazie to więcej gadania niż modowania :mur: Edytowane 6 Października 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 jeszcze nic nie robiłem bo nie miałem czasu - jutro będę maił czas to zacznę grzebać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...