msn Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 UWAGA UWAGA WIELKI POWRÓT :D :D Witam! W związku z kontuzją mojej ręki (w dodatku prawej) przez ostatnie 4 tygodnie nie mogłem nic robić przy obudowie. Na szczęście wszystko jest juz ok i mogę wznowić prace. W weekend zrobiłem 50% zbiornika na wodę, WC jest juz prawie skompletowanie, itd. Muszę na razie pomalowac przedni panel (drugi raz bo nie jestem zadowolony), dokończyć zbiornik i znaleść tackę pod płytę ATX bo okazało się że do oryginalnej płyta nie pasuje (pech...). Więc jeżeli ktoś ma starą obudowe ATX to chętnie kupię tą tackę od niego pisać na PW! JUTRO FOTY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ok czekamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 W związku z kontuzją mojej ręki (w dodatku prawej) przez ostatnie 4 tygodnie nie mogłem nic robić przy obudowie.to zes powalczyl :lol: :lol: :lol: ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 mysle ze ta tacke to na allegro mozna wyrwac za ~5zł + przesylka. a juz myslalem ze rzuciles wpiz** te modowanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 no ja np pod koniec wakacji zostałęm zaatakowany brzeszczotem od piłki ręcznej w palca... i mi chyba zostanie blizna na całe życie.. będę opowiadał dzieciom.. widzisz pawełku... tą rane Twój ojciec odniósł podczas budowy reaktora :lol: (bio-reaktor - nazwa mojego moda :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Witam! Wrzucam foty: Rezerwuar zrobiony z 5mm plexi, skręconej na wkręty i uszczelniony glue gunem (będzie jeszcze poxilina) poj. ~3,5l, ukończony w 50% - będzie jeszcze malowany i coś specjal... :D Front panel - beznadzieja, będę malował jescze raz i chyba trochę go jeszcze przerobię. Pirson Pro v.1 by Kyniek - piękny :D dodałem napis gta, wywierciłem dziury na diody UV 5mm, wymieniłem sprężyny na takie z prawdziwego zdarzenia, spód - lustro. EDIT: Właśnie przyszedł Freezer 2x120 - w rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach :D . Szczerze mówiąc myślałem że jest większa... vs. Kadet Edytowane 22 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Hm, fotki tak jakos zrobione z nieckawych ujec, ale nie o to tu chodzi :wink:. Mod ciekawy, widac, ze scignales pomysl z GTA, ale liczy sie umiejetnosc przelania tego na pa... yy plexi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Myślałem nad tym jakby podnieść zbiornik żeby można było pod nim podczepić katodę i w piwnicy znalazłem stare podstawki pod budę. Wydaję mi się że jak wszystko będzie w jednym kolorze to nawet to będzie wyglądać. Co Wy o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 no ja np pod koniec wakacji zostałęm zaatakowany brzeszczotem od piłki ręcznej w palca... i mi chyba zostanie blizna na całe życie.. będę opowiadał dzieciom.. widzisz pawełku... tą rane Twój ojciec odniósł podczas budowy reaktora :lol: (bio-reaktor - nazwa mojego moda :) ) PAWEŁKU... Hmmmmm jesteś moją rodZiną czy co, że mnie znasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) PAWEŁKU... Nie ma to jak wysokie IQ A tak poza tym proszę mi nie robić OT! Edytowane 23 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 PAWEŁKU... Hmmmmm jesteś moją rodZiną czy co, że mnie znasz?? jestes bogiem :lol: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 stary... muszę wiedzieć z kim walcze... :D... podpadłeś mi trochę.. 2h w necie... pare włamów tu i tam zostało wykonanych... i wiem wszystko o Tobie... :wink: pozdrów siostre :lol: co do moda... to wydaje mi się że katoda pod tym zbiornikiem będzie trochę ssała :). Jeśli jzu miałbym ją tam dać... to zamiast tych podnóżków zabudowałbym cały spód pod zbiornikiem i dopiero tam umiścił katodę... oczywiscei zabudowa ta ni musi być monotonnym prostopadłościanem... jakieś psełdo wentylacyjne kratki by się zdały... Poza tym.. czy jesteś pewien że ten zbiornik utrzyma na sobie całego kompa? czy może będzie jakieś stalowe wzmocnienie... ja bym nie ryzykował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgadzam sie z Pelzakiem... obawiam sie że prędzej czy później może sie coś rozszczelnić albo nawet pęknąc gdzies... i wtedy bedzie nie przyjemnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 pozdrów siostre :lol: :o Skąd wiesz??? Znam Ciebie?? :> Spróbuj zrobić zmatowioną plexe z dołu i dać mocną diode... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nom fajnie, fajnie. Myslę że efekt będzie niezły. A pomysł jaknajbardziej!! A może tak mod "NFS Most Wnated".... Było by fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Sp :rolleyes: róbuj wyśiąć jakiś motyw z plexy i wstawić z przodu. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) Uff no to po kolei PelzaK: stary... muszę wiedzieć z kim walcze... ... podpadłeś mi trochę.. 2h w necie... pare włamów tu i tam zostało wykonanych... i wiem wszystko o Tobie... po I: co to ma znaczyć... :wink: po II: zbiornik jest z 5mm plexi - dość wytrzymałej i jest solidnie skręcony więc raczej nie ma obaw... :D a jakby co zawsze można wstawić metalowe kątowniki. po III: myślałem na bardzo grubym kawałku plexi (ok.1,5cm) pod zbiornikiem - jegośrodek byłby pusty a katoda byłaby włąsnie w tym otworze, dodatkowo efektownie oświetlałaby brzegi. P@weł m: myślałem kiedyś nad NFS U2 ale jakoś gta bardziej mi się widziało. RONIN3579; właśnie mam - podświetlany napis "grand thelt auto" na front panelu. EDIT: Zapomniałem: przerobiłem pompkę na in-line No i muszę się pochwalic swoim nowym nabytkiem: Asus V9999LE Edytowane 23 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 No modzik zapowiada sie dosyc fajnie, ale jezeli chodzi o tą podstawe z pleksi to ja bym to czym prędzej wzmocnił, nie słdze ze to cos wytrzyma 20 kilo. Moj komp z wc'etem waży cos ponad 25 kilo i jestzem pewien ze 5 mm pleksi by tego nie wytrzymała. A na karte mam nadzieje tez dasz jakis blok wodny! Pompka przerobiona na in-line okropnie bleeee Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Sptubuj dać płyn UV do WC i do tego pojemnika z tym płynem pod budą wstaw diode UV!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 dzięki :) "Malowałem farbą Dupli-Color czarna matowa. Jestem zachwycony - znakomita faktura, świetne krycie, nie robią się zlewy i najlepsze - cena 18,50zł za 600ml!!" Tylko teraz niedotykaj bo farba zejdzie, szczegolnie ze bez podkłady malowałes:| jak mozna?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) Miazga82: chyba jednak dam te kątowniki, a pompka będzie jescze uładniona :D :D aha na grfice oczywiście wc - Zalman GWB-1 ===== Sptubuj dać płyn UV do WC i do tego pojemnika z tym płynem pod budą wstaw diode UV!! jakbyś czytał temat od początku to byś wiedził co chcę zrobić i po co mi katoda UV pod zbiornikiem :mur: ===== Tylko teraz niedotykaj bo farba zejdzie, szczegolnie ze bez podkłady malowałes:| jak mozna?! ładnie trzyma, nic nie zchodzi Edytowane 6 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) dzięki :) "Malowałem farbą Dupli-Color czarna matowa. Jestem zachwycony - znakomita faktura, świetne krycie, nie robią się zlewy i najlepsze - cena 18,50zł za 600ml!!" Ostatnio malowalem "zimowe" felgi w bolidzie i kupilem wlasnie Dupli-Color czarny mat jedwab 600ml na gieldzie samochodowej we Wrocku za 10pln. :) Ty malowales tez jedwabiem, czy zwyklym czarnym matem??? Ta moja tak sobie mi pasuje do obudowy (za malo matowa jak dla mnie). ps. Aaaa..ile ci poszlo na malowanie? 600ml styka? Edytowane 24 Listopada 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 600ml stykło na szkielet, na resztę będę musiał jescze dokupić. Mam chyba czarny mat - tak jest przynajmniej napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 malkstons to było do RONIN3579'a :D. moze i zbiornik jest twardy.. ale pomysl.. kompa troche waży.. jescze niedaj Boze ktoś si e orzpe o niego i pojemnik sie złoży..... To tylko w teorii wygląda na mocne... wierz mi że to musi być super mocne... :), żeby nie tlyko wytrzymało cieżar.. ale i przeciażenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 No to już wiem co mam robić w weekend - skończyć zbiornik. Mam już prawie wszystko tylko muszę kupić te kątowniki jak mi radzicie to wzmocinć. Chcę kupić takie coś: Nie wiecie gdzie to znajdę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Obojetne jaki market budowlany. Bedzie napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) hehe wiesz ja mieszkam w 50000 wsi - trudno o przyzwoity market budowlany :D Edytowane 24 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 hehe wiesz ja mieszkam w 50000 wsi - trudno o przyzwoity market budowlany :D:arrow: internet, allegro, sklepy internetowe (budowlane). A jak chcesz zadac nastepne pytanie: "podaj linki", to odpowiedz brzmi: :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) KUR..! Kupiłem dzisiaj te kątowniki i resztę stuff'u. Zabieram się do pracy - wiercę w pokrywie zbiornika dziury na kroćce a tu nagle je...i po pokrywie - pękła. No to mam k... teraz wolny weekend... :mur: Edytowane 27 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Kto wierci w plexi.... i to w dodatku bez doswiadczenia... ehh BTW: kątowniki a nie kontowmiki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...