PelzaK Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 no to jeśli zaczniesz grzebać to wtedy pisz :).. i wszyscy będą zadowoleni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) przerobiłem już trochę panel przedni, jestem w etapie końcowym w przerabianiu na ATX, jak jutro się sprężę to wieczorem będzie już gotowa do malowania. UPDATE 09.10.2005 Nowe fotki: Na panelu przednim wstawiłem szybkę do podświetlanego napisu (GTA), zaszpachlowałem oryginalny guzik power - komp będzie włączało się przyciskiem TURBO :) na panelu pokazanym poniżej, obok jest stacyjka na kluczyk - jak nie przekręcisz to komp się nie włączy (coś na siostrę :)) Za tą dziurą będą 4 wentylatory arctic cooling fan pro tc, które będą wiały na kadeta, dziura będzie zakryta gęstą siatką pomalowaną na kolor obudowy tak, żeby otwór jak najmniej wyróżniał się od reszty. Ta dziura z tyłu będzie wypełniona pleksą, na niej będzie pionowo przykręcony zasilacz. Obudowa przerobiona już na ATX. To na razie tyle jutro będę maił trochę czasu to coś jeszcze zrobię przy niej. Edytowane 10 Grudnia 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Witam po prawie tygodniowej nieobecności ! Zaliczyłem dzisiaj mały sukces, mianowicie złożyłem WC - co prawda prowizorycznie ale wszystko dziła i jest szczelne. W skład WC wchodzi: - Nukleon N1 - Nagrzewnica Harrison 80F (od kadeta) - Atman AT305 Połączone w ten sposób: pompa=22/16=blok=(2X)=16/12=trójnik=16/12=chłodnica=16/12=pojemnik Jutro jadę po siatkę na bok obudowy i po farbę. no to do jutra Edytowane 13 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 No, całkiem całkiem :) Pokaż koniecznie fotki złożonego WC bo jestem ciekaw (sam jestem teraz na etapie montażu ;)). BTW - co to za subwooferek się klei na pierwszym zdjęciu? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) hehe :D to stara obudowa subwooferka do głośników komputerowych - zrobiłem ją bo w plastkiowej obudowie głośnik charczał, ale trafił sie mało wymagający klient i sprzedałem mu głośnik w oryginalnej obudowie. Teraz skrzynki uzywam do podkładania jej pod wiercony element albo służy jako podpórka :D EDIT: zdjęcia będą jutro; na razie rozebrałem chłodzonko, bo muszę jeszcze poprzycinać węże i zrobić zbiorniczek na wodę. Edytowane 13 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a ja wiedziałem, że z tego COŚ wyjdzie. :P troche "pusty" ten panel do włączania... a może mi się tylko tak wydaje. całość będzie czarna ? czy to jest nowa obudowa czy mi się tylko tak wydaje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Prawie wszystko będzie czarne - blachy, srodek, ale niektóre elementy będą też srebrnoszare. Obudowa raczej nie jest nowa, co najwyżej regenerowana, w przeciwnym razie nie dostałbym jej za 30zł :D Panel trochę "pusty" bo pod zanczkiem błyskawicy będzie umieszczony nadajnik/odbiornuk IR. Edytowane 14 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Nie myslales o tym zeby srodek pomalowac na jakis inny kolor ? Wedlug mnie fajnie by wygladalo gdyby srodek byl np. na ciemny szary :) To tylko taka moja propozycja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Witam! Właśnie wyschła farba więc wrzucam fotki. Na razie pomalowany jest tylko środek. Panel z FDD i przełącznikami napięcia wiatraków: Tędy będą przechodziły węże: Malowałem farbą Dupli-Color czarna matowa. Jestem zachwycony - znakomita faktura, świetne krycie, nie robią się zlewy i najlepsze - cena 18,50zł za 600ml!! A teraz trochę zdjęć WC: Harrison 80F: Atman AT305 Nukleon N1 Całość (prowizorycznie, bez zbiornika) Siatka której tak długo szukałem: Zakupiłem sobie również Aegocool PSU mod, musze wyciszyć zasilacz, a wycinanie otworu na wiatrak w obudowie zasilacza z dwuletnią gwarancją byłoby głupotą, więc musiałem kupić gotowca. Poza tym bardzo ładnie to wygląda i świeci w UV. To mój tymczsowy komputer :D najbardzie denerwuje mnie ten chamski wiatraczek na procu - kręci się 5000obr/min i robi chyba ze 40 dB :angry: To na razie byłoby na tyle. Resztę będę malował dopiero w przyszły weekend do w tygodniu nie będę maił czasu. KOMENTARZE MILE WIDZIANE :D Edytowane 21 Listopada 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 No gratuluje bo ladnie pomalowane :D Czym malowales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 dzięki :) Czym malowales ? "Malowałem farbą Dupli-Color czarna matowa. Jestem zachwycony - znakomita faktura, świetne krycie, nie robią się zlewy i najlepsze - cena 18,50zł za 600ml!!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ups nie zobaczylem ze to napisalem :D Tak bylem przejety ogladaniem zdjec :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 no super podoba mi się. czekam na kolejne foty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ladnie. Jeszcze fajniej, ze pomalowales matem. Nie swieci sie tak, nie widac, odciskow, i az tak kurzu nie widac... Wiem cos o tym polysku :|. U mnie sa palce, kurz, i w ogole wkurza mnie moj odblask...A Tobie gratuluje :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Zakupiłem sobie również Aegocool PSU mod, musze wyciszyć zasilacz, a wycinanie otworu na wiatrak w obudowie zasilacza z dwuletnią gwarancją byłoby głupotą, więc musiałem kupić gotowca. A jak zdarłeś starą obudowę z zasilacza bez rozrywania plomb? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 dzięki za wszystkie pozytywne oceny mojej pracy :D A jak zdarłeś starą obudowę z zasilacza bez rozrywania plomb? Wysłałem email do neoteca z pytaniem czy mogę wymienić obudowę, oczywiście bez ingerencji w elektronikę. Dostałem w opdowiedzi że jeżeli nic nie będzie grzebane w elektronice to zachowam gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 zapowiada sięsuperowa bude, widać ze sięstarasz, ciekaw jestem efektu końcowego jak i postępu w pracy :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheyr Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Lubię tematy z gier i chęnie zobaczę jak sie sytuacja rozwinie... Gdzie można kupic te farby, któryi malujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 przynajmniej pomalowałeś środek.. o czym ostatnio sporo "modziarzy" zapomina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Gdzie można kupic te farby, któryi malujesz? ja kupiłem w NOMI ale pewnie bądą w każdym lepszym sklepie budowlanym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Dzisiaj zabrałem się za przymiarkę wc do obuwowy. Włożyłem chłodnicę, przymierzyłem blok...i doznałem szoku... :zonk: przez ten głupi trójnik nie da się wyprowadzić węża do kadeta bez załamania :mur: :mur: :mur: . Siedziałem ponad 3 godziny i próbowałem wszystkiego i d.... Chyba będę musiał sprzedać tego nukleona i kupić coś z jednym wlotem i wylotem bo chyba zakorkowanie jednej dziurki w nukleonie znacznie obniży jego wydajność.... Co radzicie??? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a kolanka nie mozesz dac? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 chyba zakorkowanie jednej dziurki w nukleonie znacznie obniży jego wydajność.... 1711560[/snapback] 0,3*C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 a kolanka nie mozesz dac? :> nie no, poprostu nie ma sposobu czy 4ever z bloki.pl będzie wydajniejszy od nukleona z zatkaną dziurką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 nie no, poprostu nie ma sposobu czy 1712214[/snapback] raczej nie to bardzo prosty budżetowy blok, ma tylko nawierty - mała powierzchnia odprowadzania ciepła ... to juz lepiej to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) hm... słyszałem że do chłodzenia małych rdzeni takich jak w athlonach xp stosuje się bloki z kanalikami bezpośrednio nd rdzeniem, konstrukcje typu crystal sprawdzają się w chłodzeniu dużych rdzeni na przykład atlona 64. A co myślicie o Foście 2 slim z Reality.net Edytowane 22 Października 2005 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 bardzo udana konstrukcja. pozatym na jet-pc.pl jest chyba najlepszy zbiór testów bloków wodnych (z porównaniem wydajnosci) - warto poczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 takie małe OT Jak zrobiłeś te białe oznaczenia na panelu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 :) dlaczego ot w końcu pytanie zgodne z tematem :D to jest właściwie panel fabryczy z obudowy - tylko trochę przezemnie przerobiony i w dodatku od strony technicznej a nie wizualnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Heh to teraz prawdziwe ot :P czy ktoś wie jak można zrobić takie znaczki? :) malowanie różnymi sposobami chyba odpada bo są zbyt szczegółowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...