Skocz do zawartości
msn

Gta Case Mod + Wc Update 08.12.2006

Rekomendowane odpowiedzi

przerobiłem już trochę panel przedni, jestem w etapie końcowym w przerabianiu na ATX, jak jutro się sprężę to wieczorem będzie już gotowa do malowania.

UPDATE 09.10.2005

Nowe fotki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na panelu przednim wstawiłem szybkę do podświetlanego napisu (GTA), zaszpachlowałem oryginalny guzik power - komp będzie włączało się przyciskiem TURBO :) na panelu pokazanym poniżej, obok jest stacyjka na kluczyk - jak nie przekręcisz to komp się nie włączy (coś na siostrę :))

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Za tą dziurą będą 4 wentylatory arctic cooling fan pro tc, które będą wiały na kadeta, dziura będzie zakryta gęstą siatką pomalowaną na kolor obudowy tak, żeby otwór jak najmniej wyróżniał się od reszty.

Dołączona grafika

Ta dziura z tyłu będzie wypełniona pleksą, na niej będzie pionowo przykręcony zasilacz. Obudowa przerobiona już na ATX.

To na razie tyle jutro będę maił trochę czasu to coś jeszcze zrobię przy niej.

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po prawie tygodniowej nieobecności !

Zaliczyłem dzisiaj mały sukces, mianowicie złożyłem WC - co prawda prowizorycznie ale wszystko dziła i jest szczelne.

W skład WC wchodzi:

- Nukleon N1

- Nagrzewnica Harrison 80F (od kadeta)

- Atman AT305

Połączone w ten sposób:

pompa=22/16=blok=(2X)=16/12=trójnik=16/12=chłodnica=16/12=pojemnik

Jutro jadę po siatkę na bok obudowy i po farbę.

no to do jutra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :D to stara obudowa subwooferka do głośników komputerowych - zrobiłem ją bo w plastkiowej obudowie głośnik charczał, ale trafił sie mało wymagający klient i sprzedałem mu głośnik w oryginalnej obudowie. Teraz skrzynki uzywam do podkładania jej pod wiercony element albo służy jako podpórka :D

EDIT: zdjęcia będą jutro; na razie rozebrałem chłodzonko, bo muszę jeszcze poprzycinać węże i zrobić zbiorniczek na wodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wiedziałem, że z tego COŚ wyjdzie. :P

troche "pusty" ten panel do włączania... a może mi się tylko tak wydaje. całość będzie czarna ? czy to jest nowa obudowa czy mi się tylko tak wydaje ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie wszystko będzie czarne - blachy, srodek, ale niektóre elementy będą też srebrnoszare. Obudowa raczej nie jest nowa, co najwyżej regenerowana, w przeciwnym razie nie dostałbym jej za 30zł :D

Panel trochę "pusty" bo pod zanczkiem błyskawicy będzie umieszczony nadajnik/odbiornuk IR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Właśnie wyschła farba więc wrzucam fotki. Na razie pomalowany jest tylko środek.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Panel z FDD i przełącznikami napięcia wiatraków:

Dołączona grafika

Tędy będą przechodziły węże:

Dołączona grafika

Malowałem farbą Dupli-Color czarna matowa. Jestem zachwycony - znakomita faktura, świetne krycie, nie robią się zlewy i najlepsze - cena 18,50zł za 600ml!!

Dołączona grafika

A teraz trochę zdjęć WC:

Harrison 80F:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Atman AT305

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nukleon N1

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Całość (prowizorycznie, bez zbiornika)

Dołączona grafika

Siatka której tak długo szukałem:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zakupiłem sobie również Aegocool PSU mod, musze wyciszyć zasilacz, a wycinanie otworu na wiatrak w obudowie zasilacza z dwuletnią gwarancją byłoby głupotą, więc musiałem kupić gotowca. Poza tym bardzo ładnie to wygląda i świeci w UV.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

To mój tymczsowy komputer :D najbardzie denerwuje mnie ten chamski wiatraczek na procu - kręci się 5000obr/min i robi chyba ze 40 dB :angry:

Dołączona grafika

To na razie byłoby na tyle. Resztę będę malował dopiero w przyszły weekend do w tygodniu nie będę maił czasu.

KOMENTARZE MILE WIDZIANE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem sobie również Aegocool PSU mod, musze wyciszyć zasilacz, a wycinanie otworu na wiatrak w obudowie zasilacza z dwuletnią gwarancją byłoby głupotą, więc musiałem kupić gotowca.

A jak zdarłeś starą obudowę z zasilacza bez rozrywania plomb? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wszystkie pozytywne oceny mojej pracy :D

A jak zdarłeś starą obudowę z zasilacza bez rozrywania plomb?

Wysłałem email do neoteca z pytaniem czy mogę wymienić obudowę, oczywiście bez ingerencji w elektronikę. Dostałem w opdowiedzi że jeżeli nic nie będzie grzebane w elektronice to zachowam gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zabrałem się za przymiarkę wc do obuwowy. Włożyłem chłodnicę, przymierzyłem blok...i doznałem szoku... :zonk: przez ten głupi trójnik nie da się wyprowadzić węża do kadeta bez załamania :mur: :mur: :mur: . Siedziałem ponad 3 godziny i próbowałem wszystkiego i d.... Chyba będę musiał sprzedać tego nukleona i kupić coś z jednym wlotem i wylotem bo chyba zakorkowanie jednej dziurki w nukleonie znacznie obniży jego wydajność....

Co radzicie??? Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... słyszałem że do chłodzenia małych rdzeni takich jak w athlonach xp stosuje się bloki z kanalikami bezpośrednio nd rdzeniem, konstrukcje typu crystal sprawdzają się w chłodzeniu dużych rdzeni na przykład atlona 64.

A co myślicie o Foście 2 slim z Reality.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi