RadeX Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Kto wierci w plexi....ja B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 ja też :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ja juz tyle razy wierciłem w plexi i nigdy mi nic nie pękło. Trzeba wiercic powoli i nie dociskac mocno, bo jak bedziemy szybko wiercili to sie to stopi a nie wywierci i jak dociskamy mocno to oczywiste ze pęknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) to pękło przez to że wierciłem takim wielkim wiertłem (2cm) i było dosyć już złużytym - słabo wierciło to postanowiłem trochę docisnąć no i... Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 to pękło przez to że wierciłem takim wielkim wiertłem (2cm) i było dosyć już złużytym - słabo wierciło to postanowiłem trochę docisnąć no i...Oj tak profesjonalista 8). A powiedz pewnie jeszcze pod tym miejscem, gdzie wierciles byla wolna przestrzen :wink: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 widzę full kultura i godne przyjmowanie uwag krytycznych :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jak tam prace ? Jakies postepy :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Oj tak profesjonalista 8). A powiedz pewnie jeszcze pod tym miejscem, gdzie wierciles byla wolna przestrzen :wink: :?: Te Twoje posty w tym temacie jakies takie wredne czy mi sie wydaje..... ale nic... widzę full kultura i godne przyjmowanie uwag krytycznych :| a to do kogo? // mod całkiem całkiem, moze wyjsc całkiem całkiem CAŁKIEM B) , wiec co tam slychac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jak na razie prace zostały czasowo wstrzymane z uwagi na brak czasu i funduszy. Staram się skompletować WC, które jest już w 80% gotowe. Niedługo będą ferie i obiecuję, że przez ten czas wezmę się ostro do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 mam pytanko skoro to jest taka duza buda to po kiego dajesz rezerwuar na dole jakbys nie mial miejsca w srodku, lepiej zmniejsz go troche (wkoncu i tak pekl) i wsadz do srodka, a jak chcesz go pokazac to pomysl jakby to zrobic, zeby byl w srodku i na widoku zarazem, co do wiercenia w plexi, to chyba lepiej jest wywiertac malym wietlem, potem wiekszym, dobrze zeby byly ostre no i nie przesadzaj z obrotami bo plexa sie topi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dajcie mi wolną rękę a zobaczycie, że efekt końcowy będzie godny uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 a czy ktos Ci karze co masz robic :lol: rob co uwazasz za stosowne a efekty bede dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 no nie do konca tak jest takie topici w ktorych ktos pokazuje krok po krok co robi w trakcie sluza rowniez do tego, zeby userzy mogli dawac pewne rady, czy tez podpowiedzi co i jak rozwiazac, dlatego sadze ze takie dobre rady sa potrzebne i przynajmiej niektore moglybys brac pod uwage Rozumie, ze ten rezerwuar na dole jest czescia pewnego efektu koncowego i dlatego tak chcesz? Ja bym jednak wolal go umiescic w srodku i np na dole budy zrobic okna tak zeby byl dobrze widoczny (jesli ci na tym zalezy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jakoś się napaliłem na ten rez pod budą i raczej na pewno będzie się on tam znajdował. Wymyśliłem jescze, że "obłoże" go pociętą blachą ze starych bud i wytne z okienka żeby było wodę widać. blacha będzie ładnie komponować rez z całością i usztywni go. Nie wiem tylko jak połączyć ze sobą te kawałki balchy bo raczej ciężko będzie ją tak przygiąć żeby było 90*. Bedę musiał chyba połączyć ze sobą te kawałki blachy tylko nie wiem na razie jak :/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jakoś się napaliłem na ten rez pod budą i raczej na pewno będzie się on tam znajdował. Wymyśliłem jescze, że "obłoże" go pociętą blachą ze starych bud i wytne z okienka żeby było wodę widać. blacha będzie ładnie komponować rez z całością i usztywni go. Nie wiem tylko jak połączyć ze sobą te kawałki balchy bo raczej ciężko będzie ją tak przygiąć żeby było 90*. Bedę musiał chyba połączyć ze sobą te kawałki blachy tylko nie wiem na razie jak :/ . przegiąc mozna bardzo ławtwo, a jak nie umiesz, czy nie masz na czym, to mozesz dac katowniki zeby jakos to wygladało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 umieć to może bym umiał tylko nie wiem jak, kątowników nie chce bo popsują wygląd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) ... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zapomniałem: przerobiłem pompkę na in-line jak to zrobiłeś ja też posiadam taką pompke i musiałem do niej robć zbiornik na 5,25. jakoś wyszedł ale... ZAJMUJE ZA DUżO MIEJSCA... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 no na razie całkiem całkiem to idzie, wg mnie Garfield^ ma troche racji obudowa jest wielka cały zbiorkin możesz spróbować zmieścic w środeczku, chociaż przekonamy sie jak bedzie wyglądało po zmontowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 huhuh modzik n1!1 powiedz czym zrobiles te napisy na budzie np. USB , GTA Case MOD itd? sam bym taki napisik USB walnał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 powiedz czym zrobiles te napisy na budzie np. USB , GTA Case MOD itd? sam bym taki napisik USB walnał Znajomy robi relkamy to go poprosiłem, żeby mi wyciął na ploterze na folii takie literki. Nakleiłem, pomalowałem bude i derwałem literki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 jest mozliwosc zalatwienia takiego czegos dla mnie? :) moge tam zaplacic kilka zl ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Biorę się do roboty - pierwsze fotki na początku przyszłego tygodnia lub wcześniej :D S.W.A.T - napisz na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) jak to mówią za woda gdzie wyjechało dużo naszych rodaczków za chlebem "we will see" Edytowane 18 Stycznia 2006 przez zuczek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 malkstons czemu mi nie odpowiedziałeś na pytanie?? :/ jak zrobiłeś tą pompke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) malkstons czemu mi nie odpowiedziałeś na pytanie?? :/ jak zrobiłeś tą pompke??? aha, zapomiałem - w tym temacie jest opisane jak przerobić 305 na in-line Edytowane 18 Stycznia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Wszystko oki ale nie czaje tego reza pod kompem. Gdzie zamierzasz umieścić pompke - bo chyba nie w kompie [nad rezem]??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Wszystko oki ale nie czaje tego reza pod kompem. Gdzie zamierzasz umieścić pompke - bo chyba nie w kompie [nad rezem]??? Rez pod kompem miał być w przypadku atmana, ale teraz jak mam collrivera to zmieniłem koncepcję i będzie on zawieszony z tyłu budy. jest on w 70% skończony i może niedługo będą fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeld Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 jedyne co muszę zrobić w tym momencie to... pochwalić :] Wszystko po kolei: pracowitość, pomysły i że sie chce ;D BTW dobrze ze zrezygnowales z pomyslu zbiornika pod tą wielką budą... Robisz coś jeszcze z frontem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) jedyne co muszę zrobić w tym momencie to... pochwalić :] Wszystko po kolei: pracowitość, pomysły i że sie chce ;D :D z tą pracowitością to w pełni bym się nie zgodził ;) tzn. nie mam na to za dużo czasu, a i z pieniędzmi różnie (budżet szesnastolatka nie jest zbyt pokaźny ;-) ), więc jak mi coś wpadnie to powoli, powoli robię. Robisz coś jeszcze z frontem? oczywiście, chyba zamiat tego napisu gta będzie wyświietlacz graficzny 128x64, ale to na razie koncepcja. Zrobiłem już projekty dwóch paneli kontrolnych. Ponadto na froncie będzie podświetlany voltomierz podłączony do linii wiatraków z płynną regulacją, panel z przyciskami power, reset i z irdą: wersja penelu 1x5,25": 1. Podświetlane na biało obramowanie panelu 2. Wyłączniki katod i wentylatorów 3. Gałka kontrolera obrotów 4. Wskaźnik pracy pompki 5. Termometr (woda). wersja 2x5,25": + wyświetlacz 2x16 Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...