msn Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Zapowiada się coraz ciekawiej! Tak trzymaj! :) Właśnie skończyłem wymianę wiatraka i przykręcanie nóżek. Stary wiatrak - trochę się okurzył, wszystko przez BENITA; jak mi go przysłał nalał za dużo oleju i wszystko się wychlapało w ciągu pierwszych dni użytkowania, potem doszedł kurz i...efekt nieciekawy. Nówka na miejscu. Nóżki: Niby nic, a cieszy :wink: Ponadto pomalowałem front pierwszą warstwą, ale nie wycinałem boku, jeszcze się trochę zastanowię :) Edytowane 21 Lipca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 trochę dziwne te nóżki. imo nie pasują stylistycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Są tak małe, że nawet ich nie widać. (tylko po to, żeby buda na czymś stała) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 czy te nozki to specjalnie tak przymocowales do gory nogami? nie wiem, moze sie pomyliles przy przykrecaniu az 4 razy :D wg mnie lepiej by to wygladalo gdybys je odwrocil (szpicem do ziemi), tak sie mocuje takie nozki np w subwooferach. ale to tylko moje skromne zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 czy te nozki to specjalnie tak przymocowales do gory nogami? nie wiem, moze sie pomyliles przy przykrecaniu az 4 razy wg mnie lepiej by to wygladalo gdybys je odwrocil (szpicem do ziemi), tak sie mocuje takie nozki np w subwooferach. ale to tylko moje skromne zdanie Nie, nie pomyliłem się :lol2: Takie miałem założenie, tak miało to wyglądać. Początkowo chciałem dać gałki w kształcie kulek, nawet fajnie to wyglądało, ale obudowa było na nich dość niestabilna, dlatego właśnie kupiłem te stożki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 czyli odwrocenie nozek nie wchodzi w gre, szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 czyli odwrocenie nozek nie wchodzi w gre, szkoda. Jakoś wybitnie mi się to nie podoba, z resztą zobaczymy jak będą się one prezentować w wersji finalnej. Zawsze można cos zmienic. [EDIT] Dzisiaj pomalowałem front. Uwieżcie na słowo, że wyszło świetnie. Jeszcze schnie. [/EDIT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Wczoraj czytałem cały topic i muszę pochwalić autora za cierpliwość i wytrzymałość. Robisz to od kilku miesięcy i nadal Ci się chce ;) Obudowa w stylu GTA to fajny pomysł i wyszło ładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Tada! :D Wyszło znakomicie, jestem bardzi zadowolony. Farba jest równomiernie rozłożona, żadnych zacieków, zlewów - jest o niebo lepiej niż poprzednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 gut.. wygrał pan gaśnice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Super m i sie podoba, nie moge sie doczekac konca :banana: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 fajne literki:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Zaczęło się odliczanie do zjazdu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 jak zrobiłeś te literki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Znajomy robi relkamy to go poprosiłem, żeby mi wyciął na ploterze na folii takie literki. Nakleiłem, pomalowałem bude i oderwałem. Oj Radziu od początku udzielasz się w teamacie, a jednak przeoczyłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 ostatnio dużo pracowałem i nie miałem czasu doczytać ;] a gdybyś namalował te literki? (byłyby trwalsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 To nie są naklejki. Litery są namalowane. Pierwsza położona jest warstwa białej farby na wypełnienie dla liter, następnie są one naklejone, zamalowane czarną farbą i po wyschnięciu oderwane (co widać na pierwszej fotce wczorajszego apdejtu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 trwalkszą farbę niż oryginalną z budy trudno sobie wyobrazić :) Radziu skup się :D i nie pracuj tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Mmm.. Najs czik ;). Literki robią pozytywne wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Czyzby jakis zastuj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Czyzby jakis zastuj? No niestety. Od początku tygodnia użeram się z rezerwuarem - cały czas przecieka. Dzisiaj planuję go ostatecznie uszczelnić glue gunem, bo jak widać zwykły klej nie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 To bardzo zle jak przecieka! pracuj pracuj! moze sylikonem? ja ostatnio urzyłem budaprenu do zaklejenie reza i odziwo trzyma i nie cieknie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 cieknąć nie musi... Najlepiej użyć chyba kleju silikonowego do klejenia akwarium.. masz pewność że wytrzyma napór ze 100 litrów wody :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Najlepiej zakupic klej arcyfix gwarantuje ze nie ma do plexi lepszego kleu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 ja swoj rezik kleilem S.O.S. (Cyjanopan) firmy pattex i trzyma swietnie ;) przy klejeniu rezow z pleksy podstawa sa rowne krawedzie (idealnie rowne) bez tego wychodzi kupa a nie rez. musisz sie teraz sporo nameczyc zeby zalatac ta "dziure" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 ja swoj rezik kleilem S.O.S. (Cyjanopan) firmy pattex i trzyma swietnie ;) przy klejeniu rezow z pleksy podstawa sa rowne krawedzie (idealnie rowne) bez tego wychodzi kupa a nie rez. musisz sie teraz sporo nameczyc zeby zalatac ta "dziure"Takim klejem nie powinno sie kleic plexi bo powstaja takie białe zacieki natomiast arcyfix jest przeźroczysty i trzyma niezamowicie mocno Skleiłem kiedys 2 kawałki plexi grubosci 1cm i wymiarach 10cm na 10cm pod katem 90 stopni skleiłem arcyfixem i po koło 3 dniach (pełna twardosc po 24h) probowałeem złamac połaczenie i nie dało rady mało probowało to złamac koło 5 osob i nikomu sie nie udało sprobuj sobie to zrobic z klejem typu kropelka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) cyjanopan to nie klej typu kropelka :wink: a i ja zadnych zaciekow nie mialem, oczywiscie nie mam zamiaru sie tu klocic o to ktory klej jest lepszy do pleksy bo wiadomo ze klej dedykowany pleksie bedzie lepszy od innego. Edytowane 29 Lipca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 cyjanopan to nie klej typu kropelka :wink: a i ja zadnych zaciekow nie mialem, oczywiscie nie mam zamiaru sie tu klocic o to ktory klej jest lepszy do pleksy bo wiadomo ze klej dedykowany pleksie bedzie lepszy od innego.O ile sie orientuje to na cyjo - costam sa robione wszystkie szybkoschnace kleje takie typu super atak czy kropelka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 cyjanopan, kropelka, superglue - toż to to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 uzywam tego kleju od paru lat, z reszta nie tylko ja, rowniez moj ojciec w warsztacie samochodowym (adaptacje i zabudowa wnetrz) tego "od zawsze" uzywa i jeszcze sie nie skarzyl. ja kleilem wiele rzeczy i kropelka ma sie do tego kleju jak pclab do purepc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...