Skocz do zawartości
msn

Gta Case Mod + Wc Update 08.12.2006

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się coraz ciekawiej! Tak trzymaj!

:)

Właśnie skończyłem wymianę wiatraka i przykręcanie nóżek.

Stary wiatrak - trochę się okurzył, wszystko przez BENITA; jak mi go przysłał nalał za dużo oleju i wszystko się wychlapało w ciągu pierwszych dni użytkowania, potem doszedł kurz i...efekt nieciekawy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nówka na miejscu.

Dołączona grafika

Nóżki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niby nic, a cieszy :wink:

Dołączona grafika

Ponadto pomalowałem front pierwszą warstwą, ale nie wycinałem boku, jeszcze się trochę zastanowię :)

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te nozki to specjalnie tak przymocowales do gory nogami? nie wiem, moze sie pomyliles przy przykrecaniu az 4 razy :D wg mnie lepiej by to wygladalo gdybys je odwrocil (szpicem do ziemi), tak sie mocuje takie nozki np w subwooferach. ale to tylko moje skromne zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te nozki to specjalnie tak przymocowales do gory nogami? nie wiem, moze sie pomyliles przy przykrecaniu az 4 razy wg mnie lepiej by to wygladalo gdybys je odwrocil (szpicem do ziemi), tak sie mocuje takie nozki np w subwooferach. ale to tylko moje skromne zdanie

Nie, nie pomyliłem się :lol2:

Takie miałem założenie, tak miało to wyglądać. Początkowo chciałem dać gałki w kształcie kulek, nawet fajnie to wyglądało, ale obudowa było na nich dość niestabilna, dlatego właśnie kupiłem te stożki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli odwrocenie nozek nie wchodzi w gre, szkoda.

Jakoś wybitnie mi się to nie podoba, z resztą zobaczymy jak będą się one prezentować w wersji finalnej. Zawsze można cos zmienic.

[EDIT]

Dzisiaj pomalowałem front. Uwieżcie na słowo, że wyszło świetnie. Jeszcze schnie.

Dołączona grafika

[/EDIT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy robi relkamy to go poprosiłem, żeby mi wyciął na ploterze na folii takie literki. Nakleiłem, pomalowałem bude i oderwałem.

Oj Radziu od początku udzielasz się w teamacie, a jednak przeoczyłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są naklejki. Litery są namalowane. Pierwsza położona jest warstwa białej farby na wypełnienie dla liter, następnie są one naklejone, zamalowane czarną farbą i po wyschnięciu oderwane (co widać na pierwszej fotce wczorajszego apdejtu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzby jakis zastuj?

No niestety. Od początku tygodnia użeram się z rezerwuarem - cały czas przecieka. Dzisiaj planuję go ostatecznie uszczelnić glue gunem, bo jak widać zwykły klej nie wystarcza.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 21 11 1991

To bardzo zle jak przecieka! pracuj pracuj! moze sylikonem? ja ostatnio urzyłem budaprenu do zaklejenie reza i odziwo trzyma i nie cieknie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swoj rezik kleilem S.O.S. (Cyjanopan) firmy pattex i trzyma swietnie ;) przy klejeniu rezow z pleksy podstawa sa rowne krawedzie (idealnie rowne) bez tego wychodzi kupa a nie rez. musisz sie teraz sporo nameczyc zeby zalatac ta "dziure"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swoj rezik kleilem S.O.S. (Cyjanopan) firmy pattex i trzyma swietnie ;) przy klejeniu rezow z pleksy podstawa sa rowne krawedzie (idealnie rowne) bez tego wychodzi kupa a nie rez. musisz sie teraz sporo nameczyc zeby zalatac ta "dziure"

Takim klejem nie powinno sie kleic plexi bo powstaja takie białe zacieki natomiast arcyfix jest przeźroczysty i trzyma niezamowicie mocno

Skleiłem kiedys 2 kawałki plexi grubosci 1cm i wymiarach 10cm na 10cm pod katem 90 stopni skleiłem arcyfixem i po koło 3 dniach (pełna twardosc po 24h) probowałeem złamac połaczenie i nie dało rady mało probowało to złamac koło 5 osob i nikomu sie nie udało sprobuj sobie to zrobic z klejem typu kropelka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyjanopan to nie klej typu kropelka :wink: a i ja zadnych zaciekow nie mialem, oczywiscie nie mam zamiaru sie tu klocic o to ktory klej jest lepszy do pleksy bo wiadomo ze klej dedykowany pleksie bedzie lepszy od innego.

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyjanopan to nie klej typu kropelka :wink: a i ja zadnych zaciekow nie mialem, oczywiscie nie mam zamiaru sie tu klocic o to ktory klej jest lepszy do pleksy bo wiadomo ze klej dedykowany pleksie bedzie lepszy od innego.

O ile sie orientuje to na cyjo - costam sa robione wszystkie szybkoschnace kleje takie typu super atak czy kropelka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywam tego kleju od paru lat, z reszta nie tylko ja, rowniez moj ojciec w warsztacie samochodowym (adaptacje i zabudowa wnetrz) tego "od zawsze" uzywa i jeszcze sie nie skarzyl. ja kleilem wiele rzeczy i kropelka ma sie do tego kleju jak pclab do purepc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi