msn Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Gdybym nie poświęcił na niego tyle pieniędzy, czasu i nerwów to prawdopodobnie roztrzaskałbym go o coś twardego, no ale trudno mam jeszcze czas, więc się pomęczę. Dzisiaj skleiłem gluegunem boczne krawędzie, to zaczęło przeciekać dno :lol2: . Już nie mam siły. Wezmę się chyba na razie za cięcie i elektrykę/elektronikę, a rez zostawię na przyszły tydzień. Jest nadzieja, jeżeli chodzi o grawerke, mianowicie zagadał do mnie na pw banti i zaoferował usługę grawerowania :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 uzywam tego kleju od paru lat, z reszta nie tylko ja, rowniez moj ojciec w warsztacie samochodowym (adaptacje i zabudowa wnetrz) tego "od zawsze" uzywa i jeszcze sie nie skarzyl. ja kleilem wiele rzeczy i kropelka ma sie do tego kleju jak pclab do purepc" i kropelka ma sie do tego kleju jak pclab do purepc" słuchaj to jest to samo bo jest na bazie tych samych składnikow zrobione :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Jeszcze tylko ja rzuce śmieciem jednym :] Sam używam kleju cyjanowo-akrylowego o nazwie Cosmofen CA 12 dedykowanego do klejenia plexy itp. Jedyny jego mankament to bardzo szybkie wiązanie - ale za to jest diabelnie mocny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam! Mam złe wieści: rezik dalej cieknie. Misiu powiedział żebym go rozkleił i skleił jeszcze raz, tyle że tym razem Acryfixem, więc szukam kleju. Zaraz idziemy z Paciksem ciąć prawy bok, więc wieczorem fotki. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Wiadomości z frontu :D : Wczoraj nie było czasu na wycinanie, więc dzisiaj od rana siedzieliśmy w piwnicy. Oto efekty prac: Wycięte dwa otwory na szyby (trzeba jeszcze wyrównać krawędzie), miejsca na przełączniki od katod oraz obie strzałeczki i jedna słuchawka, jutro wytnę drugą. W piwnicy siedziałem dzisiaj około pięciu godzin, po przyjściu do domu przetarłem sobie twarz tonikiem: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czy mi sie wydaje czy te słuchawki są różnej wielkości :> ?? No chyba że było to zamierzone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Imho to są tzn. będą takie same bo jedna jeszcze nie jest chyba wycięta :), więc jak będzie cięte po zewnętrznej to będą równe. Co do moda to nieźle Ci idzie, a rezem się nie przejmuj, nie wszystko da się zrobić za pierwszym razem :lol2: powodzenie, Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 mogłeś wyciąć większy otwór na loga tych dzwonków, np prostokątny i wstawić tam zaślepkę jakąś z logami wyciętymi np w plastiku.. lepiej sie obrabia niż metal :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czy mi sie wydaje czy te słuchawki są różnej wielkości ?? No chyba że było to zamierzone jedna ze słuchawek jest jeszcze nie wycięta, obie będą równe mogłeś wyciąć większy otwór na loga tych dzwonków, np prostokątny i wstawić tam zaślepkę jakąś z logami wyciętymi np w plastiku.. lepiej sie obrabia niż metal :] a Ty juz nic nie bój, wszystko jest dokładnie przemyślane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 i tak najlepszy jest ten pomaranczowy wiatrak... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Dzisiaj doszła plexi, więc wziąłem się za panel. Niestety nie zdążyłem go pomalować, bo coś mi wypadło i musiałem wyjść. Jutro wszystko wyrównam i wstępinie pomaluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Wiem, wiem post pod postem... Witam po przerwie. Na nieszczęście nie maiałem prądu w piwnicy przez weeknad i dopiero wczoraj mi to naprawili. Dzisiaj skończyłem majstrować niezależny zasilacz wiatraków (nie jest jeszcze w 100% gotowy ale niebawem będzie ;)) na układzie LM350. Wszystko w obodowie po starym codegenie który jak to można było przewidzieć pewnego dnia postanowił udać się na wieczny spoczynek. Kupiłem sylikon akwariowy - jutro spróbbuję uszczelnić ten nieszczęsny zbiornik. Ponadto dzisiaj wyciąłem drugi telefon, jutro wyszlifuję i przygotuję do malowania górne blachy. Na dzisiaj tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zrob cos z ta galka od potencjometru bo wyglada oblesnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zrob cos z ta galka od potencjometru bo wyglada oblesnie zależy o czym mówisz, bo to na górze to bezpiecznik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 zależy o czym mówisz, bo to na górze to bezpiecznik ;) CarsonPoland miał chyba na mysli gałke z ta niebieska kreską (tą z boku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 CarsonPoland miał chyba na mysli gałke z ta niebieska kreską (tą z boku) no właśnie dla mnie nie jest to takie jasne :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie no zasiłka wygląda jak tagan ;) ... fajnie sie prezentuje z tym pomarańczowym wentylkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 przeciez napisalem "galka od potencjometru" wiec nie wiem co tu jest nie do zrozumienia B-) czytanie ze zrozumieniem nie boli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 To na górze moze wygladać jak gałka od potencjometru, więc pomyslałem że chodzi Ci o to, bo rzeczywiście nie wygląda najlepiej. Niekt tu nie podważa Twojej wiedzy, poprostu wielu ludzi mogłoby to pomylić z gałką. Z reszą idź już spać Carson, bo chyba coś dzisiaj nie jesteś w humorze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 hehe, jestem w humorze, jesli pomyslales ze ostatnim postem naskakuje na Ciebie to sorry ;) obudowe zrobiles ladnie musze przyznac ale te dwa wystajace rasple psuja caly efekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 ale te dwa wystajace rasple psuja caly efekt coś sie pomyśli, ale nie dzisiaj, idę spać [EDIT] mały update, komentarz chyba zbędny [/EDIT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Bardzo ładnie Ci to wyszło, wręcz jakbyś kupił w sklepie :lol2:, zasiłka też gites - patrze na fotke i myślę "zmienił w taganie wentyl i happy" dopiero potem przeczytałem, że to jest codegen :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jeszcze jadna fotka, jak Wam się tak on podoba ;) . Nie sądziłem że będzie on tak się prezentował, poniweaż został wyykonany właściwie w przeciągu jendnego dnia "na szbybko". Akcja "Uszczelnianie" trwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Trzymamy kciuki za reza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 też mam nadzieję że akwarium nie będzie przeciekało ;] nie mogę się doczekać aż skończysz budę i Ci ją zmacam ;] hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Fotka po ciemku. W rzeczywistości dużo lepiej to wygląda. Uszczelniłem już dno i brzegi z jednej strony, na dzisiaj tyle, bo siliokon muszi wyschnąć. Jutro part two, w sobotę testing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Fotka po ciemku. W rzeczywistości dużo lepiej to wygląda. I tak wygląda zaj...... ! A potencjometry na zasilaczu mi się podobają ;p Inni niech sobie krytykują, ale wyglądają jak sklepowe :D Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez koleszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jeszcze nie mam jej w domu, ale niebawem będę miał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 @malkstons: Gdzie można sobie wygrawerować "coś" na okno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 @malkstons: Gdzie można sobie wygrawerować "coś" na okno? GDR - Tomekjod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...