Skocz do zawartości
hardy99

Monitor Się Wyłacza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z monitorem. Otóz po zainstalowaniu sterowników Catalyst 5.8 lub 5.9 , przy starcie windowsa monitor wyłacza sie i po chwili włącza. Zdazało sie to juz kiedys ale z reguły bezposrednio po zainstalowaniu sterów, a teraz występuje to przy każdym stercie systemu. Nie wiem co kompletnie o co tu chodzi bo po za tym wszystko chodzi w porządku. Porsze o pomoc, moze juz ktos sie z tym spotkał. Moj monitor to LG F700B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedys tak miałem po zmianie sterowników do karty graficznej lub jak formatowałem dysk i instalowałem sterowniki od nowa to wystarczy że zainstalowałem directxa 9.0c i było ok wszytsko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ostatnio kupiłem sobie Karte GeFore 6800 LE firmy MSI. Ale po włożeniu do kompa i odpaleniu bardziej wymagajacej gierki to wyłancza mi się monitor i chyba też karta. Co mam robić? Czy to problem zasilania czy karty a może monitora ??

Mój sprzet to:

Pentium 4 2.8 GHz FSB 800 HT

2x 512 DDR 400 Kingston (Dual channel)

Płyta Gigabyte na chipsecie 865P

Karta Geforce 6800LE 128 MB / 256 bit MSI

Dyski Maxtor 160 GB i WDW Caviar 40 GB

2 napedy CD

Monitor Marvin

Zasilacz 480W ale jakiejś dziwnej formy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc chciałam dołączyć się do tego ponieważ od paru dni napotkał mnie ten sam problem:( Mam już komputer od roku i jeszcze nie spotkałam sie z tym. Lecz ostatnio wyłacza mi sie monitor:( Np kiedy zatnie mi się jakiś program typu gadu gadu lub jakaś zwiecha na internecie. Ostatnio także po formacie chciałam zainstalować na nowo gre która już miałam wcześniej i po ładowaniu sie jej wyłacza sie monitor a następnie włacza pokazując konstukcje kolorowych kwadratów:/ nie wiem co sie dzieje:( czy ktoś może mi to wytłumaczyć:( Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta konstrukcja kwadratów to nic innego jak brak sygnału z komputera na monitor. Prawdopodobnie jeśli jest to roczny komputer to powodem raczej nie jest zużycie sprzętu:

Wina może leżec po stronie karty graficznej, np. jeżeli karta posiada tylko radiator to może sie przegrzewać itp. Raczej ciężko winić monitor o brak sygnału z komputera. Najlepiej podłączyć jakąs inną kartę grafiki i sprawdzić . Można sprawdzić również temperatury na procesorze chipsecie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzcie tez odswiezanie. U mnie na Samsungu SyncMaster 997DF jesli ustawilem odswiezanie na 85 Hz przy 1280x1024 wylaczal sie po roznych okresach czasu raz po minucie razpo 10 min. (musialem monitor odoinac z sieci zeby go wlaczyc spowrotem) Cociekawe w dokumentacji pokazuje, ze bez problemu ma na takich pracowac, malo tego zalecana jest taka konfiguracja wrecz. ? Ma ktos jakis pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi