Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Koopiłem wczoraj to ścierwo i oczywiście pierwsze co to zapuściłem 3dmarka. Program pokazuje mi : "original OEM processor"...jakoś tak.... ...w każdym razie wkurza mnie ten OEM skoro zakoopiłem BOX....może mi ktoś to wyjaśnić ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 BOX oznacza, że do procesora dołożony jest odrazu rekomendowany przez AMD wentylator. Oraz, ze w takim układzie gwarancja na procesor wynosi 2 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Dzieki.......tylko powiedz czy to jest definicja BOX'a czy jak.....bo z tego co ty powiedziałeś wynika że mam athlona OEM i BOX jednocześnie.....:)...dostałem wentyla a proc jest wypuszczony jako OEM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 BOX oznacza, że do procesora dołożony jest odrazu rekomendowany przez AMD wentylator. Oraz, ze w takim układzie gwarancja na procesor wynosi 2 lata. Gwarancja na boxa AMD jest 3 LETNIA, te 2 lata to wymysł jakiejś firmy ktora to pozniej sprzedaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Dzieki.......tylko powiedz czy to jest definicja BOX'a czy jak.....bo z tego co ty powiedziałeś wynika że mam athlona OEM i BOX jednocześnie.....:)...dostałem wentyla a proc jest wypuszczony jako OEM :)Ty się lepiej zastanów co piszesz... Wytłumacz mi jak jakiś progam może rozpoznać czy dany proc ma fabrycznie nałożony cooler, czy został on potem nałożony osobno, a co w sytuacji gdyby ktoś zdjął coole z boxa i założył inny :D :D :D Bo wątpię by istniałą jakakolwiek różnica (poza coolerem) między boxem a oemem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 :roll: :lol: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Dzieki.......tylko powiedz czy to jest definicja BOX'a czy jak.....bo z tego co ty powiedziałeś wynika że mam athlona OEM i BOX jednocześnie.....:)...dostałem wentyla a proc jest wypuszczony jako OEM :)Ty się lepiej zastanów co piszesz... Wytłumacz mi jak jakiś progam może rozpoznać czy dany proc ma fabrycznie nałożony cooler, czy został on potem nałożony osobno, a co w sytuacji gdyby ktoś zdjął coole z boxa i założył inny :D :D :D Bo wątpię by istniałą jakakolwiek różnica (poza coolerem) między boxem a oemem... Ja nie pisałem na temat wentyla tylko informacji jakie mozna uzyskac o procku w 3Dmark. OEM znaczy w języku zulugula: Official End Maunfacturer. Musisz też wiedziec jakie to niesie za sobą konsekwencje. Sklep czy sprzedawca który sprzedaje OEM'y odpowiada za suport techniczny i ponosi ryzyko gwarancji i czas jej tez jest inny. Wiec sobie wyobraź sytuację, że koopiłem proca na warunkach BOX, potem coś sie z nim dzieje......ide do sprzedawcy a proc okazuje się OEMowym. Wiec na jakich prawach mam dochodzic swoich praw ...hę ?? Odpal mistrzu 3dMArka a niedewguj na ten temat jak jeszcze nie sprawdziłeś........program ma informacje o systemie i sobie popatrz.....: :wink: :? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ja nie pisałem na temat wentyla tylko informacji jakie mozna uzyskac o procku w 3Dmark. OEM znaczy w języku zulugula: Official End Maunfacturer. Musisz też wiedziec jakie to niesie za sobą konsekwencje. Sklep czy sprzedawca który sprzedaje OEM'y odpowiada za suport techniczny i ponosi ryzyko gwarancji i czas jej tez jest inny. Wiec sobie wyobraź sytuację, że koopiłem proca na warunkach BOX, potem coś sie z nim dzieje......ide do sprzedawcy a proc okazuje się OEMowym. Wiec na jakich prawach mam dochodzic swoich praw ...hę ?? Odpal mistrzu 3dMArka a niedewguj na ten temat jak jeszcze nie sprawdziłeś........program ma informacje o systemie i sobie popatrz.....: :wink: :? :lol: Zapomniałeś że o tym czy procek wedle prawa jes toem czy box decyduje nie tyle to co ci siakiś 3dMark pokazuje tylko sam procek. A chyba sprzedawca odróżni boxa od oema prawda (choćby po samych stickerach...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Tomasir jasne...tylko jestem teraz strasznie podejżliwy bo w sklepach w hu..a robią i dają nie to trzeba często......zacząłem się zastanawiać jak sprzedawca wyjął proca i mi go przed oczayma trzymał zebym sprawdził czy dostaje 1.7 a nie inny. Rozumiesz o co mi tera biega or not........ Koopuje cos jako BOX (a ztym wiąże sie inna gwarancja i suport) a dostaje OEM. Prawdopodobnie robię zamęt niepotrzebnie...ale traktowałem to jako ciekawoskte.........no i nikt nir potrafi tego wytłumaczyć :):)):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 :lol: to sie usmialem :P sorx za spam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 włóż sobie jaki chcesz procesor, a w 3D Marku też będzie pisało OEM... to nie jest sprawa samego procka tylko osprzętu, jak pisali koledzy przedemną... wiec już lepiej nic nie pisz, o tym temacie, bo zaraz poleci na Oślą jako BIG LOL... ja tez sie uśmiałem... nie, raczej oddechu nie mogłem złapać... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 włóż sobie jaki chcesz procesor, a w 3D Marku też będzie pisało OEM... to nie jest sprawa samego procka tylko osprzętu, jak pisali koledzy przedemną... wiec już lepiej nic nie pisz, o tym temacie, bo zaraz poleci na Oślą jako BIG LOL... ja tez sie uśmiałem... nie, raczej oddechu nie mogłem złapać... :lol: Na wafla.....z tego co ty piszesz wynika ze pisałem o różnicach technicznych między dwoma procami :).......czytaj uważnie wszyskie posty.....:) ...róznic technicznych nie mm i nigdy się ich nie obawiałem....chodzi tu o inne warunkiu koopna/sprzdaży. Wystarczyła by mi od ciebei informacja że: "włóż sobie jaki chcesz procesor, a w 3D Marku też będzie pisało OEM."....i nic więcej :) A tak do końca to nie wiem....sprawdziłes to empirycznie czy teoretyzujesz??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Masz na rachunku napisane co kupujesz, a dodatkowo jest sticker... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 włóż sobie jaki chcesz procesor, a w 3D Marku też będzie pisało OEM... to nie jest sprawa samego procka tylko osprzętu, jak pisali koledzy przedemną... wiec już lepiej nic nie pisz, o tym temacie, bo zaraz poleci na Oślą jako BIG LOL... ja tez sie uśmiałem... nie, raczej oddechu nie mogłem złapać... :lol: Na wafla.....z tego co ty piszesz wynika ze pisałem o różnicach technicznych między dwoma procami :).......czytaj uważnie wszyskie posty.....:) ...róznic technicznych nie mm i nigdy się ich nie obawiałem....chodzi tu o inne warunkiu koopna/sprzdaży. Wystarczyła by mi od ciebei informacja że: "włóż sobie jaki chcesz procesor, a w 3D Marku też będzie pisało OEM."....i nic więcej :) A tak do końca to nie wiem....sprawdziłes to empirycznie czy teoretyzujesz??? :) nie martw sie, wszystko przeczytałem dokładnie i zauważyłem, że Ty sądziłeś iż można wykryć różnice pomiędzy prockiem OEM, a BOX w sposób softwarowy... a to przecież jest niemożliwe... przy moim starym celku tez pisało OEM, a jak jeszcze nie wierzysz to niech sie wypowie ktos kto ma boxowego CPU... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Hehehehe, za dużo trawki chyba ktoś pali :) U mnie w 3dmarku 2001 pokazuje że mój proc ma kolor zielony a nie brązowy 8O ROTFL ps: Moszna_brothers przestań pisać bzdury bo sie ośmieszasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 aha, i pokazuje mi jeszcze gdzie go kupiłem i ile za niego dałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 No dzieki....teraz to wytłumaczyłes to dobrze......nie mam pytań wiecej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 O długości okresu gwarancji, bo tylko oto Ci chodzi decyduje: 1) Karta gwarancyjna z podanym numerem seryjnym procesora 2) Dowód zakupu Na tej podstawie będziesz dochodził swych praw. Z drugiej strony będzie z tym i tak ciężko, bo gwarancję na np. spalone CPU i tak cholernie ciężko wyegzekwować :( PS. Gdyby to było konieczne niema problemu by AMD tak konstruował procesory by programy mogły je odróżnić czy to OEM czy BOX - tak jak odróżniają czy to Duron, Athlon, czy Athlon XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a ja wam powiem jedna ciekawostke w polsce pokazaly sie dwa rodzaje Antkow BOX orginal - boxowany przez AMD oraz 1/2orginal - boxowany przez jedna polska hurtownie (niepowiem jaka :) ) orginal jest oczywiscie troche drozszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Dario.....Loziak....dzieki........wiedziałem ze mozna softwerowo to stwierdzic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a ja wam powiem jedna ciekawostke w polsce pokazaly sie dwa rodzaje Antkow BOX orginal - boxowany przez AMD oraz 1/2orginal - boxowany przez jedna polska hurtownie (niepowiem jaka :) ) orginal jest oczywiscie troche drozszy Losiak....a ten 1/2 oryginał ;) różni sie technicznie jakoś czy jak ????....i czy mozna go jakoś rozpoznać ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 niestety jeszcze ich niewidzialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a ja wam powiem jedna ciekawostke w polsce pokazaly sie dwa rodzaje Antkow BOX orginal - boxowany przez AMD oraz 1/2orginal - boxowany przez jedna polska hurtownie (niepowiem jaka :) ) orginal jest oczywiscie troche drozszy Losiak....a ten 1/2 oryginał ;) różni sie technicznie jakoś czy jak ????....i czy mozna go jakoś rozpoznać ? :) Z tego, cio zobaczyłem w reklamie w pewnym czasopiśmie :) (żeby nie było kryptoreklamy), to na tych 1/2 orginał są wiatraczki z naklejką : Mint(więc jak podejżewam są one firmy Mint, ale wszystko się może zdażyć ;) ), a w full orginałach są chyba wiatraki innej firmy. Niech mnie ktoś poprawi, jak się mylę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...